Urmărește-ne în Social Media

Bullet For My Valentine - Not Dead Yet

Bullet For My Valentine a lansat un nou single la acest început de săptămână, "Not Dead Yet". Piesa primeşte un videoclip care alternează între o poveste de dragoste şi imagini cu trupa galeză cântând. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Not Dead Yet" este un single extras de pe albumul "Gravity" lansat în luna iunie a acestui an. Acel disc a debutat prin casa de discuri Search and Destroy, care i-a preluat pe muzicienii galezi în ultimii ani. Videoclipul cel nou spune o poveste de dragoste într-o lume asiatică pe care o explorăm în spatele unor filtre colorate şi visătoare.

Îndrăgostiţii dansează, aleargă pe câmp şi prin peisaje urbane din Tokyo, fiind rebeli fără o cauză anume. Filmările au fost realizate în Japonia în timpul concertelor BFMV de la Summersonic 2018. E prima oară când băieţii filmează acolo, iar de aspectul vizual s-a ocupat Maxilla, prin regizorul Takahito Matsuno. Abundă peisajele unui Tokyo care nu doarme niciodată, iluminat de neoane şi cu băieţi rebeli cutreierându-i străzile.

Povestea de dragoste a protagoniştilor se încheie cu o meditaţie la apus, cu o plimbare prin valurile mării şi fumigene roşii. "Not Dead Yet" e genul de piesă catchy pe care o să o cânte mai mult publicul decât muzicienii în concertele live. Matt Tuck, solistul BFMV îşi exprimă încrederea că rock-ul nu are nevoie să fie salvat în cadrul unui interviu acordat cu câteva luni în urmă.

În 2018 am mai putut asculta 2 piese ale trupei, "Letting You Go" şi "Over It", care se foloseau de figuri feminine puternice în clipurile lor. Ultimul LP din vară a fost o modalitate pentru ca Tuck şi colegii săi să îşi canalizeze experienţele şi emoţiile negative. Albumul a adus şi o noutate în sound-ul Bullet For My Valentine: sample-urile şi elementele de muzică electronică.

Este al şaselea album al galezilor, iar primele influenţe electronice începeau să se simtă încă de la release-ul "Venom". Trupa a suferit o schimbare de componenţă fix înainte de începutul înregistrării lui "Gravity". Intrau în componenţă basistul Jamie Mathias şi toboşarul Jason Bowld. Cei doi au fost bine primiţi şi s-au integrat rapid în sound-ul grupului.

BFMV se află în această toamnă în turneu în Statele Unite, alături de We Came As Romans şi Bad Omens.

Comentarii