Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Comentează

Muzică nouă

Serj Tankian a lansat o piesă de la începuturile System of a Down, "A.F. Day"

Serj Tankian revine cu o piesă solo, dar nu orice piesă, deoarece "A.F. Day" este un track care se năştea la începuturile trupei System of a Down de fapt. A germinat peste ani şi se găseşte pe labumul "Foundations", care vine la toamnă.

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian AF Day
Videoclip Serj Tankian AF Day │ FOTO: Serj Tankian

Serj Tankian, solistul System of a Down va lansa EP-ul "Foundations" în toamna lui 2024. Odată cu noul single şi EP-ul debutează un an important pentru Tankian, care şi-a lansat deja cartea de memorii "Down With the System" şi asta prin Hachette Books. Muzicianul în vârstă de 56 de ani, care e născut în Liban şi are origini armene a fost mereu o voce puternică cu privire la conflictele în care a fost implicată Armenia şi problemele cu enclava Nagorno-Karabagh.

Ce spune Serj despre piesa nouă, "A.F. Day":

Acesta este un cântec pe care l-am scris în primele zile ale SYSTEM OF A DOWN pe care nu l-am lansat niciodată. Majoritatea instrumentației și a vocii sunt înregistrări de la acea vreme. Distopic în dispoziție, este o reflectare a angst-ului și a atitudinii anti-autoritare pe care am avut-o față de conformism.

Şi ce spune şi despre "Foundations":

Motivul pentru care îl lanseaz pe acest EP este că natura arhivistică a scrierii unei cărți m-a făcut să caut melodii din diferite perioade de timp. Deci, una dintre melodii este de la începutul zilelor SYSTEM, de exemplu, pe care nu le-am scos niciodată, la care nu am lucrat niciodată cu SYSTEM. Câteva dintre melodii sunt de la începutul perioadei mele de înregistrare solo 2007-2008, dar nu se potriveau discului ['Elect The Dead', lansat în octombrie 2007].

Este o retrospectivă interesantă a muzicii rock pe care nu am lansat-o niciodată din vremuri diferite și se numește "Foundations", practic pentru că este la baza vieții mele muzicale”, a adăugat Serj. Sunt melodii foarte interesante, foarte diferite una de cealaltă: una este foarte grea, una este foarte progresivă, există doar elemente diferite pentru fiecare dintre ele. Dar cred că funcționează în tandem.

Serj Tankian, născut pe 21 august 1967 în Beirut, Liban, este un muzician, cântăreț, compozitor și activist armeno-american, renumit ca solist al trupei de heavy metal System of a Down. Formația, înființată în 1994 în Los Angeles, California, a devenit cunoscută pentru stilul său distinctiv și pentru vocea versatilă a lui Tankian, care combină cântatul curat cu țipete și growling. Pe lângă activitatea sa cu trupa, Tankian a lansat albume solo apreciate, precum "Elect the Dead" (2007), "Imperfect Harmonies" (2010) și "Harakiri" (2012), și a colaborat cu diverși artiști și trupe din multiple genuri muzicale.

Citește în continuare

Albume noi

Serj Tankian lansează un EP solo cu piese de la începuturile System of a Down

Exact când System of a Down a devenit headliner la multiple festivaluri importante, aflăm că Serj Tankian îşi reia cariera solo. Şi nu oricum, ci cu un nou EP şi un nou single mai heavy. Despre ce e vorba aflaţi în articol.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul ”Protect The Land”
Serj Tankian în videoclipul ”Protect The Land” │ FOTO: Captură YouTube

Solistul formaţiei System of a Down, Serj Tankian a anunţat EP-ul solo "Foundations". Ce e inedit la el este primul single, "A.F. Day", care a fost compus la începuturile carierei trupei System of a Down. Astfel vom primi o piesă mai heavy decât ne-am obişnuit de la muzicianul cu origini armene. El a experimentat mult de-a lungul timpului, trecând prin genuri muzicale ca opera, jazz, hip-hop, muzica tradiţională armeană şi muzica simfonică.

EP-ul nou va sosi în toamna anului 2024 prin Gibson Records, casa de discuri a producătorului de instrumente Gibson. Cu ea colaborează şi Slash de altfel. Primul single, "A.F. Day" va sosi pe 17 mai, alături de un videoclip. Pentru această primă piesă ni s-au promis "ţipete frenetice" ale muzicianului care va urla "Another f*cking day".

Melodia îşi trage seva din înregistrări din anii 1990, în perioada timpurie a celor de la System of a Down. Starea de spirit este distopică şi totul reflectă angoasa şi atitudinea anti sistem. Acesta este primul proiect al lui Serj Tankian de la EP-ul "Perplex Cities", lansat în 2022. Între timp artistul îşi pregăteşte cartea de memorii, "Down With the System", care va sosi pe 14 mai prin Hachette Books.

Serj Tankian este un muzician, compozitor, cântăreț și activist american de origine armeană, cunoscut în special ca fiind vocalistul și principalul compozitor al trupei de alternative metal System of a Down. S-a născut pe 21 august 1967 în Beirut, Liban, și a emigrat împreună cu familia sa în Statele Unite în timpul copilăriei, stabilindu-se în Los Angeles.

Cu System of a Down, Tankian a câștigat faimă internațională și a avut un impact semnificativ în industria muzicală, lansând albume de succes precum "Toxicity" (2001) și "Mezmerize/Hypnotize" (2005). Vocea sa distinctivă și abordarea nonconformistă a muzicii au contribuit la popularitatea trupei, iar versurile sale adesea provocatoare abordează teme sociale și politice.

Pe lângă activitatea sa cu System of a Down, Serj Tankian a lansat și materiale solo, inclusiv albumele "Elect the Dead" (2007), "Imperfect Harmonies" (2010), și "Harakiri" (2012), care explorează o varietate de stiluri muzicale și continuă să abordeze teme sociale și politice în versurile sale.

Citește în continuare

Trending