Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Igorrr, senzația muzicii metal experimentale, vine la ARTmania Festival 2024

Igorrr, unul dintre cele mai impresionante proiecte metal experimentale ale momentului, intră în lineup-ul festivalului ARTmania, ce va avea loc în perioada 26 - 28 iulie 2024 la Sibiu. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Igorrr la ARTmania Festival 2024
Igorrr la ARTmania Festival 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Igorrr, proiect numit astfel după numele purtat de gerbilul fondatorului Gautier Serre (animal de companie din familia micilor rozătoare), a apărut din dorința lui Serre de a-și transpune în sunete viziunea neconvențională și pe deplin dinamică și a reușit să atragă atenția caselor de producție încă de la publicarea primului demo "Poisson Soluble" (2006), urmat de "Moisissure" în 2008.

Sub acest alias, ce a devenit sinonim al experimentării neînfricate a genurilor contemporane, Serre reușește să îmbine într-un mod imprevizibil, unic și mereu palpitant, o varietate de genuri extrem de diferite, de la black metal, la sound-uri balcanice, muzică baroc, breakcore și până la trip hop.

Peste tot în discografia sa poate fi găsită amprenta unor artiști care l-au influențat în dezvoltarea muzicală, nume precum Meshuggah, Chopin, Cannibal Corpse, Bach, Domenico Scarlatti sau Aphex Twin. Însă, pentru că Serre nu a fost niciodată interesat să se încadreze într-un stil anume, să rămână static sau să recicleze ideile, fiecare piesă marca Igorrr este rezultatul unei explozii de creativitate, care, în ciuda diversității semnificative a lucrărilor sale de la un album la altul, a reușit să păstreze un univers coeziv.

Lansat inițial ca un "one man show", Igorrr a devenit din 2017 trupă, un colectiv muzical ce a adăugat un nou nivel de intensitate și energie debordantă în spectacolele live. Și tot în 2017, cu lansarea "Savage Sinusoid", Igorrr s-a impus drept o forță muzicală cu adevărat unică, "Spirituality And Distortion" din 2020 cimentând această reputație deja clar conturată. Fanii vor putea să  experimenteze live din plin acest lucru pe 26 iulie, în Piața Mare a Sibiului, la ARTmania.

Igorrr intră în line-up-ului celei de-a șaptea ediții a festivalului alături de o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum Borknagar, Korn, Spiritbox, Satyricon, The Flower Kings, Alpha Q, Awake the Demons și TAINE, noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

Abonamente și bilete ARTmania Festival 2024:

  • Biletele și abonamentele ARTmania Festival 2024 se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 350 lei (+taxe). Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.

Trending