Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Va fi lansat un film biografic despre Bob Marley - TRAILER

Kingsley Ben-Adir se transformă în Bob Marley într-un viitor film biografic despre legenda reggae. Proiectul se numește "Bob Marley: One Love" și este regizat de Reinaldo Marcus Green. Mai multe detalii și trailer în articol.

Publicat

pe

Trailer "Bob Marley: One Love"
Trailer "Bob Marley: One Love" │ FOTO: captură YouTube / Paramount Pictures

"Bob Marley: One Love" este realizat cu sprijinul familiei lui Bob Marley și va fi lansat în cinematografe pe 12 ianuarie 2024. Filmul va celebra viața și muzica emblematicului artist, cel care a inspirat generații prin mesajul său de dragoste și unitate.

Publicul poate deja arunca o privire asupra intrigii grație unui prim trailer. Clipul începe cu un concert pe care Bob Marley (Kingsley Ben-Adir) se pregătește să îl susțină în Jamaica. Apoi, sunt prezentate scene cu ascensiunea artistului, secvențe din studiourile de înregistrare și întâlniri cu staruri internaționale.

Între timp, tensiunile acasă, în Jamaica, sunt la cote ridicate din cauza luptelor partidelor politice. Conflictul ajunge la apogeu când rebelii atentează asupra vieții artistului.

"Bob, au încercat să te omoare pe tine și pe soția ta și acum alegi să te întorci acasă în Jamaica pentru a susține un concert despre pace? Nu ți-e teamă pentru viața ta?", întreabă cineva. Mai târziu, în trailer, părerile lui Marley devin clare: "Viața mea nu este pentru mine. Viața mea este pentru oameni".

Scenariul filmului este scris de Reinaldo Marcus Green și Zach Baylin. Văduva lui Bob Marley, Rita, și doi dintre copiii lor, Ziggy și Cedella, sunt producătorii peliculei. În ceea ce privește distribuția, ea este completată de Lashana Lynch (Rita Marley), James Norton (Mick Jagger), Tosin Cole, Anthony Welsh, Michael Gandolfini, Umi Myers și Nadine Marshall.

TRAILER "Bob Marley: One Love":

Muzică și film

A fost lansată coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" - TRACKLIST

Coloana sonoră cuprinde 17 dintre cele mai cunoscute înregistrări ale lui Bob Marley, care vor fi prezentate în drama biografică regizată de Reinaldo Marcus Green. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Soundtrack "Bob Marley: One Love"
Soundtrack "Bob Marley: One Love" │ FOTO: "Bob Marley: One Love"

Muzica de pe coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" este extrasă din mai multe albume celebre ale regretatului artist: "Catch a Fire"  (1973), "Burnin" (1973), "Rastaman Vibration" (1976), "Exodus" (1977), "Kaya" ( 1978), "Uprising" (1980), iar câteva melodii provin compilația de hit-uri "Legend". Recunoscut drept cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile, a petrecut peste 800 de săptămâni în topul Billboard 200 și a depășit recent vânzări de 18 milioane de exemplare în S.U.A.

Soundtrack-ul filmului este acum disponibil în Dolby Atmos, mixată de Nick Rives, care a mixat și albumele "Legend", "Exodus", "Catch A Fire" și "Burnin", în colaborare cu familia Marley. Cu Dolby Atmos, fanii vor experimenta fiecare detaliu din clasicele piese ale lui Bob Marley.

"Bob Marley: One Love" sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, "Bob Marley: One Love" are premiera în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.

Concentrându-se pe o perioadă crucială și tumultoasă din viața sa, filmul cuprinde tentativa de asasinat din decembrie 1976 de la casa sa din Kingston, pe fondul unei perioade de violență politică intensă din Jamaica, prezența sa uluitoare la concertul Smile Jamaica la două zile după atac, șederea sa în Anglia, unde a înregistrat cel mai bine vândut album al său, "Exodus" și revenirea în Jamaica, la concertul One Love Peace din aprilie 1978.

Tracklist "Bob Marley: One Love"

 • Get Up, Stand Up
 • Roots, Rock, Reggae
 • I Shot The Sheriff
 • No More Trouble
 • War/No More Trouble (Film Version)
 • So Jah S'eh (Film Version)
 • Natural Mystic
 • Turn Your Lights Down Low
 • Exodus
 • Jamming
 • Concrete Jungle
 • No Woman, No Cry (Live at the Rainbow, 4th June, 1977)
 • Three Little Birds
 • Redemption Song
 • One Love/People Get Ready
 • Is This Love
 • Rastaman Chant
Citește în continuare

Trending