Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Deep Purple continua seria veștilor bune. Și cu siguranță avem nevoie de ele în această perioadă neprietenoasă. După ce în ultimele luni am ascultat noi piese lansate de legendara trupă și am aflat că va exista și un album, Ian Gillan a declarat recent că Deep Purple mai are planuri de realizat. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La trei ani de la lansarea a ceea ce Deep Purple a considerat un turneu de adio extins supranumit "The Long Goodbye", solistul Ian Gillan a declarat într-un interviu pentru Cleveland.com că el și colegii de trupă nu mai au planuri definitive de a se retrage.

"Cred că acum câțiva ani a fost un fel de efort din partea partenerilor noștri de afaceri pentru a găsi un plan de ieșire - cu toții eram într-o condiție fizică mai puțin bună, așa că am decis să organizăm un turneu de adio. Dar cuvântul accentuat este <<lung >> (n.r. "long" - The Long Goodbye), deci, da, foarte lung. Mai avem puțină treabă. Cred că lucrurile vor fi puse în așteptare pentru un timp, dar cred că vom reveni pentru un pic de distracție", a spus Ian Gillan.

Deep Purple va lansa cel de-al 21-lea material discografic pe 7 august, prin casa de discuri earMUSIC. Albumul a fost a fost produs de Bob Ezrin, canadianul care are în CV alte proiecte muzicale impresionante cu KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, dar şi acelaşi om care s-a ocupat de ultimele două albume Deep Purple - "Now What?!" (2013) și "Infinite" (2017). Noul disc este intitulat "Whoosh!", iar despre această denumire a comentat Gillan în cadrul aceluiași interviu:

"<<Whoosh!>> este un cuvânt care mi-a intrat în cap într-o zi când mâzgăleam. Este un fel de cuvânt onomatopeic care descrie natura tranzitorie a umanității de pe planeta Pământ. Și, de asemenea, este un mod de a descrie cariera Deep Purple, pentru că mă uit înapoi la anii '70 ca și cum ar fi fost ieri și, <<whoosh>>, acum suntem aici!"

De pe viitorul album, trupa a lansat single-urile "Throw My Bones", "Man Alive" și "Nothing At All". Materialul discografic va fi disponibil sub formă de mediabook CD+DVD, pachet care include şi un interviu de o oră sub titlul "Roger Glover And Bob Ezrin in Conversation", plus un bonus sub forma concertului de la Hellfest 2017 (video). Vor mai fi şi ediţii 2LP+DVD, boxset şi digital.

Deep Purple este una dintre cele mai reprezentative trupe rock care, de-a lungul timpului, a explorat noi stiluri, stârnind interesul celor ce nu erau născuți pe vremea în care trupa se afla în topurile industriei muzicale. Albume de succes precum "In Rock"(1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" (1973) și melodiile "Smoke On The Water", "Child In Time" si "Soldier Of Fortune" au propulsat trupa în topul vânzărilor de bilete și albume.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 (Cluj Arena). pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), și din nou la Cluj pe 10 decembrie 2019 (Cluj Arena).

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending