Urmărește-ne în Social Media

Bullet For My Valentine - Rainbow Veins

Bullet For My Valentine nu a precupeţit nici un efort sau buget pentru efectele speciale ale noului său videoclip, "Rainbow Veins". Melodia este una heavy, dar cu BPM ceva mai scăzut, ca o baladă Machine Head să zicem şi primeşte un videoclip plin de filtre şi artificii digitale.

Acest nou single Bullet for My Valentine anticipează noul album al formaţiei, cel care îi poartă numele. Va include 10 piese şi trebuia să vină pe 22 octombrie prin Spinefarm Records şi Search & Destroy, dar pandemia l-a amânat până pe 5 noiembrie. E vorba despre probleme de producţie pentru viniluri ca motiv al întârzierii. Acesta este al şaptelea material discografic al trupei galeze şi conform solistului Matt Tuck este şi începutul lui BMFV 2.0.

"Rainbow Veins" începe un pic mai soft şi comercial decât auzisem în epoca de aur a formaţiei, dar ultimul minut şi jumătate sunt delicioase, când vine vorba de riff-uri dure şi growl din partea lui Matt. Single-ul include şi o parte de chorus catchy, care va fi fredonată de public cu siguranţă la următoarele concerte ale formaţiei. Bogăţia de filtre cromatice şi efecte speciale sunt ceva cu care grupul a mai cochetat şi în trecut.

Au trecut doar 3 ani de la albumul "Gravity" de la Bullet for My Valentine, iar băieţii au început să lucreze la noul material încă din 2019. Până acum de pe albumul "Bullet For My Valentine" am putut asculta single-ul "Knives" în iunie 2021 şi apoi "Parasites" în iulie", plus "Shatter" în septembrie. Artiştii se pregătesc de un turneu britanic în această lună, alături de TesseracT şi Bleed From Within.

Tracklist-ul noului album arată astfel:

01. Părăsite
02. Knives
03. My Reverie
04. No Happy Ever After
05. Can't Escape The Waves
06. Bastards
07. Rainbow Veins
08. Shatter
09. Paralysed
10. Death By a Thousand Cuts

BFMV a cunoscut o creştere importantă a popularităţii după lansarea lui "Gravity", atingând peste 1 miliard de stream-uri în Statele Unite. Ultimul său turneu a dus BMFV pe cele mai mari arene britanice, dar şi la legendarul Alexandra Palace din Londra. Ni se promit extra solo-uri şi "riff-uri monstruoase" pentru noul LP. Matt Tuck a scris versurile în 2019, iar totul a fost pus pe standby de pandemie după.

În iunie 2021 Tuck şi producătorul Carl Bown s-au reunit (după ce au lucrat la "Venom" în 2015) mixând împreună aceste track-uri la Treehouse Studio din Chesterfield. Bullet For My Valentine a fost în România în aprilie 2019, pentru un concert plin de energie la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Rockstadt Extreme Fest 2022 are loc în august; Ce trupe au fost confirmate

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea loc în august la poalele cetății Râșnov, în inima Transilvaniei. Cu 2 scene mari, teren de camping și 55 de trupe care vor cânta în 5 zile, cea de-a 8-a ediție a festivalului este pregătită să continue experiența unei vacanțe extreme pentru mii de fani ai muzicii rock.

Publicat

pe

Concert Bullet For My Valentine pe 8 aprilie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea loc în perioada 3 - 7 august. După succesul ediției din 2019, Rockstadt Extreme Fest anunță un lineup special pentru ediția din 2022. Printre trupele pe care le puteți vedea pe cele două scene se numără Lamb Of God, Behemoth, Bullet For My Valentine, Heaven Shall Burn, Philip H. Anselmo And The Illegals (Performing A Vulgar Display Of Pantera), Carcass, Kataklysm, Overkill, Rotting Christ, Rise Of The Northstar, The Black Dahlia Murder și mulți alții.

Bullet for My Valentine a susținut ultimul concert în România în 2019. Trupa are o bază solidă de fani, crescând de la un disc la altul. Dacă primul album debuta pe locul 128 în Billboard 200, următorul, "Scream Aim Fire” a urcat direct pe locul 4, iar cel de-al treilea material, "Fever", a ajuns pe locul 3.

Bullet for My Valentine are în palmares și numeroase premii de la Metal Hammer si Kerrang!, printre care pentru "Cea mai bună formație britanică" (2006, 2010), "Cel mai bun newcomer din Marea Britanie" (2005), "Best Live Band" (2010) și multe altele. Formații precum Metallica, Slayer și Iron Maiden și-au pus amprenta asupra stilului abordat de trupă, stil ce a evoluat de la un material discografic la altul.

În momentul de față, Bullet for My Valentine îi are în componență pe: Matthew "Matt" Tuck - voce/chitară, Michael "Padge" Paget - chitară/backing vocals, Jamie Mathias - bas/voce, Jason Bowld - tobe.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a 5 zile și Rockstadt Extreme Fest pune la vânzare, pentru început, un număr de 5000 de abonamente pentru a maximiza șansele ca festivalul să poată avea loc având ca reper restricțiile de până acum. Dacă situația pandemică va permite, organizatorii vor suplimenta numărul de abonamente și vor pune în vânzare și bilete pe zile.

Prețuri abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2022

Abonamentele se pot achiziționa online. Este deschisă la vânzare si o nouă categorie de preț, 250 lei, pentru copii între 10 și 16 ani. La momentul intrării la festival se va verifica vârsta, iar accesul va fi permis numai dacă copiii au împlinit 16 ani și dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținator de bilet valabil.

Accesul copiilor cu vârsta până în 10 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținător de bilet valabil.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6