Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 20 iunie 2024

Rocanotherworld 2024

Loc
Comentează

pop, rock

Despre muzică și alte întâmplări cu Robin and the Backstabbers - INTERVIU

Robin and the Backstabbers pregătește un nou show electrizant, în stilul-i caracteristic, ca parte a festivalului Rocanotherworld. Despre acest concert, dar și despre alte subiecte din lumea muzicală am stat de vorbă cu Robin Proca, în cadrul unui interviu disponibil în articol.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Fanii Robin and the Backstabbers vor avea ocazia să îi (re)vadă live în cadrul festivalului Rocanotherworld, programat pentru perioada 20-23 iunie la Iași. Ediția din acest an promite un lineup care va satisface gusturile melomanilor, multă voie bună și energie.

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Citește interviul acordat de Robin Proca

InfoMusic:1. Planurile voastre din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vezi acest festival în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Robin: Prima noastră apariție live după primul lockdown a fost la Rocanotherworld, și încă simt imensa stare de eliberare și de recunoștință pe care am simțit-o atunci. Mulțumesc frumos și cu această ocazie!

InfoMusic: Cum te pregătești înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Robin: Oricât m-aș pregăti, tot pe nepregătite mă ia. Fac primii pași pe scenă, înaintea muzicii, și mă lovește de fiecare dată. Până la muzică te mănâncă publicul. Odată ce te-a mâncat, un mod bun de a-ți menține impulsul și forma e să fii tot timpul conștient de cât de caraghios este totul.

InfoMusic: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul Robin and the Backstabbers?

Robin: Fericire pentru toată lumea, împărțită frățește, dar înțeleasă și percepută în proporții foarte variabile.

InfoMusic: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajezi să se bucure de experiența concertului?

Robin: Să nu uite că muzica e a tuturor, dar că nimeni nu are habar ce este ea.

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Robin: Asta rămâne între noi. În rest, e ceva foarte deosebit în gândul că de fiecare dată când cineva se gândește la tine are loc o mică magică interacțiune care nici măcar nu te privește.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ai participat ca spectator?

Robin: Festivalul Dansului organizat de Colegiul Național Octavian Goga din Miercurea Ciuc la Casa De Cultură A Sindicatelor, octombrie 1997.

InfoMusic: Drumurile prin țară pentru concerte sunt (cam) obligatorii pentru un muzician. Cum arată playlist-ul tău când călătorești dintr-un oraș în altul?

Robin: Nu știu prea bine cum arată că rămâne neatins în ungherele și cotloanele internetului. Prefer să vorbesc cu Oigăn despre ce jenant e Oppenheimer (filmul? omul? aflăm pe drum în episodul următor).

InfoMusic: Ce artist/trupă ai descoperit în ultima vreme și merită să împărtășești cu restul lumii această informație?

Robin: A intrat ieri ceva în timp ce spălam vase - stai că tre să caut. Jessica Pratt. Am crezut de la primele acorduri că o să fie ceva cumplit (dacă intra un lo-fi hiphop beat mă și lua cu rabie & vertij) dar ua, ce frumusețe străină, dar atât de familiară.

Și tot din întâmplare am dat de niște compoziții de-ale lui Dinu Lipatti despre care știam doar că e român și are un nume prețios. Dar - uite, am căutat - Sinfonia concertante (1938) a început de nicăieri acum câteva seri înainte să adorm. De atunci, din cele 124 de vizualizări pe care le are pe YouTube, 11 am făcut eu și cred că mai apăs o dată play chiar acum. (3:11 ♥).

InfoMusic: Pregătesc Robin and the Backstabbers muzică nouă pentru ascultătorii săi?

Robin: Da, o, da.

Citește în continuare

pop, rock

om la lună: "[...] pe timpul concertului e un schimb fantastic de energie și de bucurie între noi și public"

om la lună spune povești muzicale din 2018, livrează versuri atent meșteșugite și interpretează compoziții ce reușesc întotdeauna să rămână întipărite în memoria ascultătorilor. Trupa a evoluat frumos, a jonglat cu numeroase surse de inspirație, transformându-le în melodii îndrăgite, și a cucerit cu apariții live. Are în plan un concert de neratat, ce va avea loc în cadrul Rocanotherworld 2024, iar cu această ocazie am stat de vorbă cu Doru Pușcașu, liderul grupului.

Publicat

pe

om la lună (Rocanotherworld)
om la lună (Rocanotherworld) │ FOTO: Cristi Chirilă

om la lună va urca pe scena festivalului Rocanotherworld 2024, programat pentru 20-23 iunie 2024 la Iași. Este un eveniment organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Despre om la lună și muzica sa

om la lună a început în mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, acompaniată de chitară sau pian. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese.

În 2020, în perioada de lockdown, trupa a compus EP-ul "Dans", pe care l-a lansat în vara aceluiași an, pornind apoi în primul turneu din istoria sa, descoperind oameni și locuri noi și devenind în scurt timp foarte iubită pentru mesajul autentic, încărcat de vulnerabilitate și pentru sinceritatea fiecărui recital.

În 2021, om la lună a lansat primul album complet - "În caz de om la lună, strigați <<om la lună stânga/dreapta>>, după caz" - un disc extrem de apreciat de public și de criticii de specialitate, a avut numeroase concerte în țară și a participat la festivaluri ca Electric Castle, Flight Festival sau Vadoo Fest.

La finalul lui 2021, membrii trupei au petrecut împreună două săptămâni complet izolați într-un sat de la poalele Munților Vrancei și au compus un nou material - "Echilibru".

La sfârșitul lui februarie 2024, om la lună a dezvăluit "Fazele Lunii", o suită de 20 de piese, înregistrate live cu ocazia concertului de pe 16 iunie 2023, de la Teatrul Național București. Este un fel de "best of so far" - cu cele mai iubite cântece de pe cele trei albume om la lună, reorchestrate într-o formă electro-acustică. "Fazele Lunii" este o reîntoarcere la originea minimalistă a proiectului de rough acoustic poetry, cu un plus considerabil de emoție odată cu apariția violoncelului Flaminiei Nastai - invitatul permanent al trupei, dar aducând suplimentar și sunete electronice, drum machine și elemente noi de percuție.

Citește interviul acordat de Doru Pușcașu

InfoMusic: Planurile voastre muzicale din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vezi acest festival în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Doru: Mie personal festivalul ăsta e mi-e cel mai drag. Aici s-a născut ideea de om la lună - trupa, oamenii de aici sunt nașii proiectului nostru muzical. E o lume festivalul ăsta, îmi vine să mă îmbrățișez cu toți cei cu care mă văd aici, simt că ne cunoaștem de o viață. E cel mai mare și mai bine organizat festival din partea asta de țară, crește de la an la an și mă bucur că la patru ediții am fost și eu cu ei, pe scenă și în fața ei. O să se facă mare de tot, sunt convins.

InfoMusic: Cum te pregătești înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Doru: Cred că fiecare are tehnica lui de a intra în starea de concert. Eu am emoții absolut de fiecare dată înaintea spectacolului, indiferent dacă o să am în față 50 sau 5000 de oameni. Am niște tehnici de relaxare și de reparație, am învățat să îmi încălzesc temeinic vocea - asta după ce am aflat că ani de zile făceam treaba asta după ureche, iar înaintea concertului ne îmbrățișăm. E un fel de moment zero al concertului. De acolo pornim. Odată intrat pe scenă se duc emoțiile complet, iar pe timpul concertului e un schimb fantastic de energie și de bucurie între noi și public. Luăm unii de la alții, ne încărcăm și descărcăm reciproc, iar finalul, cu îmbrățișarea și plecăciunea de fiecare dată, vine cu o mare satisfacție.

InfoMusic: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul om la lună?

Doru: Ne cunoaștem foarte bine cu publicul din Iași. Ne simțim acasă aici, de fiecare dată. Am crescut odată cu festivalul și fiecare concert a fost o mare sărbătoare. Aici a fost primul meu concert mare, pe vremea când cântam singur, aici a fost primul concert din pandemie, de mi-au dat lacrimile când am început să cânt, aici am cântat prima oară cu toții finalul de la "Timp pentru noi". Fiecare concert e altfel. E o experiență nouă, dar intensă de fiecare dată. Acum o să venim cu cel puțin un cântec de pe viitorul album și o să dezvăluim direcția în care ne ducem odată cu el.

InfoMusic: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajezi să se bucure de experiența concertului?

Doru: Fiecare simte diferit un concert. Unii au nevoie să stea cu ochii închiși, alții să cânte toate cântecele cât îi țin plămânii, alții vor să filmeze tot ce se poate și stau cu telefoanele în aer tot concertul. E o experiență personală, nu aș putea generaliza. Uite, de exemplu, acum câțiva ani am fost la un concert în Italia, într-o mică piațetă dintr-un orășel din Toscana, la Mondo Cane, proiectul de muzică italiană a lui Mike Patton, solistul de la Faith No More. Așteptam de mult concertul, știam și cântam toate cântecele, eram super fan. Am zis că o să răgușesc la concert, că o să îmi rup capul pe acolo. Dar n-a fost așa. Tot concertul am stat cu gura căscată, nu am reușit să scot un sunet, nu am cântat nimic, nu am aplaudat, nu am țipat. Am stat cu gura căscată până s-a terminat. Asta a fost reacția mea naturală la emoția de atunci.

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Doru: Mi-e drag tare când văd în primele rânduri copii care cântă. Vin cu părinții lor, fani cu toții, dar cei mici vor musai să stea în față. Și se întâmplă de obicei pe la finalul concertului să obosească și să mai tragă câte un căscat din ăla din tot sufletul. Mă topesc după ei în acele momente. Mi se face dor de ai mei și mă gândesc la ei. Apoi îmi place teribil când strigă lumea între piese "om la lună". Mă simt ca pe stadion în galerie. Avem un nucleu de ultrași care vin cu noi peste tot și ne fac mereu această bucurie. Și mai sunt zâmbetele complice de la final. Ne zâmbim unii altora, am dus-o până la capăt și de data asta, ne-a ieșit. Am mai pus un concert în inimi, acolo.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ai participat ca spectator?

Doru: Pe lângă experiența pe care am povestit-o mai sus, am mai trăit ceva asemănător, la ultimul concert Depeche Mode de la București. Am fost pentru prima dată cu copiii, i-am dus la trupa mea preferată, pe care și ei au ascultat-o de nenumărate ori acasă sau în mașină. Și cântam cu toții, îi țineam pe rând în spate să vadă mai bine, Dave i-a făcut cu mâna înapoi băiețelului meu care l-a salutat când a trecut pe lângă sectorul nostru, iar spre finalul concertului a început ploaia. Fusese o zi infernal de caldă, eram uzi leoarcă de transpirație, iar ploaia a venit la fix. Cântam cu gurile până la urechi și dădeam din mâini cu ai mei pe finalul de la "Never let me down again" și ploua torențial pe noi. Am râs și am plâns, a fost o mare bucurie.

InfoMusic: La sfârșitul lunii februarie, ați invitat publicul la Palatul Bragadiru din București pentru lansarea oficială a albumului "Fazele Lunii". Cum ai simțit feedback-ul ascultătorilor voștri pentru acest material?

Doru: Am încheiat un nou ciclu cu albumul ăsta. Am pus în raft ce am avut noi mai bun până acum, în forma asta care ne place la nebunie. A fost o experiență diferită atât pentru noi, cât și pentru publicul nostru. Mai așezat totul, dar cu și mai multă emoție. E ceva anume la un album live. E mai uman, mai vulnerabil, are mici greșeli sau inexactități, nu e perfect. Am vrut să păstrăm sentimentul ăsta și cred că ne-a ieșit. Cât despre violoncelul Flaminiei, a dat muzicii noastre niște noi valențe și ne-a intrat pe sub piele definitiv. A fost frumos tare.

InfoMusic: Care este piesa ta preferată de pe acest album și de ce?

Doru: E destul de greu să aleg una. Îmi plac mai mult sau mai puțin în funcție de starea pe care o am atunci. Sunt unele atât de grele și dense și grave, instrumentate așa, încât la final îmi vine să zic să băgăm una mai săltăreață că prea e toată lumea cu bărbia tremurândă și lacrima pe mustață. Inclusiv noi. Îmi place mult cum a ieșit "O sperietură" și îmi place mult să cânt "Echilibru", e grea și apăsătoare, dar mă eliberează de fiecare dată.

InfoMusic: om la lună a început cu poezie și continuă la fel. Versurile sunt poetice, sunt metafore și povești cu substrat, iar fiecare ascultător are libertatea de a interpreta muzica voastră în conformitate cu experiențele proprii. Din punctul tău de vedere, ce poet sau poezie este must read?

Doru: Sunt destul de neștiutor în zona asta și nici nu mă învârt în cercurile poeților contemporani ca să pot să emit o părere. Nu cred că am citit suficient de multă poezie încât să pot da sfaturi pertinente. E multă poezie minunată în lumea asta, nu e greu de descoperit. Dacă ar fi să dau însă o recomandare, ceva ce mie mi-a plăcut enorm, aș spune oricui să citească "Levantul" lui Cărtărescu. E o lume întreagă, cap-coadă, în poezia aia uriașă. Nu cred să existe ceva mai frumos și mai aproape de perfecțiune.

Citește în continuare

pop, rock, world music

Dora Gaitanovici: "Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine"

Dora Gaitanovici și trupa sa vor urca anul acesta pe scena festivalului Rocanotherworld, programat pentru 20-23 iunie la Iași. Artista ne-a povestit mai multe despre momentul muzical pe care îl pregătesc, universul concertistic văzut atât de pe scenă, cât și din fața ei, dar ne-a și introdus în povestea noului lor EP, "Pas cu Pas".

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

Dora Gaitanovici și colegii săi de trupă - Dani, Dante și Codruț - fac parte din lineup-ul ediției din acest an a festivalului Rocanotherworld. Evenimentul are loc la Iași și promite o experiență de neratat în rândul pasionaților de muzică și distracție.

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live definesc proiectul Dora Gaitanovici.

Muzicienii au pregătit un EP proaspăt, format din trei piese, ce se numește "Pas cu Pas". Materialul vorbește despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei melodii au fost gândite să fie lansate individual, prima fiind "Pas cu pas", a doua "Micul prinț", ultima urmând să fie în curând prezentată publicului larg.

Citește interviul acordat de Dora Gaitanovici

InfoMusic: Planurile voastre muzicale din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vezi acest festival în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Dora Gaitanovici: E foarte fain că se întâmplă Roca. Credem că fiecare oraș mare ar trebui să aibă un festival cum se cuvine. Abia așteptăm să simțim energia locului.

InfoMusic: Cum te pregătești înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Dora Gaitanovici: Nu am niciun mod special prin care mă pregătesc de un concert, de multe ori îmi încălzesc vocea și cam atât. Pot să spun totuși că este foarte important să petrec niște timp în backstage cu toată lumea din trupă ca să creăm energia cu care mai apoi ne urcăm pe scenă. Un backstage funcțional, curat și intim ajută întotdeauna. Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine. Asta am făcut și am visat să fac din ce în ce mai mult de când eram mică și nu am avut niciodată probleme legate de asta.

Dora Gaitanovici: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul vostru?

Dora Gaitanovici: Ar trebui să se aștepte la un show profesionist, unic, multă energie și rock'n'roll. Suntem într-o perioadă de ușoară reinventare, deci o să fie muzică nouă, ușor diferită de cea de până acum, din punctul nostru de vedere "evoluată". Abia așteptăm să ne întâlnim cu oamenii care vin la fest, suntem super bucuroși de invitație!

InfoMusic: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajezi să se bucure de experiența concertului?

Dora Gaitanovici: Nu am neapărat niște sfaturi pentru oamenii din public, pot să le spun doar să se bucure de muzică și dacă nu au mai fost până acum la un concert de-al nostru, să vină cu toată încrederea!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Dora Gaitanovici: Momentele în care văd oameni din public cântând piesele cu noi sunt geniale! Nu pot alege un singur moment. Avem și un grup drag nouă, cu o mână de fani apropiați, care ne-au devenit într-un fel prieteni deja.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ai participat ca spectator?

Dora Gaitanovici: Cel mai mare festival a fost EC, m-am distrat foarte mult, a fost o experiență cu adevărat frumoasă!

InfoMusic: Ați pregătit EP-ul "Pas cu Pas", un material despre care ați declarat că apare chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului în funcție de viziunea și dorințele voastre. Cum ai pornit în această călătorie muzicală și cum simți că ești acum, că s-a încheiat?

InfoMusic: Parcursul meu artistic și schimbările care vin la pachet sunt cât se poate de naturale. Întotdeauna am lăsat muzica să vină singură la mine, cel puțin așa se simte. Până acum nu am simțit că s-a încheiat vreo perioadă creativă din viața mea. Toate sunt parte din personalitatea mea artistică, fără un început și un sfârșit. Nu pot niciodată să explic de ce fac muzica pe care o fac, este pur și simplu parte din mine, așa cum sunt eu în acel moment din viață. Este rezultatul a tot ce mă înconjoară și al felului în care se leagă și se transformă în mintea mea.

InfoMusic: În perioada în care ai lucrat la album te-ai confruntat cu blocaje creative și cum le-ai depășit, în cazul în care au apărut?

Dora Gaitanovici: Din păcate nu știu să vorbesc despre blocajele creative. Probabil că tactica mea pentru a putea trece peste ele este să nu le recunosc și când simt că nu e momentul să lucrez la ceva, nu o fac.

InfoMusic: EP-ul "Pas cu Pas" beneficiază de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Cum arată playlist-ul tău când călătorești dintr-un oraș în altul?

Dora Gaitanovici: Playlistul care se ascultă în dubă atunci când călătorim este foarte eclectic. Se ascultă metal, pop, trap și multe altele. Ne distrăm cât de tare putem pe drum ca să putem să supraviețuim.

Citește în continuare

Trending