Urmărește-ne în Social Media

The Beatles - Blue Jay Way

Ziua de naștere a lui George Harrison a fost sărbătorită printr-un videoclip nou, ce îl are în prim-plan pe regretatul artist. Secvențe din filmul ”Magical Mystery Tour”, reeditat în 2012, apar în noul clip The Beatles, ”Blue Jay Way”.

În amintirea lui George Harrison, ce ar fi împlinit pe 25 februarie 75 de ani, a fost lansat un nou videoclip The Beatles, ce conține secvențe din filmul ”Magical Mystery Tour”. Înregistrările video folosite pentru clipul ”Blue Jay Way” se regăsesc doar în versiunea reeditată a filmului, lansată în 2012.

Varianta originală a comediei psihedelice ”Magical Mystery Tour” a avut lansarea în 1967. Pelicula a fost difuzată în premieră de BBC1 pe 26 decembrie, având ca soundtrack albumul cu același titlu, lansat de Beatles în același an. Deși filmul nu a avut parte de cronici favorabile din partea criticilor, albumul s-a bucurat de un real succes, debutând pe prima poziție în US Billboard Top LPs. Discul a fost nominalizat, de asemenea, la Grammy în cea mai râvnită dintre categorii - Albumul Anului.

Piesa ”Blue Jay Way” se regăsește pe acest aclamat album, fiind singura piesă de pe disc interpretată și compusă exclusiv de George Harrison. Regretatul membru Beatles s-a stins din viață în 2001, la vârsta de 58 de ani.

PUBLICITATE
Comentarii