Urmărește-ne în Social Media

Gorillaz - The Valley of the Pagans ft. Beck (Episode Eight)

Gorillaz a cucerit Internetul cu noul său videoclip, "The Valley of the Pagans". Ce are special clipul? Acţiunea pare a se desfăşura în jocul Grand Theft Auto, atât de iubit de fani, mai ales în versiunea GTA V. Piesa în sine este o colaborare funky cu Beck şi o puteţi asculta în articol, acolo unde vedeţi şi clipul.

Gorillaz a lansat pe 5 noiembrie piesa şi clipul "The Valey of the Pagans", colaborare cu Beck. Vizualul este unul inspirat de jocurile din seria Grand Theft Auto, iar gurile rele spun că ar fi folosit chiar secvenţe din GTA V. Jocul a primit numeroase meme în ultima vreme, legate de faptul că a apărut de 3 ori pe 3 generaţii de console: PS3, PS4, PS5, în vreme ce Rockstar nu dă semne de realizare a unui GTA VI. Revenind totuşi la muzică, Beck apare cu ochelari de soare, pe telefonul din colţul din dreapta jos al imaginii.

Asta în vreme ce personajele animate din Gorillaz conduc la întâmplare, în neştire într-o metropolă americană. Se lasă şi cu urmăriri cu poliţia, drifturi nebune şi cursa continuă şi noaptea. Acest single este extras de pe albumul "Song Machine, Season One: Strange Timez". Veselia şi energia acestui track amintesc de "Devil's Haircut" şi "Feel Good Inc". Cât despre clip, el este partea a opta dintr-o serie de materiale video ale formaţiei lansate pe parcursul acestui an.

2-D, Russel, Murdoc Niccas şi Noodle au ajuns în noul clip în "Vinewood", iar Noodle se află la volan, conducând fără pic de teamă. 2D stă în apel video cu Beck pe toată durata cursei nebune. Noul album Gorillaz include 17 piese, printre care o sumedenie de colaborări, cu nume precum Elton John, St. Vincent, Goldlink, 6LACK, Robert Smith şi Unknown Mortal Orchestra. Între timp trupa a lansat şi un post de radio dedicat prin Apple Music, Song Machine Radio. Damon Albarn, creierul din spatele Gorillaz a promis şi alte proiecte în desfăşurare.

Printre ele se numără o colaborare cu mega trupa indie Tame Impala, dar şi un film de lung metraj cu îndrăgitele personaje din trupă. Noul single a fost interpretat pentru prima oară live în cadrul concertului virtual al trupei din jocul Animal Crossing. Pe 12 şi 13 decembrie trupa are încă un concert, de această dată un set live numit "Song Machine Live".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Gorillaz a lansat un EP surpriză, "Meanwhile"; Ascultă cele 3 piese noi

Gorillaz dădea de ceva vreme semne că se pregăteşte să lanseze ceva nou, cântând câteva piese noi la evenimentele la care a participat în această vară. Pe 26 august au lansat un EP cu 3 piese noi, intitulat "Meanwhile" şi axat pe colaborări. Noile track-uri se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta album EP Gorillaz Meanwhile
Coperta album EP Gorillaz Meanwhile │ FOTO: Gorillaz

Noul EP surpriză "Meanwhile" e gândit pentru a sărbători Notting Hill Carnival, iar trupa de personaje virtuale a colaborat pe acest material cu artişti ca AJ Tracey, Jelani Blackman şi Alicai Harley. Titlul noului disc provine de la Meanwhile Gardens, locul unde formaţia şi-a ţinut primul concert live în anul 2000. Acolo au cântat legendara piesă "Clint Eastwood" la Middle Row Records.

Acest release soseşte la timp pentru party-urile de final de vară din UK şi pentru weekend-ul prelungit Bank Holiday. E conceput să aducă lumea pe ringul de dans, cu beat-uri ritmate şi o voce baritonală a rapperilor de pe single care îţi pătrunde în creier mai ceva decât colaborările lui Lil Dicky. Sintetizatoarele sunt surpriza plăcută de pe piesa "Meanwhile", care are ceva din începuturile carierei lui Major Lazer.

Gorillaz a intrat deja în sezonul aniversărilor, sărbătorind 20 de ani de la albumul său de debut din 2001. Vom avea parte şi de o relansare, cu piese remasterizate, dar şi extra-uri, B Sides şi demo-uri. Piesa titulară de pe noul EP a primit un preview la concertele sold out ale trupei de la arena O2 din Londra, iar unul a fost dedicat exclusiv cadrelor medicale.

Damon Albarn, liderul trupei a declarat că noua muzică pe care o scoate Gorillaz are o "tematică de carnaval". "Jimmy Jimmy" este la graniţa dintre reggae şi un hip-hop ceva mai vesel şi ritmat, adecvat lui 2021. "Deja Vu" păstrează influenţele insulare şi are o cantitate şi mai mare de reggae şi o percuţie foarte puternică.

Gorillaz trebuia să fie headliner la Electric Castle 2021, alături de Deftones, dar schimbările provocate de pandemie au împiedicat trupa să ajungă la noi.

În 2020 grupul a lansat proiectul all star "Song Machine", care includea colaborări cu Robert Smith, Elton John, St. Vincent, dar şi ScHoolboy Q, Beck, Slowthai şi Jpegmafia. În plus, formaţia a lansat "Gorillaz Almanac", o carte care ilustrează cele două decenii de carieră ale acestui colectiv de artişti.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6