Urmărește-ne în Social Media

Pendulum + Bullet For My Valentine - Halo

Pendulum ne face să ne simţim ca în 2010, după ce a lansat prima piesă în 2 ani, "Halo". Avem de-a face cu o colaborare cu Bullet For My Valntine, mai precis cu solistul Matt Tuck. Primim şi un videoclip la fel de animat ca BPM-ul piesei.

"Halo" sună ca în perioada 2009-2010 când în orice magazin sau pub intrai se auzea invariabil ceva de la Pendulum sau Skrillex. Sintetizatorul e cheia aici, iar Pendulum pare a se fi întors la perioada "Blood Sugar" sau poate la "Self vs Self", colaborare cu alţi rockeri importanţi, In Flames. Matt Tuck, solistul Bullet For My Valentine se mulează perfect pe beat-urile lui Rob Swire şi McGrillen.

Spre final track-ul devine metal alternativ pur şi poate cea mai heavy creaţie Pendulum. Videoclipul e unul axat mult pe percuţie şi pe nişte figuri distopice, nişte "Stani" de Eminem cu ţinta roşie pe piept. Piesa "Halo" s-a auzit în premieră la început de an 2023 în cadrul unui concert al trupei la Alexandra Palace în Londra.

Videoclipul este regizat de către Kristian Young şi surprinde trupa ademenind o armată spre radicalizare intensă. Pe 9 iunie Pendulum va cânta la legendarul Download Festival din Donington Park şi e posibil să vedem o apariţie alături de solistul Enter Shikari sau de cel de la BMFV. "Halo" ar fi doar începutul, iar grupul a mai rpegatit şi alte nouatati.

Australienii au semnat o înţelegere cu casa de discuri Mushroom Group şi Virgin Music Grup. În 2022 trupa a cântat o piesă nouă cu solistul Enter Shikari, iar prin 2020-2021 am avut parte de primele piese noi ale DNB-i şi tilor după un deceniu, "Drive" şi "Come Alive", dar unele care parcă nu au convins. "Nothing For Free" se auzea în 2020 şi era ceva mai bună.

Pendulum nu s-a destrămat total prin 2012-2013, cum crede multă lume, de vreme ce doi membri ai săi, Swire şi McGrillen au format duo-ul Knife Party, care a prins bine pe nişa electro şi dubstep. Acum cu revirimentul DNB-ului o să îi tot vedem cu DJ set-uri şi apariţii live band cu 5 membri în cadrul marilor festivaluri ale verii.

La un moment dat au ajuns şi la noi în zona de nord a Capitalei. Ar fi un act bun pentru SAGA 2024, poate UNTOLD sau Neversea 2024.

Comentarii

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare