Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România nu mai merge la Eurovision 2024? Taxa de participare nu a fost plătită

Organizaţia din spatele Eurovision Song Contest 2024 a anunţat la început de decembrie 2023 ţările înscrise până acum la ediţia 2024 a concursului muzical. De pe listă lipsesc câteva nume importante, printre care şi cel al României, Ungariei sau Bulgariei. Motivul absenţei României îl aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Eurovision Song Contest 2024 banner
Eurovision Song Contest 2024 banner │ FOTO: EBU

European Broadcasting Union (EBU) este organizaţia care organizează Eurovision Song Contest. Ediţia din 2024 va avea loc în Suedia, după ce în 2023 competiţia a fost câştigată de Loreen, reprezentanta ţării nordice. Oraşul Malmo a fost ales pentru a găzdui concursul de la anul. E a treia oară când este oraş gazdă pentru acest eveniment, după ediţiile din 1992 şi 2013.

Revenind la chestiunea care ne interesează, pe lista celor 37 de tari înscrise la Eurovision nu se află şi România. Motivul? Tara noastră nu a achitat încă taxa de participare, în valoare de 180.000 de euro. Se pare totuşi ca TVR a cerut o amânare a termenului pentru a achita taxa.

Iată ce declarat TVR pentru paginademedia.ro, întrebată cu privire la această posibilă lipsa a României de la Eurovision:

Aşa cum am comunicat, referitor la participarea României la Eurovision Song Contest (ESC) 2024, SRTv nu a luat o decizie finală. În acest moment, suntem în legătură cu organizatorii (European Broadcasting Union - EBU) şi toate opţiunile rămân deschise.

EBU a acordat Televiziunii Române o amânare pentru a-şi exprima opţiunea după adoptarea bugetului de stat pe 2024.

În 2023 România a avut cea mai slabă prestaţie a sa de până acum la Eurovision. Nu s-a calificat în finala de la Liverpool, iar tânărul Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani nu a impresionat cu piesa "D.G.T (Off and On)". România s-a clasat în semifinală pe locul 36, cu zero puncte, cel mai slab scor din istoria participărilor noastre.

Pentru acest moment artistic TVR a cheltuit aproape 400.000 de euro. De remarcat că Republica Moldova e deja înscrisă la Eurovision Song Contest 2024.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmo Arena, pe 11 mai 2024. Semifinalele au loc pe 7 mai şi 9 mai 2024.

Comentează

Trending