Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2024 aduce schimbări în ordinea de desfășurare a Marii Finale

Ediția din acest an a concursului Eurovision introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Concurenții pot alege să interpreteze în Prima Jumătate, în a Doua Jumătate sau pot fi la mâna producătorilor odată cu opțiunea Alegerea Producătorilor. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Eurovision Song Contest 2024 banner
Eurovision Song Contest 2024 banner │ FOTO: EBU

Eurovision 2024 este marcat de o serie de schimbări. După ce s-a aflat recent faptul că reprezentanții țărilor Big 5 își vor interpreta piesele în întregime în Semifinale și că fanii pot vota imediat ce primul artist urcă pe scenă în Marea Finală, acum se anunță o nouă modificare.

În ultimii ani, țările calificate din Semifinale și Big 5 au ales la întâmplare în ce jumătate a Marii Finale vor cânta. Producătorii show-ului au decis apoi unde în Prima Jumătate (piesele 1 până la 13) sau în a Doua Jumătate (piesele 14 până la 26) a Marii Finale vor interpreta acele cântece. Anul acesta va fi introdusă o nouă categorie - Alegerea Producătorilor.

Postul gazdă SVT a dezvăluit că 25 din cei 26 de artiști din Marea Finală (Suedia a extras deja poziția 1) vor putea alege Prima Jumătate, a Doua Jumătate sau Alegerea Producătorilor printr-o extragere la întâmplare. Acest lucru înseamnă că dacă un artist extrage "Alegerea Producătorilor", producătorii show-ului vor putea plasa acea piesă oriunde în Prima sau a Doua Jumătate a ordinii de desfășurare. Schimbarea înseamnă că acum vor exista 6 locuri de ales în Prima Jumătate a ordinii de desfășurare, 6 locuri care pot fi alese în a Doua Jumătate și 13 locuri pentru "Alegerea Producătorilor".

Motivul pentru schimbare este de a oferi producătorilor show-ului și mai multă libertate de a face ca toate cântecele din Marea Finală să se evidențieze și să creeze cea mai captivantă ordine de desfășurare posibilă.

Cum funcționează alegerea ordinii de interpretare?

Big 5 vor alege fie Prima Jumătate, a Doua Jumătate sau Alegerea Producătorilor după cea de-a doua repetiție a lor, sâmbătă, 4 mai, în direct în timpul unui AMA Reddit. Apoi, fiecare dintre cei 10 calificați din Prima Semifinală (7 mai), vor extrage una dintre aceste trei opțiuni din bol imediat după spectacol, în direct pe canalul oficial TikTok al Concursului Muzical Eurovision. Cei 10 artiști calificați din a Doua Semifinală vor extrage din opțiunile rămase în direct pe TikTok, după ce spectacolul se încheie joi, 9 mai.

Când toate cele 25 de opțiuni sunt alese, producătorii vor compila ordinea de desfășurare pentru Marea Finală Eurovision 2024 în primele ore ale dimineții de vineri, 10 mai. Apoi va fi dezvăluită pe site-ul concursului și pe canalele lor de social media.

Ultima dată când a avut loc o astfel de schimbare în modul în care ordinea de desfășurare a fost determinată a fost tot la Malmö - în 2013. Înainte de 2013, ordinea de desfășurare a Marii Finale era stabilită printr-o extragere la întâmplare. Dar în 2013, postul de televiziune gazdă SVT a inițiat o schimbare în proces, cu scopul de a crea o seară mai distractivă pentru telespectatori.

Eurovision 2024 va avea loc în orașul Malmö în Suedia, după ce, anul trecut, competiţia a fost câştigată de Loreen. Marea finală va avea loc la Malmo Arena pe 11 mai 2024. Semifinalele au loc pe 7 mai şi 9 mai. România nu va participa anul acesta în competiție din cauza constrângerilor financiare.

Comentează

Trending