Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Backslide

Twenty One Pilots a lansat al treilea single de pe noul album din 2024, "Clancy". E vorba despre "Backslide", care e mai aproape de hip-hop şi pop decât de rock. Videoclipul se poate vedea chiar aici şi aflaţi când se lansează noul album.

Promovarea materialului discografic "Clancy" a început din iarnă, odată cu apariţia piesei şi videoclipului "Overcompensate". Apoi prin martie am avut parte de "Next Semester", cu un videoclip cu o armată de fani şi figuraţie. Acum ne uităm spre "Backslide", o piesă ritmată, cu un videoclip ce aminteşte de clasicele clipuri rap ale anilor '90 sau începutul de ani 2000.

Videoclipul cel nou este regizat chiar de către toboşarul trupei, Josh Dun. Acesta este primul video pe care îl regizează, de altfel. Protagonist este chiar solistul Tyler Joseph, care se plimbă relaxat prin cartier cu o bicicletă şi pare prins într-o buclă temporală. Pare un scenariu fix de "Ziua Cârtiţei".

Versurile sunt despre tentaţia de a aluneca în obiceiuri negative vechi şi tentaţia de a fi persoana care erai. Se pare că Twenty One Pilots a decis recent să amâne lansarea albumului "Clancy", cu o săptămână, astfel încât să aibă timp să filmeze videoclipuri pentru toate piesele de pe album. Acest material va sosi pe 24 martie 2024, prin casa de discuri Fueled by Ramen.

Până acum Joseph a dezvăluit că duo-ul a filmat deja 8 videoclipuri şi alte 7 sunt în pregătire. Ce e bizar e ca pe album se află 13 track-uri, dar alte două videoclipuri sunt variante diferite ale celor deja existente. În plus, unele piese vor avea două versiuni.

Trupa se pregăteşte să plece într-un turneu global de anvergură, care acoperă Marea Britanie, Europa, Statele Unite şi Australia în 2024 şi 2025.

Twenty One Pilots este o trupă americană formată în 2009 în Columbus, Ohio. Cuprinde doi membri principali: Tyler Joseph (vocalist principal, pianist și chitarist) și Josh Dun (baterist și percuționist). Stilul lor muzical este dificil de încadrat într-un singur gen, însă îmbină elemente de alternative rock, indie pop, hip-hop și electronică.

Albumul lor de debut, "Twenty One Pilots", a fost lansat în 2009, iar de atunci au urmat alte albume de succes, inclusiv "Vessel" (2013), "Blurryface" (2015) și "Trench" (2018). Albumul "Blurryface" a fost deosebit de popular și a inclus hituri precum "Stressed Out" și "Râde", care au adus trupei recunoaștere la nivel mondial.

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare