Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Rock-ul nu are nevoie să fie salvat, crede Matt Tuck de la Bullet For My Valentine

Dispariția treptată a rock-ului din mainstream este un subiect ce a fost adesea dezbătut în ultimii ani. Pentru solistul Bullet For My Valentine, acest lucru este o realitate acceptată, care nu trebuie să se schimbe. ”Tot ceea ce facem e pentru fani. E vorba despre loialitate, despre dedicare”, spune Matt Tuck, concluzionând că rock-ul nu are nevoie să fie salvat.
Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine

Urmărește-ne pe

Intervievat de publicația australiană Music Feeds, Matt Tuck de la Bullet For My Valentine a deschis un subiecte fierbinte al ultimilor ani. Vocalistul și-a exprimat părerea cu privire la popularitatea scăzută a rock-ului în contextul muzicii mainstream din prezent.

”Nu cred că (rock-ul) are nevoie să fie salvat. Cred că pur și simplu a devenit foarte evident că lumea noastră este lumea noastră. Presa mainstream și toți ceilalți nu vor să o sărbătorească, să le pese, să o respecte, sau să vorbească despre asta, știi? E una dintre acele chestii cu care, personal, m-am împăcat cu mult timp în urmă și într-un fel e mai bine așa.”

Din perspectiva metalistului, rock-ul reușește să creeze o legătură specială cu cei care îl ascultă, tocmai din acest motiv trupele de rock și metal reușind să reziste mai mult decât anumiți artiști pop.

Tot ceea ce facem e pentru fani. E vorba despre loialitate, despre dedicare. Și avem acea longevitate. Putem să rămânem pe poziții pentru 30 de ani, la fel cum o fac tipii de la (Iron) Maiden, ca Metallica, Slayer. Sunt multe, multe trupe. Nu sunt ca niște artiști pop de duzină care au un succes uriaș pentru, să zicem, 10 secunde, după care dispar pentru totdeauna și nu mai auzi de ei în veci.”

Rock-ul rezistă pentru că există sprijin reciproc, așa cum se întâmplă într-o familie, mai crede Matt Tuck.

"E în interesul nostru să nu avem această iubire la nivel mainstream, pentru că facem asta ca o familie și o facem pe cont propriu. Ne sprijinim reciproc și odată ce devii fan, ești fan pe viață. Există aspecte pozitive și aspecte negative, dar, pentru mine, cele pozitive cântăresc mai mult decât toată porcăria de mainstream, pe care nu ne-am bazat niciodată. Oricum nu avem nevoie de ea, așa că totul e în regulă.”

Bullet for My Valentine promovează în prezent cel de-al 6-lea material de studio al trupei, ”Gravity”. Discul vine la o pauză de 3 ani de la LP-ul anterior, ”Venom”, primul material lansat de formație după plecarea basistului Jason "Jay" James. ”Gravity”este și primul album Bullet For My Valentine cu noul toboșar Jason Bowld, care l-a înlocuit în 2016 pe Michael "Moose" Thomas.

Bullet For My Valentine a cântat în România în 2013, urcând pe scena festivalului Rock the City înainte de Rammstein.

Citește mai multe despre Bullet For My Valentine
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Producătorii de echipamente audio folosite de Aerosmith și Queen & Adam Lambert vin în premieră la București

În perioada 26-29 iunie, la Opera Comică pentru Copii București are loc evenimentul Stage Tech: Lights & Sound, care va...

Închide