Urmărește-ne în Social Media

rock

Top 5 piese Bullet for My Valentine, exponentul galez al metalcore-ului

Bullet for My Valentine se pregăteşte de o revenire în România, ocazie cu care ne reamintim cele mai populare piese ale formaţiei galeze. Grupul din Cardiff îşi începea cariera în 1998, urmând a vinde peste 4 milioane de albume la nivel global. Între imnuri de NHL şi cântece de angoasă, galezii au creat printre cele mai memorabile şi catchy piese metalcore.

Publicat

pe

Bullet For My Valentine
Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine debuta sub numele de Jeff Killed John şi aceasta nu a fost "doar o fază". Băieţii au păstrat numele timp de 5 ani, între 1998 şi 2003. Primul album de studio se numeşte "The Poison" şi a debutat în 2005 în Marea Britanie. În SUA ajungea fix de Valentine's Day în 2006. Discografia trupei include 6 albume, ultimul fiind "Gravity", lansat în 2018.

Formaţia a cântat în deschiderea concertului Rammstein din Bucureşti în 2013 şi revine în România pe 8 aprilie la Arenele Romane. Pe parcursul carierei, băieţii au apărut la Download Festival,Kerrang XXV şi au participat la un turneu cu Rob Zombie. La începuturile sale BFMV cânta coveruri Metallica şi Nirvana, optând apoi pentru un metal cu armonii şi coruri angelice, aşa cum le descria solistul Tuck. Nu s-au ferit nici de ceva vibe emo la un moment dat.

Acesta este cel mai de succces act britanic la premiile Kerrang, unde are deja 3 distincţii plus multe nominalizări.

Iată cele mai apreciate 5 piese ale formaţiei Bullet for My Valentine:

All These Things I Hate (Revolve Around Me)

"All These Things I Hate (Revolve Around Me)" este o piesă total atipică BFMV, cel puţin pentru albumul "The Poison". Contrastul dintre părţile de chitară acustică şi balada de foc de tabără şi cele de ţipete şi riff-uri nervoase este inedit pentru acel LP. Este considerată cea mai blândă piesa a formaţiei galeze şi a fost încadrată de criticii mai stricţi mai degrabă în curentul emo şi screamo, decât în metalcore.

Acesta a fost single-ul cel mai apreciat al formaţiei în Marea Britanie, urcând pe locul 29 în topurile locale. Solistul Matthew Tuck ne arată o melodicitate aparte a vocii sale, care se pliază perfect pe instrumental. Videoclipul piesei prezintă istoria unui cuplu, care se sfârşeşte tragic, iar tragedia se repeta într-o buclă, precum un coşmar.

The Last Fight

Direct de pe albumul "Fever" din 2010 răsare single-ul "The Last Fight". Piesa este al doilea single de pe acel LP şi dacă ascultaţi cu atenţie vocea solistului, veţi auzi cât de perfect pică fiecare silabă pe o notă de chitară şi tobă. Aceasta ar fi cea mai de succes piesa de pe LP-ul "Fever", cu pasaje foarte rapide, care demonstrează măiestria chitaristului, dar şi a solistului şi toboşarului.

Este o creaţie foarte dinamică, plină de energie şi nu îi lipsesc solo-urile creative. Videoclipul prezintă doi luptători gata de sparring sau de o sesiune de box până la moarte. Chitara este neobişnuit de rapidă chiar şi pentru o trupă de metalcore ca BFMV. Atunci când încep să zboare pumnii auzim un solo care duce cu gândul la Childen of Bodom şi măiestria lui Alexi Laiho.

Waking The Demon

"Waking the Demon" începe ca un track metal clasic, poate un Slipknot sau Mudvayne cu ceva mai puţine chitare suprapuse şi percuţii multiple. Este o piesă ideală de mosh pit şi primeşte un videoclip axat pe fenomenul bullying din şcoli. Protagonistul clipului este hărţuit iar şi iar, ironizat şi torturat de colegii de şcoală, în cele mai crunte moduri. I se pune piedică şi este umilit în vestiar, iar ţipetele solistului amplifică angoasa tânărului.

Acesta aşteaptă în umbră momentul când se va răzbuna şi momentul când se va trezi demonul interior. Acest track este extras de pe albumul "Scream Aim Fire", al doilea din cariera trupei, lansat în anul 2008. Suprapunerea solo-ului de tobă cu cel de chitară este explozivă. Avem parte şi de o apariţie supranaturală la final, un vârcolac care se răzbună pe bătăuşi.

Your Betrayal

"Your Betrayal" este piesa cu care BFMV începea albumul "Fever" din 2010 şi cu care a deschis şi concertul de la Bucureşti din 2013. Este melodia ideală pentru a începe o reprezentaţie, având un intro vibrant, care te induce într-un film de acţiune propriu. Solo-urile care se armonizează amintesc de perioada de aur a trupei Avenged Sevenfold. Toba "militărească" face publicul să se agite şi să între în ritmul concertului.

Single-ul a primit o nominalizare la premiile Kerrang. VIdeoclipul acestui track a fost regizat de către P.R. Brown şi prezintă formaţia cântând piesă pe un fundal plin de flăcări. Este un clip metal clasic, care spune şi povestea a două fete gemene care devin simboluri pentru toate cele 7 păcate capitale. În special păcatul trufiei le găseşte pe cele două etalându-şi nurii, culminând cu un final de clip înecat în flăcări.

Tears Don't Fall

De departe cel mai mare hit al formaţiei, "Tears Don't Fall" a strâns peste 137 de milioane de vizualizări pe YouTube, la clipul oficial. Meritul aparţine atât piesei, care virează între melancolic, nervos şi energic într-un mod furtunos, cât şi videoclipului.

Clipul este regizat de către Tony Petrossian şi prezintă trupa cântând pe o ploaie torenţială, complet înecată de şiroaiele diluviene. Aceste secvenţe sunt alternate cu o poveste nefericită de dragoste, care începe plină de pasiune şi se sfârşeşte cu o trădare şi o răzbunare feminină ce implică benzină şi o brichetă.

Solo-urile şi breakdown-ul dinspre final amintesc puţin de thrash, de Metallica şi cumva de grupul Atreyu. E un oarecare romantism în notele înalte la BFMV, care fac chitara să sune a vioară.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 8 aprilie 2019

Bullet For My Valentine

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Rockstadt Extreme Fest 2022 are loc în august; Ce trupe au fost confirmate

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea loc în august la poalele cetății Râșnov, în inima Transilvaniei. Cu 2 scene mari, teren de camping și 55 de trupe care vor cânta în 5 zile, cea de-a 8-a ediție a festivalului este pregătită să continue experiența unei vacanțe extreme pentru mii de fani ai muzicii rock.

Publicat

pe

Concert Bullet For My Valentine pe 8 aprilie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea loc în perioada 3 - 7 august. După succesul ediției din 2019, Rockstadt Extreme Fest anunță un lineup special pentru ediția din 2022. Printre trupele pe care le puteți vedea pe cele două scene se numără Lamb Of God, Behemoth, Bullet For My Valentine, Heaven Shall Burn, Philip H. Anselmo And The Illegals (Performing A Vulgar Display Of Pantera), Carcass, Kataklysm, Overkill, Rotting Christ, Rise Of The Northstar, The Black Dahlia Murder și mulți alții.

Bullet for My Valentine a susținut ultimul concert în România în 2019. Trupa are o bază solidă de fani, crescând de la un disc la altul. Dacă primul album debuta pe locul 128 în Billboard 200, următorul, "Scream Aim Fire” a urcat direct pe locul 4, iar cel de-al treilea material, "Fever", a ajuns pe locul 3.

Bullet for My Valentine are în palmares și numeroase premii de la Metal Hammer si Kerrang!, printre care pentru "Cea mai bună formație britanică" (2006, 2010), "Cel mai bun newcomer din Marea Britanie" (2005), "Best Live Band" (2010) și multe altele. Formații precum Metallica, Slayer și Iron Maiden și-au pus amprenta asupra stilului abordat de trupă, stil ce a evoluat de la un material discografic la altul.

În momentul de față, Bullet for My Valentine îi are în componență pe: Matthew "Matt" Tuck - voce/chitară, Michael "Padge" Paget - chitară/backing vocals, Jamie Mathias - bas/voce, Jason Bowld - tobe.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a 5 zile și Rockstadt Extreme Fest pune la vânzare, pentru început, un număr de 5000 de abonamente pentru a maximiza șansele ca festivalul să poată avea loc având ca reper restricțiile de până acum. Dacă situația pandemică va permite, organizatorii vor suplimenta numărul de abonamente și vor pune în vânzare și bilete pe zile.

Prețuri abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2022

Abonamentele se pot achiziționa online. Este deschisă la vânzare si o nouă categorie de preț, 250 lei, pentru copii între 10 și 16 ani. La momentul intrării la festival se va verifica vârsta, iar accesul va fi permis numai dacă copiii au împlinit 16 ani și dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținator de bilet valabil.

Accesul copiilor cu vârsta până în 10 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținător de bilet valabil.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending