Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Throw My Bones

Deep Purple tocmai a lansat primul single de pe viitorul său album, "Throw My Bones". Acest single progresiv jucăuş cu acordurile de chitară primeşte un videoclip distopic, care mizează pe clasica temă a astronautului venit din altă epocă în prezent. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

"Throw My Bones" este cel mai nou single Deep Purple, care promovează albumul "Whoosh!". Acesta va debuta pe 12 iunie 2020 şi ar fi trebuit să fie promovat printr-un turneu al legendarului grup britanic, dar din cauza coronavirusului nimic nu e sigur. Videoclipul prezintă un astronaut proiectat din trecut direct în epoca noastră, a vanităţii, selfie-urilor, a statului pe telefon, a poluării şi a ignorării seamănului de lângă tine. Este un clip despre alienare şi mersul astronautului singuratic care ajunge în cele din urmă în deşert, la propriu şi figurat.

La final se dezvăluie şi ceea ce pare a fi coperta viitorului LP, cu un astronaut care se dizolvă în eter. Noul LP va debuta prin casa de discuri earMUSIC şi duce discografia Deep Purple la 21 de materiale. Şi acest album a fost produs de către canadianul Bob Ezrin, cunoscut pentru colaborări excelente cu Kiss, Pink Floyd şi Alice Cooper. Acelaşi Ezrin a lucrat şi la ultimele două albume de studio Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013.

"Whoosh!" va fi disponibil sub formă de de mediabook CD+DVD, incluzând şi un documentar de o oră "Roger Glover And Bob Ezrin In Conversation". Ca bonus este oferită şi întreaga reprezentaţie de la Hellfest 2017 sub formă de video. Există şi o variantă de album 2LP+DVD, box set şi cea digitală. Iată cum arată tracklist-ul noului album:

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Deep Purple ar trebui să înceapă un turneu european de promovare în luna mai, cu un concert la Moscova pe 31 mai, dar Covid-19 aduce incertitudine. Formaţia a concertat în România în 2019, pe 10 decembrie la BT Arena în Cluj-Napoca. Ne-a vizitat şi la Bucureşti, la Romexpo pe 13 mai 2017, avându-i în deschidere pe Trooper şi Monster Truck.

Comentarii

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare