Urmărește-ne în Social Media

Bullet For My Valentine - Knives

Bullet For My Valentine revine la sunetul său heavy şi antrenant prin noul single, "Knives", care primeşte şi un videoclip pe măsură. Odată cu această lansare, trupa galeză ne-a oferit şi detalii despre un album nou, care va sosi în toamna acestui an. Va fi un LP special, purtând numele formaţiei. Mai multe detalii avem în articol.

Înainte de toate vă recomand precauţie la vizionarea clipului, deoarece are imagini stroboscopice puternice, secvenţe luminoase care alternează rapid şi pot provoca probleme celor cu epilepsie sau alte afecţiuni similare. Cât despre piesă, "Knives" sună a genul de melodie cu care începe concertul, cu care introduci publicul în starea necesară unei seri de mosh, ţopăit şi fredonat piese BFMV. Acest single prefaţează albumul care vine pe 22 octombrie, cu titlul "Bullet For My Valentine".

Pe măsură ce trec secundele în acest track, el devine tot mai dur, heavy şi parcă am auzit şi mici acorduri de Soulfly, poate chiar Sepultura spre final. Suntem departe de "Tears Don't Fall" şi auzim şi mici elemente electronice pe fundal a la Slipknot, pentru a mai pigmenta sunetul galezilor. Noul LP se află în lucru de 2 ani, iar solistul şi liderul trupei, Matt Tuck îl vede că o combinaţie între ultimele două discuri ale grupului, "Venom" şi "Gravity". A promis fanilor un "efort tehnic" şi "brutal".

De asemenea va fi un material ceva mai agresiv decât ultimele, spre bucuria fanilor. Piesele noi au fost produse de către Carl Brown, care a lucrat în calitate de producător la "Venom" şi s-a ocupat de mixaj pe "Gravity". Înregistrările s-au petrecut la Treehouse Studio, iar LP-ul va sosi prin Spinefarm Records/Search & Destroy. Formaţia a concertat la noi ultima oară în 2019 la Arenele Romane, surprinzând prin numărul mare de adolescenţi aflaţi în public. I-am văzut şi prin 2013 în deschidere la un concert Rammstein, dar atunci vocea şi sonorizarea le-au jucat feste.

Grupul metalcore şi heavy metal este activ din 1998 şi are 6 albume la activ. A câştiga două premii Metal Hammer Golden Gods, pentru "cea mai bună trupă britanică" în 2006 şi 2010. Poate cel mai apreciat material discografic al său rămâne "Scream Aim Fire", care a generat hiturile "Tears Don't Fall", "Your Betrayal" şi "Waking the Demon". Acestea aveau să ajungă în jocuri că Guitar Hero World Tour sau Rock Band 1 şi 2.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Mosh pit-ul a revenit în Marea Britanie cu ocazia primului mare festival din ultimul an: Download Pilot Festival

Marea Britanie alternează între lockdown şi relaxare în ultimele luni, dar a început să pregătească şi o serie de evenimente pilot pentru a testa revenirea concertelor. Cel mai mare festival de genul este Download Festival 2021, care a debutat pe 18 iunie şi a adus înapoi mosh pit-ul pe insulă. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Download Pilot Festival 2021
Download Pilot Festival 2021 │ FOTO: Steve May twitter.com

Download Pilot Festival este de fapt numele oficial al evenimentului, care a permis accesul a 10.000 de fani în Donnington Park. S-a lăsat cu camping, dans în ploaie şi noroi, mosh pit şi totul ca parte a unui studiu realizat de Guvernul britanic. Dacă rezultatele sunt pozitive, ar fi un pas în plus pentru revenirea la normalitate. Experţii în domeniul sanitar au analizat deja moduri în care evenimentele s-ar desfăşura acum pe fondul pandemiei Covid-19 încetinită de vaccinuri.

Diferite mici evenimente pilot au fost ţinute, crescând treptat numărul de oameni. Download Festival ar trebui să revină la capacitate maximă în 2022. Seara de deschidere a fost cea de vineri, 18 iunie şi au cântat Frank Carter and the Rattlesnakes, dar şi Neck Deep, Sleep Token, Boston Manor şi Holding Absence. Alte nume mari au fost Enter Shikari, care au cântat şi în România prin 2015, dar şi Bullet For My Valentine, care tocmai au scos single-ul "Knives" şi au anunţat un nou album.

Skindred, pe care îi ştim din jocurile NFS au urcat şi ei pe scenă, dar şi While She Sleeps şi Frank Turner and the Sleeping Souls. Pentru a participa la eveniment, publicul a trebuit să respecte normele de distanţare socială, să poarte măşti în autobuzele spre festival şi la intrare, dar odată ajunşi la Donignton Park şi le puteau înlătura. Şi distanţarea socială a dispărut la interiorul zonei de concert. O cerinţă pentru intrare la concert a fost un test Covid negativ realizat în dimineaţa evenimentului.

A mai fost solicitat şi un test PCR înainte de eveniment, urmând ca acesta să fie reper pentru cei care fac camping la festivaluri. Rezultatul a fost un eveniment animat, plin de succes, inundat de ploi torenţiale, dar cuprins de entuziasm şi mosh pit. În general Download Festival are peste 100.000 de participanţi, deci e la doar 10% din capacitate. Câţiva dintre muzicienii intervievaţi de BBC după eveniment aveau chiar şi 2 ani de la ultimul concert, urcând pe scenă în 2019.

Dacă totul merge bine atunci în UK va avea loc şi Latitude Festival pe 22 iulie, poate chiar la capacitate maximă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31