Urmărește-ne în Social Media

Bullet For My Valentine - Not Dead Yet

Bullet For My Valentine a lansat un nou single la acest început de săptămână, "Not Dead Yet". Piesa primeşte un videoclip care alternează între o poveste de dragoste şi imagini cu trupa galeză cântând. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Not Dead Yet" este un single extras de pe albumul "Gravity" lansat în luna iunie a acestui an. Acel disc a debutat prin casa de discuri Search and Destroy, care i-a preluat pe muzicienii galezi în ultimii ani. Videoclipul cel nou spune o poveste de dragoste într-o lume asiatică pe care o explorăm în spatele unor filtre colorate şi visătoare.

Îndrăgostiţii dansează, aleargă pe câmp şi prin peisaje urbane din Tokyo, fiind rebeli fără o cauză anume. Filmările au fost realizate în Japonia în timpul concertelor BFMV de la Summersonic 2018. E prima oară când băieţii filmează acolo, iar de aspectul vizual s-a ocupat Maxilla, prin regizorul Takahito Matsuno. Abundă peisajele unui Tokyo care nu doarme niciodată, iluminat de neoane şi cu băieţi rebeli cutreierându-i străzile.

Povestea de dragoste a protagoniştilor se încheie cu o meditaţie la apus, cu o plimbare prin valurile mării şi fumigene roşii. "Not Dead Yet" e genul de piesă catchy pe care o să o cânte mai mult publicul decât muzicienii în concertele live. Matt Tuck, solistul BFMV îşi exprimă încrederea că rock-ul nu are nevoie să fie salvat în cadrul unui interviu acordat cu câteva luni în urmă.

În 2018 am mai putut asculta 2 piese ale trupei, "Letting You Go" şi "Over It", care se foloseau de figuri feminine puternice în clipurile lor. Ultimul LP din vară a fost o modalitate pentru ca Tuck şi colegii săi să îşi canalizeze experienţele şi emoţiile negative. Albumul a adus şi o noutate în sound-ul Bullet For My Valentine: sample-urile şi elementele de muzică electronică.

Este al şaselea album al galezilor, iar primele influenţe electronice începeau să se simtă încă de la release-ul "Venom". Trupa a suferit o schimbare de componenţă fix înainte de începutul înregistrării lui "Gravity". Intrau în componenţă basistul Jamie Mathias şi toboşarul Jason Bowld. Cei doi au fost bine primiţi şi s-au integrat rapid în sound-ul grupului.

BFMV se află în această toamnă în turneu în Statele Unite, alături de We Came As Romans şi Bad Omens.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Mosh pit-ul a revenit în Marea Britanie cu ocazia primului mare festival din ultimul an: Download Pilot Festival

Marea Britanie alternează între lockdown şi relaxare în ultimele luni, dar a început să pregătească şi o serie de evenimente pilot pentru a testa revenirea concertelor. Cel mai mare festival de genul este Download Festival 2021, care a debutat pe 18 iunie şi a adus înapoi mosh pit-ul pe insulă. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Download Pilot Festival 2021
Download Pilot Festival 2021 │ FOTO: Steve May twitter.com

Download Pilot Festival este de fapt numele oficial al evenimentului, care a permis accesul a 10.000 de fani în Donnington Park. S-a lăsat cu camping, dans în ploaie şi noroi, mosh pit şi totul ca parte a unui studiu realizat de Guvernul britanic. Dacă rezultatele sunt pozitive, ar fi un pas în plus pentru revenirea la normalitate. Experţii în domeniul sanitar au analizat deja moduri în care evenimentele s-ar desfăşura acum pe fondul pandemiei Covid-19 încetinită de vaccinuri.

Diferite mici evenimente pilot au fost ţinute, crescând treptat numărul de oameni. Download Festival ar trebui să revină la capacitate maximă în 2022. Seara de deschidere a fost cea de vineri, 18 iunie şi au cântat Frank Carter and the Rattlesnakes, dar şi Neck Deep, Sleep Token, Boston Manor şi Holding Absence. Alte nume mari au fost Enter Shikari, care au cântat şi în România prin 2015, dar şi Bullet For My Valentine, care tocmai au scos single-ul "Knives" şi au anunţat un nou album.

Skindred, pe care îi ştim din jocurile NFS au urcat şi ei pe scenă, dar şi While She Sleeps şi Frank Turner and the Sleeping Souls. Pentru a participa la eveniment, publicul a trebuit să respecte normele de distanţare socială, să poarte măşti în autobuzele spre festival şi la intrare, dar odată ajunşi la Donignton Park şi le puteau înlătura. Şi distanţarea socială a dispărut la interiorul zonei de concert. O cerinţă pentru intrare la concert a fost un test Covid negativ realizat în dimineaţa evenimentului.

A mai fost solicitat şi un test PCR înainte de eveniment, urmând ca acesta să fie reper pentru cei care fac camping la festivaluri. Rezultatul a fost un eveniment animat, plin de succes, inundat de ploi torenţiale, dar cuprins de entuziasm şi mosh pit. În general Download Festival are peste 100.000 de participanţi, deci e la doar 10% din capacitate. Câţiva dintre muzicienii intervievaţi de BBC după eveniment aveau chiar şi 2 ani de la ultimul concert, urcând pe scenă în 2019.

Dacă totul merge bine atunci în UK va avea loc şi Latitude Festival pe 22 iulie, poate chiar la capacitate maximă.

Citește în continuare