Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cine sunt semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision 2022 - Lista completă

46 de artiști s-au calificat în Semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022. Pe lista completă finală, publicată după contestații, figurează nume cunoscute precum Dan Helciug, Cezar Ouatu și Dora Gaitanovici.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În urma analizării a 4 contestații, juriul a decis ca 46 de piese să meargă mai departe, în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022. Înscriererile reanalizate au fost: E-an-na – "Malere"; Renate Grad – "Still alive"; SAVE – 'Deep water"; Ioana Popescu – "Between two rains". Singura contestație care a primit aprobarea juraților Cristian Faur, Liana Elekeș și Gabriel Scîrleț a fost cea primită din partea E-an-na, care a reușit să intre în semifinală cu piesa "Malere".

Semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 va avea două etape și se va încheia pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR. Publicul își va putea susține favoriții, însă votul juriului va cântări mai mult. Din cele 46 de piese calificate în semifinală vor fi selectate pentru Marea Finală doar 10.

Semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision 2022 (în ordine alfabetică/cu bold numele cunoscute):

 1. Aldo Blaga - Embers
 2. Alex Parker & Bastien - All this love
 3. Alexa - Hoodies and cold nights
 4. Alina Amon - Without you
 5. ANA - Youngster
 6. Andra Oproiu - Younique
 7. Andrea Stocchino - Avere paura
 8. Andrei Petruş - Take me
 9. ARIS - Do Svidaniya
 10. Ayona - Let me come to you
 11. Barbara - Hypnotized
 12. Bogdan Dumitraş - Sign
 13. Carmen Trandafir - Măşti
 14. Cezar Ouatu - For everyone
 15. Ciro De Luca - Imperdonabile
 16. Cream, Minodora şi Diana Bucşă - România mea
 17. Dan Helciug - 241
 18. Dora Gaitanovici - Ana
 19. E-an-na - Malere
 20. Eliza G - The other half of me
 21. Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina
 22. FABI - That way
 23. Forţele de muncă - Hai afară, frate!
 24. Gabriel Basco - One night
 25. Giulia-Georgia - Fiind your way
 26. Ivel - Neverending
 27. Jessie - Regret
 28. Kyrie Mendél - Hurricane
 29. Letiţia Moisescu - Mirunica
 30. Leyah - I'll be fine
 31. Mălina - Prisoner
 32. Miryam - Top of the rainbow
 33. MØISE - Guilty
 34. Oana Tăbultoc - Utopia
 35. Olivia Miheţ - Fragile
 36. Othello - You're worthy
 37. Outflow - Running in circles
 38. PETRA - Ireligios
 39. Roberta-Maria Popa - Indigo
 40. Romeo Zaharia - Until the fight
 41. Seeya - Save me
 42. Sophia - Beautiful lies
 43. Stelian - Remember
 44. VANU - Never give up
 45. Vizi - Sparrow
 46. WRS - Llamame

Etapele Semifinalei Selecției Naționale Eurovision 2022

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. Echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe site-ul oficial al Eurovision România, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

20 de piese ajung în semifinala de pe 12 februarie, difuzată de TVR (5 piese alese de public, 15 alese de juriu)

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Când are loc Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision 2022

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Concursul are loc perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, Italia.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Dora Gaitanovici e semifinalistă la Eurovision România 2022 cu "Ana"; Ascultă piesa - AUDIO

Dora Gaitanovici se numără printre cei 46 de semifinaliști ai Selecției Naționale pentru Eurovision 2022. Melodia cu care artista s-a calificat se numește "Ana" și îi poartă semnătura, atât pe compoziție, cât și pe text.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici
Dora Gaitanovici │ FOTO: Universal Music România

"Ana" va face parte dintr-o serie de piese cu glas de baladă, ancorate în realitatea din prezent, fiind o invitație la eliberarea propriilor forțe ce stau să fie zidite.

Dora Gaitanovici: "[Piesa] este despre stropul de Ană care există în fiecare individ, despre faptul că de multe ori ne subapreciem propriile forțe și ajungem să depindem de altii"

""Ana" este desprinsă, fără discuție, din mitul universal al creației, apărut la noi sub forma legendei mesterului Manole. Dar piesa mea vrea mai mult decât atât, este despre stropul de Ană care există în fiecare individ, despre faptul că de multe ori ne subapreciem propriile forțe și ajungem să depindem de altii, până când ne simțim cumva zidiți, înconjurați de ziduri construite în jur, și atunci trebuie să le spargem cumva, să le dărâmăm, nicidecum să ne lăsăm captivi. Este o invitație la dezlegarea propriei frumuseți și a propriilor forțe: "doar la mine-i cheia dorului", dorul fiind cea mai mare forță din univers (în rând cu cele patru forțe fundamentale).

A venit firesc, ca un răspuns la "Manole", care a fost cântată în premieră într-un live session la "Diud, where is my tune?!", a declarat Dora.

Compoziția muzicală și versurile piesei "Ana" sunt semnate de Dora Gaitanovici. Pe partea de producție, artista a lucrat cu Codruț Bulfan și Andrei Dragu.

AUDIO: Dora Gaitanovici - "Ana"

Dora Gaitanovici are 21 de ani, este studentă în cadrul Universității de Muzică din București, și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Artista studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock și muzică clasică. A susținut un recital în cadrul finalei Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur, unde a cântat alături de Bodo de la Proconsul. Primele piese lansate oficial sunt "El nu mă vrea", "Colț de lună" și "Eu te las" (in colaborare cu What's UP).

Dora este unul dintre cei 46 de semifinaliști ai Eurovision România 2022, alături de trupa clujeană Outflow. Găsiți aici lista completă a artiștilor calificați în semifinala Selecției Naționale.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Melodiile semifinaliștilor Eurovision România 2022 sunt online; Ascultă-le - AUDIO

Cele 46 de melodii calificate în prima etapă a semifinalei Selecției Naționale Eurovision 2022 au devenit disponibile online. Publicul va putea alege 5 melodii pentru următoarea etapă, votarea urmând a fi deschisă după ce versiunile live ale pieselor vor fi publicate de TVR.

Publicat

pe

Eurovision România 2022
Eurovision România 2022 │ FOTO: TVR

Artiștii calificați în semifinala Eurovision România 2022 încep luna ianuarie cu piesele publicate pe YouTube. Toate cele 46 de melodii au devenit disponibile publicului larg, ascultătorii urmând să se poată pronunța în curând în privința selecției celor potrivite pentru concurs.

În cea de-a doua etapă a semifinalei Selecției Naționale merg mai departe doar 20 de melodii. Acestea vor beneficia de expunere într-un show TV, care va fi difuzat de TVR pe 12 februarie.

"Cincisprezece piese vor fi alese de juriul de specialitate prin vizionarea acestor piese, întocmai ca la finala internațională. Și cinci piese vor fi alese de public prin votul pe Facebook", a explicat Iuliana Marciuc, managerul de proiect al Eurovision România 2022.

Cum se vor tria cele 20 de piese din cele 46

Echipa Eurovision România pregătește filmările celor 46 de piese, pentru ca la început de februarie publicul să îi poată vedea pe artiștii calificați interpretându-le live. Odată publicate versiunile live, se va deschide votul online, pe Facebook. Primii cinci din clasamentul votat de public vor merge mai departe în concurs, alături de cei 15 pe care îi vor alege jurații.

Cine sunt artiștii calificați în prima etapă a semifinalei Eurovision România 2022

În prima etapă a semifinalei s-au calificat atât artiști debutanți, cât și nume cunoscute deja publicului larg. Printre artiștii recunoscuți se numără Dan Helciug, vocalist al trupei Spitalul de Urgenţă, sau Carmen Trandafir, cântăreață cu experiență în concursurile muzicale, câștigând la 16 ani premiul pentru interpretare la Festivalul de la Mamaia.

Regăsim printre semifinaliști și foști concurenți de la show-ul Vocea României (Dora Gaitanovici, Bogdan Dumitraș), precum și foști participanți la Eurovision (Cezar Ouatu). Mai jos puteți asculta melodiile artiștilor care au beneficiat de vizibilitate de-a lungul anilor, sau care au lucrat cu oameni din industrie.

Melodiile artiștilor cunoscuți din prima etapă a semifinalei Eurovision România 2022:

Dora Gaitanovici (Finalistă Vocea României 2018) - "Ana" (Eurovision România 2022 – audio)

Bogdan Dumitraş (Semifinalist Vocea României în 2019) - "Sign" (Eurovision România 2022 – audio)

Carmen Trandafir - "Măşti" (Eurovision România 2022 – audio)

Cezar Ouatu - "For everyone" (Eurovision România 2022 – audio)

WRS (Andrei Ursu, artist Global Records, are o piesă cu Killa Fonic) - "Llamame" (Eurovision România 2022 – audio)

Vizi - "Sparrow" (Eurovision România 2022 – audio)

Cream, Minodora şi Diana Bucşă - "România mea" (Eurovision România 2022 – audio)

Alex Parker (artist și producător, a lucrat cu Delia și Morandi) & Bastien - "All this love" (Eurovision România 2022 – audio)

Dan Helciug - "241" (Eurovision România 2022 – audio)

Eliza G (Câștigătoarea Cerbului de Aur 2019) - "The other half of me" (Eurovision România 2022 – audio)

Puteți asculta toate cele 46 de melodii calificate în prima etapă a semifinalei Eurovision România 2022 aici. În curând vor deveni disponibile și variantele live.

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Concursul are loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, în Italia.

Citește în continuare

Muzică nouă

Dora Gaitanovici a susținut un live electrizant la "Diud, where's my tune?" - VIDEO

Dora Gaitanovici își continuă parcursul artistic neafectată de rigorile muzicii mainstream. Cu un talent neștirbit, pus în slujba unei pasiuni înflăcărate, Dora are deja propria amprentă stilistică, vizibilă în cel mai recent live al său, din cadrul "Diud, where's my tune?".

Publicat

pe

Dora Gaitanovici la ”Diud, where's my tune?”
Dora Gaitanovici la ”Diud, where's my tune?” │ FOTO: Captură YouTube

Dora Gaitanovici a fost invitată la "Diud, where's my tune?", rubrică în cadrul căreia sunt prezentați artiști autentici, mai puțin cunoscuți publicului larg. Pentru acest live, Dora a ales să interpreteze două compoziții proprii. Prima dintre ele, "Doar eu", este cea mai veche melodie a sa și totodată piesa cu care a câștigat trofeul la secțiunea Creație a Festivalului Mamaia Copiilor, iar cea de-a doua, "Manole", este cea mai recentă compoziție. Artista îi are alături pe Dani Buşoi la chitară și backing vocals, Andrei Dragu "Dante" la chitară și Codruț Bulfan la tobe.

DIUD este o echipă de tineri creativi, cineaști, cinefili și oameni de comunicare ce urmăresc în permanență cele mai noi tendințe artistice și tehnice în materie de scenaristică, producție și regie de film.

VIDEO: Dora Gaitanovici - "Doar eu / Manole"

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock și muzică clasică. A început să compună la vârsta de 8 ani, iar la 11 ani a scris primele versuri pentru o melodie. La doar 20 ani, Dora are deja în palmares zeci de trofee naţionale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști.

Recent, Dora a lansat "El nu mă vrea", o melodie scrisă împreună cu Irina Rimes, piesa "Eu te las" împreună cu What's UP, colaborând și cu Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului de artă sincretică Thy Veils, pentru melodia "Feel It All", ce poate fi ascultată pe InfoMusic.

Dora a susținut un recital în cadrul finalei Eurovision România și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul conursului, interpretate alături de band-ul său.

În prezent, Dora este studentă în cadrul Universităţii de Muzică din Bucureşti. Artista pregătește lansarea primului ei album de studio.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending