Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Bullet For My Valentine

Bullet for My Valentine (BFMV) și-a început activitatea 1998, în Bridgend din Țara Galilor. Intitulată inițial Jeff Killed John, formația a intrat pe piața muzicală făcând cover-uri după piese Metallica și Nirvana, activând sub acest nume până în 2003. Formații precum Metallica, Slayer și Iron Maiden și-au pus amprenta asupra stilului abordat de trupă, stil ce a evoluat de la un material discografic la altul.

Albumul de debut ”Poison” a fost lansat în 2005 și a fost recompensat în SUA cu un Disc de Aur. Ulterior au urmat prezențe la festivalul Download și Kerrang!, dar și un turneu cu Rob Zombie.

Bullet for My Valentine a crescut de la un disc la altul. Dacă primul album debuta pe locul 128 în Billboard 200, următorul, ”Scream Aim Fire” a urcat direct pe locul 4, iar cel de-al treilea material, ”Fever”, a ajuns pe locul 3. Formația are în prezent 6 albume în discografie, cel mai recent fiind ”Gravity”, material lansat pe 29 iunie 2018. Trupa a fost recompensată cu 5 Discuri de Aur, vânzând de-a lungul anilor milioane de albume.

Bullet for My Valentine îi are în componență pe: Matthew "Matt" Tuck - voce/chitară, Michael "Padge" Paget - chitară/backing vocals, Jamie Mathias - bas/voce, Jason Bowld - tobe.

Concerte Bullet For My Valentine în România


Bullet For My Valentine a cântat în România în 2013, urcând pe scena festivalului Rock the City înainte de Rammstein. Trupa ar fi trebuit să revină la București în 2017, tot în cadrul Rock The City, însă festivalul a fost anulat.

În aprilie 2019, Bullet For My Valentine va concerta la Arenele Romane.

Vezi toată descrierea artistului