Urmărește-ne în Social Media

Pendulum + Bullet For My Valentine - Halo

Pendulum ne face să ne simţim ca în 2010, după ce a lansat prima piesă în 2 ani, "Halo". Avem de-a face cu o colaborare cu Bullet For My Valntine, mai precis cu solistul Matt Tuck. Primim şi un videoclip la fel de animat ca BPM-ul piesei.

"Halo" sună ca în perioada 2009-2010 când în orice magazin sau pub intrai se auzea invariabil ceva de la Pendulum sau Skrillex. Sintetizatorul e cheia aici, iar Pendulum pare a se fi întors la perioada "Blood Sugar" sau poate la "Self vs Self", colaborare cu alţi rockeri importanţi, In Flames. Matt Tuck, solistul Bullet For My Valentine se mulează perfect pe beat-urile lui Rob Swire şi McGrillen.

Spre final track-ul devine metal alternativ pur şi poate cea mai heavy creaţie Pendulum. Videoclipul e unul axat mult pe percuţie şi pe nişte figuri distopice, nişte "Stani" de Eminem cu ţinta roşie pe piept. Piesa "Halo" s-a auzit în premieră la început de an 2023 în cadrul unui concert al trupei la Alexandra Palace în Londra.

Videoclipul este regizat de către Kristian Young şi surprinde trupa ademenind o armată spre radicalizare intensă. Pe 9 iunie Pendulum va cânta la legendarul Download Festival din Donington Park şi e posibil să vedem o apariţie alături de solistul Enter Shikari sau de cel de la BMFV. "Halo" ar fi doar începutul, iar grupul a mai rpegatit şi alte nouatati.

Australienii au semnat o înţelegere cu casa de discuri Mushroom Group şi Virgin Music Grup. În 2022 trupa a cântat o piesă nouă cu solistul Enter Shikari, iar prin 2020-2021 am avut parte de primele piese noi ale DNB-i şi tilor după un deceniu, "Drive" şi "Come Alive", dar unele care parcă nu au convins. "Nothing For Free" se auzea în 2020 şi era ceva mai bună.

Pendulum nu s-a destrămat total prin 2012-2013, cum crede multă lume, de vreme ce doi membri ai săi, Swire şi McGrillen au format duo-ul Knife Party, care a prins bine pe nişa electro şi dubstep. Acum cu revirimentul DNB-ului o să îi tot vedem cu DJ set-uri şi apariţii live band cu 5 membri în cadrul marilor festivaluri ale verii.

La un moment dat au ajuns şi la noi în zona de nord a Capitalei. Ar fi un act bun pentru SAGA 2024, poate UNTOLD sau Neversea 2024.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Pendulum revine cu un single în colaborare cu solistul Bullet For My Valentine, "Halo"

Am mai folosit expresia "Pendulum revine" şi prin 2020, când a apărut single-ul "Driver" după 10 ani de absenţă a trupei şi iată acum ni se mai pregăteşte ceva. De această dată muzicienii colaborează cu Matt Tuck de la Bullet For My Valentine.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Înainte să ne declarăm uimiţi sau şocaţi de un crossover între DNB şi metal, aflaţi că Pendulum a colaborat chiar şi cu In Flames acum mai bine de un deceniu pe piesa "Self Versus Self". Acum pe piesa "Halo" îi auzim pe cei de la Pendulum împreună cu solistul Bullet For My Valentine, Matt Tuck. Trupa australiană de DNB descrie single-ul ca "sunetul apocalipsei".

Avem deocamdată doar un teaser pentru noua melodie, care va sosi oficial pe 2 iunie prin Mushroom/Virgin Music Group. Va fi primul release Pendulum din 2023 şi începutul unei veri de concerte şi DJ set-uri sau apariţii live band. Fanii ştiu probabil deja că melodia s-a auzit deja live în martie la concertul sold out Pendulum din Alexandra Palance în Londra.

În 2021 Pendulum a lansat un EP numit "Elemental", care a inclus piesa şi clipul "Louder Than Words", alături de Hybrid Minds. Ultimul album de studio lansat de Pendulum venea în mai 2010, sub numele de "Immersion". În 2012 grupul intra într-o pauză, dar se reunea în 2016 şi lansa apoi acel EP în 2021. Rob Swire nu a stat degeaba şi a mai lansat muzică şi sub numele de Knife Party, care s-a auzit la un moment dat inclusiv în serialul "Breaking Bad", dacă vă vine să credeţi.

Pendulum pornea la drum în 2002 şi a abordat genuri ca drum and bass, electronic rock şi dance-rock. Povestea sa pornea în Perth, Australia, dar Rob Swire, Paul Hardin şi Gareth McGrillen s-au mutat în UK când au cunoscut succesul. De alfel Swire şi McGrillen au format şi Knife Party după. Chiar dacă formaţia are doar 3 albume, a ajuns să fie însăşi definiţia DNB-ului prin anii 2010.

Grupul e cunoscut atât pentru piese proprii, cât şi pentru remixuri, cel mai popular fiind cel pentru "Voodoo People" de la The Prodigy.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED