Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Regizorul Peter Jackson a remasterizat "The Lord of the Rings" în rezoluție 4K

Jackson a revizuit atât "The Lord of the Rings", cât și trilogia "The Hobbit". Potrivit regizorului, cele șase filme nu aveau o consistență vizuală și câteva îmbunătățiri erau necesare.
Captură din interviul

Captură din interviul "Middle Earth | Behind The Scenes With Peter Jackson" │ FOTO: YouTube / Warner Bros. Entertainment

Peter Jackson, omul care a transformat cărțile lui J.R.R. Tolkien în lungmetraje iubite de milioane de fani, a ajuns la concluzia că filmele sale mai au nevoie de retușuri. Regizorul a remasterizat toate cele șase filme în rezoluție 4K Ultra HD și a utilizat tehnologia de compresie audio Dolby pentru a îmbunătăți sunetul.

Este greu de crezut că erau necesare aceste retușuri, având în vedere că filmele au câștigat în mod repetat premii Oscar pentru cinematografie, efecte vizuale, machiaj și multe altele. Totuși, având în vedere că adaptările cărților "Lord of the Rings" și-au lăsat, de-a lungul anilor, amprenta în cinematografie, iar tehnologia face ușor de realizat astfel de ajustări vizuale, decizia lui Jackson de a face aceste modificări are sens.

Jackson a dezvăluit că el și o echipă de experți au "lucrat" la culorile tuturor celor șase filme pentru a face paletele coloristice ale peisajelor să pară mai asemănătoare. Această acțiune a fost destul de dificilă, având în vedere diferența de 10 ani dintre cele două trilogii.

"A fost interesant să mă întorc și să revăd aceste filme, pentru că mi-am dat seama cât de inconsistente erau, și asta se datorează într-adevăr modului în care trilogia <<Lord of the Rings>> a început să fie filmată cu aproximativ 20 de ani în urmă. <<The Lord of the Rings>>  a fost filmată în format de 35 mm. Sincronizarea culorilor a fost realizată într-un mod foto-mecanic învechit pentru primul film. Apoi am trecut la sincronizarea digitală a culorii pentru următoarele două. A fi capabil să modifici individual culorile este genul de lucruru pe care pur și simplu nu l-am fi putut face acum 20 de ani, așa că este distractiv să ne <<jucăm>> cu asta acum", a declarat Peter Jackson.

La sfârșitul lunii mai, distribuția "The Lord of the Rings" s-a reunit într-un livestream pe YouTube. Elijah Wood (Frodo), Dominic Monaghan (Merry), Billy Boyd (Pippin), Orlando Bloom (Legolas) și chiar Ian McKellen (Gandalf) s-au numărat printre participanți.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact - VIDEO (Marea Unire Zu 2020)

The Motans și-a pus amprenta pe una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite piese Compact, "Fata din vis". Coverul lui...

Închide