Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Deep Purple anunţă noul album "Whoosh!" şi un turneu european de promovare a LP-ului

Deep Purple a anunţat un nou album în această săptămână, intitulat "Whoosh!". Noul material discografic duce totalul albumelor trupei la 21, iar acest LP va fi promovat prin intermediul unui turneu european. Află când va sosi noul disc şi ce ştim despre el în cadrul articolului.

Publicat

pe

Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019

Trupa activă din 1968 ar urma să îşi lanseze noul LP în vară. Va fi susccesorul lui "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. "Whoosh!" are detaliile scăpate de diferiţi retaileri online, care au menţionat o dată de debut de 12 iunie, prin casa de discuri earMUSIC. Ulterior muzicienii au confirmat detaliile. Discul cu numărul 21 al veteranilor rockeri a fost produs de Bob Ezrin, canadianul care are în CV proiecte muzicale reputate cu KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, dar şi acelaşi om care s-a ocupat de ultimele două albume Deep Purple.

"Whoosh!" va fi promovat printr-o serie de 5 concerte în Marea Britanie în octombrie, alături de cei de la Blue Oyster Cult. Toamna trecută basistul Deep Purple, Roger Glover a declarat într-un interviu că el şi colegii de trupă plănuiau să înregistreze muzică nouă în viitorul apropiat. Noul material discografic va fi disponibil sub formă de mediabook CD+DVD, pachet care include şi un interviu de o oră sub titlul "Roger Glover And Bob Ezrin in Conversation", plus un bonus sub forma concertului de la Hellfest 2017 (video). Vor mai fi şi ediţii 2LP+DVD, boxset şi digital.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Whoosh!":

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

Deep Purple va începe şi un turneu european pe final de lună mai, cu o reprezentaţie la Moscova pe 31 mai. În iunie ajunge la Istanbul, apoi Atena, Hamburg, Oslo, Paris şi Mainz. Vor fi opriri la Londra, Leeds, Berlin, Milan şi Amsterdam. Grupul a concertat în România în 2019, la Cluj-Napoca, pe 10 decembrie 2019 la sala BT Arena. Ian Paice, Ian Gillian, Roger Glover, Steve Morse și Don Airey au urcat pe scenă în faţa unui public entuziast.

Deep Purple intra în Rock and Roll Hall of Fame relativ recent, în 2016, asta după 2 decenii de eligilbilitate la această distincţie. Primele 3 lineup-uri ale formaţiei au fost introduse în acel panteon, inclusiv toboşarul Ian Paice, chitaristul Ritchie Blackmore, Jon Lord (pianist trecut în nefiinţă), dar şi diferiţi solişti şi basişti: Rod Evans, Ian Gillan şi Glover, David Coverdale şi Glenn Hughes.

Deep Purple a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea şi a avut 4 lineup-uri principale, cunoscute ca Mark I, Mark II, III şi IV. Mark II este cel mai de succes lineup, cu Ian Gillan la voce, Jon Lord la clape, Roger Glover la bas şi Ian Paice la tobe, plus Ritchie Blackmore la chitară.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending