Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Burna Boy concertează în premieră în România, la UNTOLD 2024

Burna Boy, câștigător al unui premiu Grammy la categoria "Best Global Music Album", va ajunge în această vară pe scena principală a festivalului UNTOLD. Stilul afrobeat a devenit de masă, iar Burna Boy este considerat un reprezentant de succes al acestui gen muzical.

Publicat

pe

Burna Boy la UNTOLD 2024
Burna Boy la UNTOLD 2024 │ FOTO: UNTOLD

Originar din Nigeria, Burna Boy are concerte sold-out pe marile arene ale lumii. Ed Sheeran, Justin Bieber, J Balvin, Stormzy, USHER, Chris Martin, 21 Savage, Jay Cole, Sam Smith, Beyonce, Khalid, Major Lazer, DJ Snake sau Rita Ora sunt doar câteva dintre numele mari cu care Burna Boy a avut colaborări.

Cu ritmurile sale contagioase și influențele diverse, genul afrobeats a devenit rapid un fenomen global. Acest stil muzical vibrant și plin de energie a captivat audiența din întreaga lume. Artiști precum Burna Boy, Wizkid și Davido au fost printre pionierii care au propulsat afrobeats-ul în mainstream-ul muzical internațional. Evenimente sold-out organizate pe cele mai mari stadioane din lume, din Statele Unite, Marea Britanie și Europa, dar și numărul uriaș de ascultări de pe platformele de streaming, peste 15 miliarde, au contribuit la popularitatea explozivă a acestui gen muzical. În iunie 2023, Spotify a numit stilul afrobeats ca unul dintre cele mai influente fenomene muzicale din toate timpurile și a lansat platforma "Afrobeats: Journey of a Billion Streams".

Mai multe despre Burna Boy

Burna Boy a devenit vizibil încă de la lansarea albumului de debut, "L.I.F.E", în 2013, și acesta a fost doar începutul. În 2018, albumul "Outside" a ajuns pe locul #3 în Billboard Reggae, iar în 2019 a câștigat premiul la categoria "Best International Act", în cadrul BET Awards. A fost și anul în care a fost desemnat de Apple Music "Up Next Artist".

Nigerianul a devenit un artist cu expunere la nivel internațional, iar sound-ul său unic i-a adus o nominalizare la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy pentru albumul "African Giant", la categoria "Best World Music Album". Trofeul a venit un an mai târziu, în 2021. Albumul "Twice as Tall" a fost desemnat favorit și a câștigat premiul "Best World Music Album". Pentru acest material, Burna Boy a colaborat cu Youssou N'Dour, Naughty by Nature și Chris Martin de la Coldplay.

În aprilie 2022, Burna Boy a devenit primul artist de origine nigeriană care a fost headliner la un eveniment sold-out în Madison Square Garden. Câteva luni mai târziu, în ziua când împlinea 31 de ani, artistul a lansat discul "Love, Damini".

În 2023, cântărețul a avut un show live sold-out pe London Stadium, la care au participat 60.000 de oameni. La acest eveniment a lansat hit-ul "Sittin' on Top of the World" cu care își promova cel de-al șaptelea album din carieră, "I Told Them...", cu care a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart și a primit un număr record de nominalizări, patru, la cele mai importante categorii ale premiilor Grammy.

UNTOLD se pregătește să-și deschidă porțile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume, pentru care organizatorii pregătesc noi experiențe memorabile și un lineup impresionant în care sunt incluși DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine, Carl Cox, Fisher, Solomun, Black Coffee și mulți alții.

UNTOLD și Visa lansează UNTOLD CREATORS, primul program de mentorship dedicat viitoarei generații de creatori de festival

Inițiativa UNTOLD CREATORS by Visa își propune să ofere tinerilor pasionați de muzică și evenimente o platformă de mentorat și dezvoltare profesională, conectându-i cu experți din industrie și oferindu-le oportunitatea de a-și transforma pasiunea într-o carieră de succes și de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu dinamic. Programul este adresat tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani, pasionați de industria muzicală și de evenimente, și se concentrează pe patru domenii cheie: DJ-ing și producție muzicală, foto și video storytelling, management artistic, comunicare și sponsorizare de festival.

Programul de mentorat va oferi celor 80 de participanți selectați șansa de a participa la workshop-uri intensive, de a lua parte la sesiuni de training alături de experți din domeniu și, în final, de a concura pentru șansa de a se alătura echipei UNTOLD.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 8 august 2024

UNTOLD 2024

Loc
Cluj Arena
Comentează

Trending