Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Hayley Williams ne oferă un cover magic după piesa "Teardrop" de la Massive Attack

Hayley Williams ne oferă poate cel mai reuşit cover al începutului an 2021, cel al piesei "Teardrop" de la Massive Attack. Am ascultat-o de sute de ori în genericul serialului "House MD", dar nu ne mai săturam de ea, mai ales în această interpretare angelică. Până acum auzisem doar varianta live, iar acum o putem savura pe cea de studio în articol.

Publicat

pe

Videoclip Hayley Williams Teardrop cover Massive Attack
Videoclip Hayley Williams Teardrop cover Massive Attack │ FOTO: Hayley Williams

Hayley Williams a făcut atmosferă pentru acest clip filmându-se în intimitatea casei sale, proaspăt ieşită din duş, în halat şi cu părul acoperit cu un prosop. Interpretarea este una blândă, fără încercări de a epata, pur şi simplu unduind vocea pe feeling-ul şi ritmul piesei. Pasiunea răzbate din această variantă, alături de o melancolie intrinsecă a artistei şi o frazare plăcută a versurilor şi puţin diferită de original. Spre final vocea solistei Paramore ne oferă şi un mic regal tehnic.

Hayley Williams a rămas prolifică pe durata pandemiei, înregistrând coveruri acustice ale unor piese celebre pentru fanii săi. În plus, artista a luat o pauză de la colaborarea cu trupa Paramore, pentru a lansa primul său album solo în 2020. Albumul se numeşte "Petals for Armor", care a fost însoţit de o serie de EP-uri derivate din el. Unul este "Petals for Armor: Self Serenades", un EP acustic lansat pe final de luna decembrie. Single-urile de pe discul solo sunt "Dead Horse", "Over Yet" şi "Cinnamon".

Am mai ascultat şi "Leave It Alone", cu un videoclip unic, plin de picturi corporale şi metamorfoze din lumea insectelor, iar cel mai mare hit a fost "Simmer".

Cea mai nouă ispravă este acest cover după Massive Attack, piesa "Teardrop", cu un original din anii '90. Legendara melodie trip-hop o avea pe solista Elizabeth Fraser de la Cocteau Twins pe înregistrare, ea fiind şi autorul versurilor.  Melodia s-a auzit de sute de ori pe genericul serialului "House MD", cu Hugh Laurie în rolul legendarului doctor Gregory House, antisocial, dar genial. Versurile piesei sunt inspirate de operele filozofului francez Gaston Bachelard.

Hayley a cântat iniţial piesa live la un concert caritabil Ally Coalition Talent Show şi acum ne oferă varianta oficială. Ultimele coveruri cântate de artistă au fost "Drew Barrymore" de la SZA şi "Don't Start Now" de la Dua Lipa.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Hayley Williams a lansat un nou album, "FLOWERS for Vases/ descansos" - AUDIO

Hayley Williams îşi păstrează fervoarea creativă şi lansează încă un album solo după cel din 2020. De această dată am putut asculta începând cu data de 5 februarie LP-ul "Flowers for Vases/ descansos". Este un album tematic, de carantină şi izolare, ceva devenit deja gen muzical în ziua de azi. Puteţi savura noile piese în articol şi afla mai multe despre acest material.

Publicat

pe

Coperta album Hayley Williams Flowers for Vases Descansos
Coperta album Hayley Williams Flowers for Vases Descansos │ FOTO: Hayley Williams

Hayley Williams, cunoscută ca solista Paramore a lansat în 2020 primul său album solo "Petals for Armor", pe care aproape că mă simt vinovat să îl numesc un album indie. Este o combinaţie de genuri care aminteşte de Bjork mai mult decât de orice, poate şi datorită clipurilor lansate. Al doilea album solo vine la doar câteva luni distanţă, iar "Flowers for Vases/ descansos" a debutat prin casa de discuri Atlantic Records. A fost înregistrat în întregime de către Hayley, care a cântat la toate instrumentele şi pe toate armoniile.

Procesul creativ s-a petrecut în locuinţa sa din Nashville, iar singurele contribuţii externe au fost din partea producătorului Daniel James şi a inginerului de sunet Carlos de la Garza. Artista a săpat adânc în sine după emoţii, deseori negative, după despărţirea de chitaristul New Found Glory, Chad Gilbert. Tonul e diferit faţă de precedentul LP, parcă mai relaxat, mai lent. E probabil un alt stadiu al durerii, pierderii decât cel frenetic din 2020.

Vocea este şoptită în microfon, chitara se aude în surdină. A dispărut aerul catchy şi ritmat al pieselor, avem mai degrabă piese de meditaţie şi auto descoperire. În anumite moduri acesta poate fi privit ca un album de despărţire, cum a avut The Weeknd cu câţiva ani în urmă, îndrăznind să menţioneze teme personale, precum faptul că era gata să îi doneze un rinichi Selenei Gomez. La fel, Hayley cântă pe noul album despre despărţire ca o amputare a unui membru.

E multă vulnerabilitate în aceste piese, 14 la număr. Promovarea acestui disc a fost inedită, pentru că pe 29 ianuarie Hayley a început să le trimită cadouri fanilor, inclusiv membre ale unei păpuşi, cu mesajul "Plant Me" şi un pachet special cu o lumânare Sancutary şi un CD cu piesa "My Limb". Fanii erau rugaţi să o scape pe Internet. Imaginea florală pare să fie obsesia lui Hayley, alături de vizualul metamorfozei şi transformării, a înlocuirii membrelor fantomă.

Hayley a divorţat în 2017, dar tumultul e departe de a fi gata în sufletul său. Piesa "My Limb" descrie asta perfect.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending