Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Billy Idol sună ca Prince pe noua piesă "Best Way Out of Here"

Billy Idol continuă să rămână relevant şi în 2024, iar ca icon al anilor '80 ne aduce o piesă nemaiauzită din perioada lui "Rebel Yell". E vorba despre "Best Way Out of Here", care a rămas doar la stadiul de demo neutilizat.

Publicat

pe

Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell
Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell │ FOTO: Billy Idol

"Best Way Out of Here" este un track nemaiauzit de fani până acum şi la care artistul lucrase în 1983. Pe atunci nu a apucat totuşi să îl termine, dar el poartă semnătura şi influenţele lui Steve Stevens, chitaristul şi colaboratorul pe partea de compoziţie al lui Billy. Inspiraţia? Aparent Prince, deoarece pe atunci se asculta mult Prince în trupă. Ritmul e unul funky şi asta se simte şi la chitară.

Chitara lui Stevens aminteşte de cea a lui Prince pe piesa "Kiss". Vocea lui Billy Idol virează în mod neaşteptat spre reggae-rock. Între timp Idol va lansa o ediţie aniversară de 40 de ani a lui "Rebel Yell". Va fi o ediţie extinsă, care include remixul Poolside al piesei "Eyes Without a Face". Plus un cover nemaiauzit până acum al single-ului "Love Don't Live Here Anymore", de la Rose Royce.

Pentru a sărbători lansarea clădirea Empire State a afişat un joc de lumini special pe 30 aprilie. În faţa clădirii a avut loc şi un concert, iar muzicianul a avut şi un show în cadrul emisunii "Today" de la NBC.

Billy Idol este un cântăreț, muzician și actor englez, cunoscut mai ales pentru succesul său în anii '80. Născut pe 30 noiembrie 1955 în Stanmore, Londra, cu numele real William Michael Albert Broad, Idol a devenit faimos ca membru al scenei punk rock din Londra, fiind inițial în trupă Generation X. După desființarea trupei, a început o carieră solo, mutându-se în Statele Unite.

Cariera lui solo a debutat cu hituri precum "Dancing With Myself", "White Wedding", "Rebel Yell", și "Eyes Without a Face". Stilul său muzical combină elemente de punk rock, rock, și pop, iar imaginea sa scenică a fost marcată de un stil rebel și un look distinctiv, cu părul decolorat și vestimentația de piele. Idol este recunoscut pentru vocea sa distinctivă și pentru energia să pe scenă, rămânând o figură influentă în muzică rock.

Comentează

Trending