Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Throw My Bones

Deep Purple tocmai a lansat primul single de pe viitorul său album, "Throw My Bones". Acest single progresiv jucăuş cu acordurile de chitară primeşte un videoclip distopic, care mizează pe clasica temă a astronautului venit din altă epocă în prezent. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

"Throw My Bones" este cel mai nou single Deep Purple, care promovează albumul "Whoosh!". Acesta va debuta pe 12 iunie 2020 şi ar fi trebuit să fie promovat printr-un turneu al legendarului grup britanic, dar din cauza coronavirusului nimic nu e sigur. Videoclipul prezintă un astronaut proiectat din trecut direct în epoca noastră, a vanităţii, selfie-urilor, a statului pe telefon, a poluării şi a ignorării seamănului de lângă tine. Este un clip despre alienare şi mersul astronautului singuratic care ajunge în cele din urmă în deşert, la propriu şi figurat.

La final se dezvăluie şi ceea ce pare a fi coperta viitorului LP, cu un astronaut care se dizolvă în eter. Noul LP va debuta prin casa de discuri earMUSIC şi duce discografia Deep Purple la 21 de materiale. Şi acest album a fost produs de către canadianul Bob Ezrin, cunoscut pentru colaborări excelente cu Kiss, Pink Floyd şi Alice Cooper. Acelaşi Ezrin a lucrat şi la ultimele două albume de studio Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013.

"Whoosh!" va fi disponibil sub formă de de mediabook CD+DVD, incluzând şi un documentar de o oră "Roger Glover And Bob Ezrin In Conversation". Ca bonus este oferită şi întreaga reprezentaţie de la Hellfest 2017 sub formă de video. Există şi o variantă de album 2LP+DVD, box set şi cea digitală. Iată cum arată tracklist-ul noului album:

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Deep Purple ar trebui să înceapă un turneu european de promovare în luna mai, cu un concert la Moscova pe 31 mai, dar Covid-19 aduce incertitudine. Formaţia a concertat în România în 2019, pe 10 decembrie la BT Arena în Cluj-Napoca. Ne-a vizitat şi la Bucureşti, la Romexpo pe 13 mai 2017, avându-i în deschidere pe Trooper şi Monster Truck.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5