Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Throw My Bones

Deep Purple tocmai a lansat primul single de pe viitorul său album, "Throw My Bones". Acest single progresiv jucăuş cu acordurile de chitară primeşte un videoclip distopic, care mizează pe clasica temă a astronautului venit din altă epocă în prezent. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

"Throw My Bones" este cel mai nou single Deep Purple, care promovează albumul "Whoosh!". Acesta va debuta pe 12 iunie 2020 şi ar fi trebuit să fie promovat printr-un turneu al legendarului grup britanic, dar din cauza coronavirusului nimic nu e sigur. Videoclipul prezintă un astronaut proiectat din trecut direct în epoca noastră, a vanităţii, selfie-urilor, a statului pe telefon, a poluării şi a ignorării seamănului de lângă tine. Este un clip despre alienare şi mersul astronautului singuratic care ajunge în cele din urmă în deşert, la propriu şi figurat.

La final se dezvăluie şi ceea ce pare a fi coperta viitorului LP, cu un astronaut care se dizolvă în eter. Noul LP va debuta prin casa de discuri earMUSIC şi duce discografia Deep Purple la 21 de materiale. Şi acest album a fost produs de către canadianul Bob Ezrin, cunoscut pentru colaborări excelente cu Kiss, Pink Floyd şi Alice Cooper. Acelaşi Ezrin a lucrat şi la ultimele două albume de studio Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013.

"Whoosh!" va fi disponibil sub formă de de mediabook CD+DVD, incluzând şi un documentar de o oră "Roger Glover And Bob Ezrin In Conversation". Ca bonus este oferită şi întreaga reprezentaţie de la Hellfest 2017 sub formă de video. Există şi o variantă de album 2LP+DVD, box set şi cea digitală. Iată cum arată tracklist-ul noului album:

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Deep Purple ar trebui să înceapă un turneu european de promovare în luna mai, cu un concert la Moscova pe 31 mai, dar Covid-19 aduce incertitudine. Formaţia a concertat în România în 2019, pe 10 decembrie la BT Arena în Cluj-Napoca. Ne-a vizitat şi la Bucureşti, la Romexpo pe 13 mai 2017, avându-i în deschidere pe Trooper şi Monster Truck.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Deep Purple concertează din nou la Romexpo, în vara lui 2023

Celebra trupă britanică Deep Purple revine în România cu un concert de neratat. Evenimentul are loc la Romexpo, în aer liber. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple anunță un nou concert în țara noastră. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, muzicienii au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale, ce se îndepărtează de sfera muzicii "grele".

Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lume, confirmă măreția muzicală a trupei britanice.

Anul trecut, Deep Purple a lansat "Turning to Crime", un album de cover-uri. Pe tracklist se găsesc reinterpretări ale unor piese clasice, semnate original de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM sau The Yardbirds. Anterior, Deep Purple a lansat "Whoosh!", material ce s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 și 10 decembrie 2019.

Bilete concert Deep Purple la Romexpo

Biletele se pun în vânzare începând cu 9 decembrie, la prețuri cuprinse între 299 și 800 lei, în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Mai mult, fanii pot opta și pentru suplimente Meet & Greet, valabile doar cu bilet de acces deja cumpărat. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare