Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Deep Purple a lansat o nouă piesă, "Nothing At All", un festin progresiv - AUDIO

Deep Purple a lansat o nouă piesă cu puternice elemente de rock progresiv, "Nothing At All", care prefaţează viitorul album al formaţiei. LP-ul se numeşte "Whoosh!", va sosi pe 7 august şi duce la 21 de albume discografia trupei. Puteţi asculta noul single în articol şi afla detalii despre album.
Coperta single Deep Purple Nothing at All

Coperta single Deep Purple Nothing at All │ FOTO: Deep Purple

Legendarii rockeri de la Deep Purple au lansat pe 9 iulie single-ul "Nothing at All", înţesat cu solo-uri care sună ca în vremurile de aur ale rock-ului progresiv. Acest extras de pe albumul viitor, "Whoosh!" debordează de creativitate şi de tehnică, fiind un adevărat festin pentru prog rockeri. Albumul cel nou Deep Purple trebuia să debuteze în iunie 2020, dar a fost amânat până în august din cauza pandemiei. Aceasta a provocat probleme cu imprimarea de discuri şi viniluri şi cu distribuţia lor.

Suntem la al treilea single de pe album, după "Throw My Bones" şi "Man Alive", iar Ian Gillan and co par să fi trecut printr-o rejuvenare. La bază track-ul noul sună a Deep Purple pur, dar "floricelele" de la chitară şi compoziţia pe bază de orgă au energia şi nebunia unei trupe proaspăt înfiinţate. În spatele noilor creaţii stă producătorul Bob Ezrin, cunoscut pentru colaborări cu Alice Cooper, Pink Floyd şi KISS. Deep Purple a mai colaborat cu acest vizionar şi pe ultimele 2 albume, "So What!?" din 2013 şi "InFinite" din 2017.

Versurile lui "Nothing At All" explorează eterna temă a daunelor aduse de fiinţă umană planetei Pământ în scurta noastră existenţă (la scara cosmică). Şi ultimele 2 single-uri au avut teme meditative, "Throw My Bones" fiind despre timp şi spaţiu, iar "Man Alive" privind spre viitoarele mii de ani.

"Whoosh!" va sosi în ediţii limitate CD+DVD mediabook, incluzând ca bonus un interviu cu Roger Glover şi Bob Ezrin, dar şi o reprezentaţie Deep Purple de la Hellfest 2017. Mai există şi o variantă 2LP + DVD, un limited boxset şi varianta digitală. Formaţia ne-a vizitat anul trecut, pe 10 decembrie 2019, în cadrul unui concert la Cluj Napoca, în sala BT Arena.

Track list pentru "Whoosh!":

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Citește mai multe despre Deep Purple
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Katy Perry a lansat "Smile", piesa care dă titlul viitorului album - AUDIO

Katy Perry a lansat "Smile”, piesa principală a celui de-al șaselea album. Noul material discografic va fi lansat pe 14...

Închide