Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Deep Purple a lansat o nouă piesă, "Nothing At All", un festin progresiv - AUDIO

Deep Purple a lansat o nouă piesă cu puternice elemente de rock progresiv, "Nothing At All", care prefaţează viitorul album al formaţiei. LP-ul se numeşte "Whoosh!", va sosi pe 7 august şi duce la 21 de albume discografia trupei. Puteţi asculta noul single în articol şi afla detalii despre album.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple Nothing at All
Coperta single Deep Purple Nothing at All │ FOTO: Deep Purple

Legendarii rockeri de la Deep Purple au lansat pe 9 iulie single-ul "Nothing at All", înţesat cu solo-uri care sună ca în vremurile de aur ale rock-ului progresiv. Acest extras de pe albumul viitor, "Whoosh!" debordează de creativitate şi de tehnică, fiind un adevărat festin pentru prog rockeri. Albumul cel nou Deep Purple trebuia să debuteze în iunie 2020, dar a fost amânat până în august din cauza pandemiei. Aceasta a provocat probleme cu imprimarea de discuri şi viniluri şi cu distribuţia lor.

Suntem la al treilea single de pe album, după "Throw My Bones" şi "Man Alive", iar Ian Gillan and co par să fi trecut printr-o rejuvenare. La bază track-ul noul sună a Deep Purple pur, dar "floricelele" de la chitară şi compoziţia pe bază de orgă au energia şi nebunia unei trupe proaspăt înfiinţate. În spatele noilor creaţii stă producătorul Bob Ezrin, cunoscut pentru colaborări cu Alice Cooper, Pink Floyd şi KISS. Deep Purple a mai colaborat cu acest vizionar şi pe ultimele 2 albume, "So What!?" din 2013 şi "InFinite" din 2017.

Versurile lui "Nothing At All" explorează eterna temă a daunelor aduse de fiinţă umană planetei Pământ în scurta noastră existenţă (la scara cosmică). Şi ultimele 2 single-uri au avut teme meditative, "Throw My Bones" fiind despre timp şi spaţiu, iar "Man Alive" privind spre viitoarele mii de ani.

"Whoosh!" va sosi în ediţii limitate CD+DVD mediabook, incluzând ca bonus un interviu cu Roger Glover şi Bob Ezrin, dar şi o reprezentaţie Deep Purple de la Hellfest 2017. Mai există şi o variantă 2LP + DVD, un limited boxset şi varianta digitală. Formaţia ne-a vizitat anul trecut, pe 10 decembrie 2019, în cadrul unui concert la Cluj Napoca, în sala BT Arena.

Track list pentru "Whoosh!":

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending