Urmărește-ne în Social Media

Bullet For My Valentine - Over It

Bullet For My Valentine a găsit prilejul perfect pentru a ne fascina vizual cu noul său clip: "Over It". Piesa a debutat sub formă de lyric video la începutul lunii şi acum primeşte un videoclip complet, cu formaţia în acţiune şi o protagonistă feminină care se luptă cu demonii proprii. Vă invităm să urmăriţi clipul în cadrul articolului.

Vocea solistului Matthew Tuck aminteşte de piesa "Tears Don't Fall", probabil cel mai mare hit BFMW. "Over It" este despre momentul în care îţi depăşeşti slăbiciunile, demonii şi problemele şi te absolvi singur de păcate. Fiecare membru al formaţiei este prezentat în lumina reflectoarelor sau în umbre misterioase, între cadrele cu domnişoara cea copleşită de demoni (şi vopsea neagră).

La final cade masca, iar femeia devine o creatură astrală. Regia clipului "Over It" îi aparţine lui Stuart T Birchall, iar melodia în sine are un sound ceva mai poppy decât atunci când Bullet For My Valentine ataca genul thrash. Noul album al formaţiei, "Gravity" soseşte pe 29 iunie, iar BFMV a anunţat o serie de concerte în Europa pentru a îl promova. În aceste opriri pe Bătrânul Continent li se alătură cei de la Of Mice & Men.

Noul disc duce totalul de LP-uri al grupului galez la 6 în istoria de 20 de ani a muzicienilor. Bullet for My Valentine a vândut peste 1 milion de albume în Statele Unite şi peste 5 milioane la nivel internaţional. Este cea mai de succes trupă când vine vorba de distincţii Kerrang!, având 3 titluri de "Best British Band" în ultimii ani.

În 2016 băieţii anunţau că toboşarul Michael Thomas va lipsi câteva luni de la concerte, fiind înlocuit de Jason Bowld. În acelaşi an, în aprilie formaţia semna cu SpineFarm Records şi începea lucrul la albumul cu numărul 6. Apoi la final de 2017 înlocuirea toboşarului devenea oficială, Bowld fiind la tobe full time pentru galezi. Au trecut 3 ani de la lansarea lui "Venom", 3 ani dificili pentru solistul Matt Tuck.

Experienţele sale personale au fost reflectate în piesele noi, iar rezultatul este descris ca "experimental" şi "de neoprit". Muzicianul s-a luptat cu depresia în urmă cu un an, iar această luptă e reflectată pe piese precum "Under Again". BFMV a încheiat recent un turneu american, împreună cu Avenged Sevenfold şi Breaking Benjamin.

Trupa ne-a vizitat în 2013, urcând pe scena festivalului Rock the City, înainte de Rammstein.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Mosh pit-ul a revenit în Marea Britanie cu ocazia primului mare festival din ultimul an: Download Pilot Festival

Marea Britanie alternează între lockdown şi relaxare în ultimele luni, dar a început să pregătească şi o serie de evenimente pilot pentru a testa revenirea concertelor. Cel mai mare festival de genul este Download Festival 2021, care a debutat pe 18 iunie şi a adus înapoi mosh pit-ul pe insulă. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Download Pilot Festival 2021
Download Pilot Festival 2021 │ FOTO: Steve May twitter.com

Download Pilot Festival este de fapt numele oficial al evenimentului, care a permis accesul a 10.000 de fani în Donnington Park. S-a lăsat cu camping, dans în ploaie şi noroi, mosh pit şi totul ca parte a unui studiu realizat de Guvernul britanic. Dacă rezultatele sunt pozitive, ar fi un pas în plus pentru revenirea la normalitate. Experţii în domeniul sanitar au analizat deja moduri în care evenimentele s-ar desfăşura acum pe fondul pandemiei Covid-19 încetinită de vaccinuri.

Diferite mici evenimente pilot au fost ţinute, crescând treptat numărul de oameni. Download Festival ar trebui să revină la capacitate maximă în 2022. Seara de deschidere a fost cea de vineri, 18 iunie şi au cântat Frank Carter and the Rattlesnakes, dar şi Neck Deep, Sleep Token, Boston Manor şi Holding Absence. Alte nume mari au fost Enter Shikari, care au cântat şi în România prin 2015, dar şi Bullet For My Valentine, care tocmai au scos single-ul "Knives" şi au anunţat un nou album.

Skindred, pe care îi ştim din jocurile NFS au urcat şi ei pe scenă, dar şi While She Sleeps şi Frank Turner and the Sleeping Souls. Pentru a participa la eveniment, publicul a trebuit să respecte normele de distanţare socială, să poarte măşti în autobuzele spre festival şi la intrare, dar odată ajunşi la Donignton Park şi le puteau înlătura. Şi distanţarea socială a dispărut la interiorul zonei de concert. O cerinţă pentru intrare la concert a fost un test Covid negativ realizat în dimineaţa evenimentului.

A mai fost solicitat şi un test PCR înainte de eveniment, urmând ca acesta să fie reper pentru cei care fac camping la festivaluri. Rezultatul a fost un eveniment animat, plin de succes, inundat de ploi torenţiale, dar cuprins de entuziasm şi mosh pit. În general Download Festival are peste 100.000 de participanţi, deci e la doar 10% din capacitate. Câţiva dintre muzicienii intervievaţi de BBC după eveniment aveau chiar şi 2 ani de la ultimul concert, urcând pe scenă în 2019.

Dacă totul merge bine atunci în UK va avea loc şi Latitude Festival pe 22 iulie, poate chiar la capacitate maximă.

Citește în continuare