Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Beck colaborează cu NASA pentru un album vizual "Hyperspace" - VIDEO

Beck nu e străin de proiecte inedite, dar de această dată îşi surprinde fanii printr-o colaborare cu... NASA. Câştigător a 7 premii Grammy, artistul va transforma albumul din 2019 "Hyperspace" într-un material vizual cosmic, în colaborare cu NASA Jet Propulsion Laboratory. Prima piesă transformată astfel este "Everlasting Nothing", cu un clip pe care îl vedeţi în articol.

Publicat

pe

Beck colaborare NASA Hyperspace
Beck colaborare NASA Hyperspace │ FOTO: NASA

"Everlasting Nothing" este o piesă lansată în noiembrie 2019, o colaborare a lui Beck cu Pharrell. Este ultimul track de pe albumul "Hyperspace", iar pe această melodie Beck cântă la chitară, voce şi pian, în vreme ce Pharrell se ocupă de tobe şi sintetizator. Rezultatul este o piesă melancolică folk-pop, care te face să meditezi. Acum Beck şi NASA vor să ne prezinte întreg albumul "Hyperspace" din 2019 ilustrat cu imagini cosmice.

Laboratorul Jet Propulsion din California furnizează aceste imagini. Este acelaşi segment NASA care a construit Mars Perseverance Rover şi realizează misiuni robotice în spaţiu şi în orbita Pământului. Regizat de OSK Studio, clipul a folosit inteligenţa artificială pentru a combina computer vision, machine learning şi Generative Adversarial Neural Networks (GAN), pentru a crea "hyper spaţii" din imagini, video şi date din arhivele NASA.

Fiecare piesă de pe albumul "Hyperspace" al lui Beck va prelua imagini din anumite misiuni. "Saw Lightning" va fi împreunat cu un vizual de pe Viking 1 Orbiter, Mars Reconnaissance Orbiter şi de pe Curiosity Rover. Single-ul "Chemical" a preluat imagini spectaculoase din misiunea Cassini-Huygens spre Saturn. Beck a declarat că fiecare melodie şi vizualul aferent reprezintă o modalitate de a evada din realitatea actuală. Printre imaginile pe care le puteţi vedea în clipuri se numără cele de pe Marte, găuri negre, stele ale Galaxiei şi multe altele. Inclusiv fotografii realizate cu telescopul Hubble sunt incluse.

Fanii pot lua parte la "Hyperspace AI Expeirence" prin canalul oficial de YouTube al lui Beck sau prin acest site dedicat. Cu ocazia colaborării, artistul va relansa albumul "Hyperspace" sub forma unui material deluxe şi a unui vinil ediţie limitată. Pe el se află şi două piese nelansate până acum, "Dark Places (Soundscape)" şi "I Am the Cosmos (42420)". Vor apărea şi noi remixuri pentru "Star", "Hyperspace", "See Through" şi "Die Waiting".

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Nominalizaţii la Rock & Roll Hall of Fame 2022 îi includ pe Judas Priest, Eminem, Beck

Parcă ieri erau anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2021 şi iată că deja vorbim despre ediţia din 2022. Pe 2 februarie 2022 au fost anunţaţi artişti nominalizaţi la panteonul rock, iar pe listă se află nume mari precum Judas Priest, Eminem, Kate Bush sau Beck. Mai multe detalii despre selecţie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2022
Rock and Roll Hall of Fame 2022 │ FOTO: Rock and Roll Foundation

Un total de 17 artişti şi trupe au fost nominalizaţi, inclusiv Duran Duran, Dolly Parton şi din nou Rage Against the Machine. Eminem este pentru prima dată pe listă, fiind în primul an de eligibilitate. Pentru New York Dolls, Kate Bush, DEVO, Fela Kuti şi Rage Against the MAchine este al doilea an la rând când sunt nominalizaţi. Judas Priest era eligibilă chiar din 1999 pentru nominalizare şi a fost favorită în multipli ani.

Pentru a putea fi eligibil pentru nominalizare un artist individual sau o trupă trebuie să îşi fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani înainte de anul nominalizării. Sunt luate în calcul aspecte precum influenţa artistului asupra altor muzicieni, lungimea şi evoluţia carierei, inovaţia şi superioritatea în stil şi tehnică.

Iată declaraţia lui John Sykes, director al Rock and Roll Hall of Fame Foundation:

Lista din acest an recunoaşte meritele unui grup diversificat de artişti, fiecare cu un impact profund asupra sunetului culturii tinereşti. Muzica lor nu doar a mişcat generaţii, dar a şi influenţat sunetul a nenumăraţi artişti care au urmat.

Fanii pot vota pentru artistul preferat pentru a intra în panteonul rock în acest an. Votarea ţine până pe 29 aprilie şi se face prin intermediul acestui site sau direct la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Ohio.

În 2021 au fost introduşi în Hall Of Fame Foo Fighters, The Go-Go's, Jay-Z, Carole King, Todd Rundgren şi Tina Turner. Au primit şi distincţia "Musical Excellence Award" LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoades.

Iată lista completă a nominalizaţilor la Rock & Roll Hall of Fame 2022:

 • Rage Against The Machine
 • Judas Priest
 • New York Dolls
 • Pat Benatar
 • MC5
 • Eminem
 • Beck
 • Kate Bush
 • DEVO
 • Duran Duran
 • Eurythmics
 • Fela Kuti
 • Dolly Parton
 • Lionel Richie
 • Carly Simon
 • A Tribe Called Quest
 • Dionne Warwick
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending