Urmărește-ne în Social Media

pop, world music

Eliza G, câștigătoarea Cerbului de Aur 2019, a fost chemată în România de mitul lui Dracula - VIDEO

La o lună după câștigarea marelui trofeu al concursului internațional de interpretare din cadrul festivalului Cerbul de Aur 2019, cântăreața Eliza G din Italia, a revenit în România. Ne-a vizitat în studioul INFOMUSIC pentru a ne povesti cum se simte acum și ce a reprezentat experiența de la Brașov. Urmărește materialul video în exclusivitate.

Publicat

pe

Eliza G (Elisa Gaiotto) din Italia a câștigat marele trofeul al concursului de interpretare de la Cerbul de Aur 2019 cu interpretările pieselor „Altro Che Favole” și „Creioane Colorate”, un cover după Feli care ne-a impresionat inclusiv prin pronunția în limba română.

Sosită în redacția INFOMUSIC, Eliza ne-a contagiat cu bună-dispoziția și deschiderea sa, bucurându-ne cu toții de un interviu plăcut și revelator. Am întrebat-o ce înseamnă pentru ea această etapă din viața ei și câștigarea Cerbului de Aur și am aflat astfel că este primul premiu pe care îl câștigă în cariera sa de muzician:

"Cânt de la 14 ani, dar cariera mea de cântăreață profesionistă a început acum 10 ani. Să câștig un festival a fost incredibil pentru mine pentru că am muncit atât de intens și atât de mult în ultimii ani. Nu am mai câștigat nimic niciodată, am fost mereu în calitate de invitat la festivaluri sau în cluburi, dar nu am avut posibilitatea să câștig ceva. Sentimentul este extrem de plăcut. Acum mă simt împlinită, în pace cu mine însămi, foarte entuziasmată și plină de energie pentru că sunt sigură că vor veni în continuare mai multe lucruri. Când am aflat că sunt câștigătoarea nu mă așteptam și am început să plâng foarte tare. A fost o confirmare pentru mine că îmi fac munca bine. Îmi urmez sentimentele după cum am spus și astfel am simțit că e calea corectă", ne-a declarat Eliza G.

Piesele cu care a intrat în competiție au fost definitorii pentru punerea în valoare a talentelor sale vocale, așa că am întrebat-o cum a fost procesul de selecție al celor două piese.

"La început a fost greu să aleg cântecul românesc pentru că am avut o lista de 26 de cântece de ascultat într-un timp scurt, așa că am încercat să ascult și să văd care dintre cântece îmi dă senzația cea mai pozitivă. Așa că am ales Creioane Colorate (Feli)", spune cântăreața.

Eliza G - interviu InfoMusic

Eliza G - interviu InfoMusic

Am fost curioși să aflăm mai multe și despre piesa în limba italiană, care are legătură cu participarea Elizei la Vocea Italiei.

"La începutul anului am ajuns până la etapa de semifinale a concursului “Vocea Italiei”. Antrenorul meu vocal, Gigi D’Alessio, unul dintre cei mai renumiți antrenori din Italia, mi-a spus ca îmi va da un cântec potrivit pentru mine. Mi-a dat acest cântec, “Altro che favole”, care se traduce prin “e orice dar nu o poveste de basm”, despre o poveste de dragoste care ajunge la sfarșit și se simte altfel dinăuntru decât se vede dinafară. Atunci când l-am ascultat m-am simțit ca atunci când probez o rochie care îmi vine perfect, am simțit că e al meu de la început", a afirmat Eliza G.

Pentru orice artist este foarte important mesajul transmis prin muzica sa, dincolo de voce, așa că am fost curioși să știm ce mesaje dorește Eliza G să transmită prin muzica ei, ce parte din viață explorează și ce dorește să împărtășească publicului.

"Cântecele mele vorbesc despre iubire, prietenie și libertate. Libertate de a alege, de a fi cine vrei să fii, de a găsi cea mai bună parte din tine însuți și de a o arăta lumii. A scrie un cântec este uneori ca o călătorie: știi care e punctul de plecare dar deseori nu știi care e destinația finală, așa că e vorba despre călătorie. Este o metaforă pentru muzică pentru mine. Cred că cântatul e un sentiment și e nevoie sa faci publicul să devină emoționat, să primească ceea ce tu transmiți. Așadar asta vreau să împărtășesc eu prin muzică."

Întrebând-o despre România și despre cum s-a simțit aici, Eliza ne-a împărtășit ceva surprinzător, și anume  că a fost atrasă de mai bine de zece ani de țara noastră prin intermediul romanului lui Bram Stoker “Dracula”, despre care și-a scris lucrarea de licență. Iată că după mai bine de zece ani după ce a dedicat atâta atenție mitului lui Dracula, a ajuns să câștige un concurs internațional chiar la Brașov, atât de aproape de castelul lui Vlad Țepeș.

Eliza G - interviu InfoMusic

Eliza G - interviu InfoMusic

După ce ne-a spus că pregătește câteva surprize în următoarea perioadă, mesajul de încheiere al Elizei către toți cei cărora o plac și ascultă muzica ei a fost unul foarte profund, o învățătură ce a căpătat-o de-a lungul carierei sale de interpretă și pe care s-a bucurat să o împărtășească.

"Nu există o destinație finală. Poate moartea. Poți întotdeauna să găsești o versiune mai bună a ta și o versiune mai bună de a comunica cu alții. Asta e treaba!"

După acest interviu cu Eliza G, ne-am gândit să îi facem o surpriză. Aflând de la ea că a avut foarte puțin timp să cunoască oamenii de la festival și nu numai, am pus la cale o întâlnire cu Feli, interpreta piesei românești “Creioane Colorate” cu care Eliza G a câștigat trofeul. Vom publica în curând materialul video de la HaHaHa Production, stay tuned!

PUBLICITATE
Comentează

Trending