Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Mult aşteptatul documentar despre The Beatles, "Get Back" primeşte un trailer

Unul dintre cele mai aşteptate documentare ale anului şi un posibil candidat la Oscar este "The Beatles: Get Back", o creaţie marca Peter Jackson. Această producţie va debuta prin Disney+ în 3 părţi: pe 25, 26 şi 27 noiembrie. Primul trailer al producţiei se poate viziona în articol.

Publicat

pe

The Beatles Get Back documentar 2021
The Beatles Get Back documentar 2021 │ FOTO: Peter Jackson

Peter Jackson, regizorul legendarei trilogii "The Lord of the Rings" ne oferă o privire în culisele procesului creativ al trupei The Beatles. Asistăm la plecarea temporară a lui George Harrison, vedem momente de magie în studio, glume între cei 4 muzicieni şi avem parte şi de interviuri exclusive şi momente rare din concerte. Publicul este transportat la sesiunile de înregistrări ale formaţiei într-un moment pivotal în istoria muzicii.

Jackson a avut de vizionat şi selectat o arhivă uriaşă de clipuri, petrecând ultimii 3 ani restaurând şi editând acel footage. Rezultatul este un documentar impresionant de 6 ore, împărţită în 3 episoade a câte 2 ore. Se vor vedea exclusiv pe Disney+, pe 25, 26 şi 27 noiembrie 2021.

Pentru a ajunge la aceste 6 ore din "Get Back" au fost prelucrate inclusiv 60 de ore de filmări nemaivăzute până acum de către public din ianuarie 1969 (filmate de Michael Lindsay-Hogg). În plus au fost preluate şi 150 de ore de audio nemauzit până acum, toate restaurate la o calitate demnă de anul 2021. Regizorul trilogiei LOTR este prima persoană din ultimii 50 de ani care a avut acces la această arhivă privată de filmări.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison sunt văzuţi planificând primul show live după 2 ani de pauză. Îi vedem repetând 14 piese noi, pe care le concepuseră pentru un album live. Un moment cheie al producţiei este ultima reprezentaţie live a trupei, concertul de pe acoperişul Savile Row din Londra, înainte de schisma din 1970. Peter Jackson nu e străin de prelucrarea unor arhive şi restaurarea lor, transformând filmări alb-negru din Primul Război Mondial în opera color "They Shall Not Grow Old".

Pe 12 octombrie a fost lansată cartea "The Beatles: Get Back", disponibilă în limba engleză şi în 9 limbi internaţionale. Aceasta este prima carte de sine stătătoare publicată de The Beatles de la best seller-ul internaţional "The Beatles Anthology",

Recent Sir Paul McCartney a făcut valuri declarând că vinovatul real pentru destrămarea The Beatles a fost John Lennon şi nu el, care îşi asumase acest rol negativ decenii întregi.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Paul McCartney explică despărţirea Beatles şi spune cine a fost de vină

Sir Paul McCartney a acordat un interviu incendiar la început de săptămână, dezvăluind pentru BBC cine a fost de vină pentru despărţirea formaţiei The Beatles. Timp de 50 de ani publicul a crezut că vina a fost a lui Paul McCartney pentru despărţire, dar acum se pare că un alt membru al trupei a fost de fapt motivul.

Publicat

pe

Paul McCartney
Paul McCartney

Sir Paul McCartney a preluat vina asupra sa pentru destrămarea legendarului grup timp de câteva decenii. Ce e drept o dovadă puternică era comunicatul de presă asociat albumului său solo lansat în 1970. Atunci McCartney a dezvăluit că "se afla într-o pauză de la Beatles". Pe atunci Sir Paul declara că nu "vedea o perioadă de timp când Lennon-McCartney ar putea deveni un parteneriat activ de compozitori".

Într-un nou interviu acordat către BBC, Paul McCartney a recunoscut că schisma formaţiei a fost provocată de John Lennon de fapt. Iată citatul exact:

Nu eu am iniţiat despărţirea. Era Johnny al nostru. Nu sunt eu persoana care a început totul. Oh nu, nu, nu. John a intrat în cameră într-o zi şi a spus "părăsesc Beatles". Apoi a spus "e incitant, e ca un divorţ". Şi noi am tras ponoasele.

Ideea era că John îşi făcea o nouă viaţă cu Yoko şi dorea... să stea în pat o săptămână în Amsterdam în pace. Nu poţi să ai argumente contra acestui lucru. A fost poate cea mai dificilă perioadă din viaţa mea. Era trupa mea, slujba mea, viaţa mea. Doream să continui, credeam că facem o treabă bună - "Abbey Road", "Let It Be", nu e rău şi am crezut că vom continua.

În acelaşi interviu McCartney a recunoscut şi că trupa ar fi continuat să scoată muzică dacă Lennon nu ar fi renunţat. Aflăm şi că despărţirea a fost alimentată de managerul nou al grupului de atunci, Allen Klein, care declarase că are nevoie de timp să facă aranjamente legate de business. Astfel, artiştii au fost nevoiţi să se prefacă timp de câţiva luni că încă erau o trupă.

Până la urma Macca a dat în judecată restul trupei, solicitând dizolvarea relaţiei contractuale pentru a ţine drepturile asupra muzicii departe de Klein. Ringo şi George i-au mulţumit ani mai târziu pentru acest proces şi decizia inspirată. Interviul integral va putea fi ascultat pe BBC Radio 4 în cadrul seriei "This Cultural Life", transmis pe 23 octombrie. În 2021 Sir Paul a lansat alături de Beck piesa "Find My Way", după debutul lui "Slidin'" la început de an.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Trending