Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - 7 and 7 Is

Deep Purple a lansat videoclipul piesei "7 and 7 Is", poate cea mai scurtă piesă rock progresiv din ultima vreme. Acesta este un single de pe albumul de coveruri al formaţiei britanice, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noiembrie. Clipul se vede chiar aici, fiind o colecţie de filmări din studio cu artiştii din trupă.

Muzicienii din Deep Purple sunt într-o formă excelentă în aceste filmări din studio şi nu par a încetini în ciuda vârstei avansate. "7 and 7 Is" ţine mereu ritmul alert şi piperează atmosfera cu un sintetizator cu adevărat psihedelic spre final, care se înlănţuie magic întâi cu basul şi apoi cu chitara. Deep Purple a decis să adune o serie de piese clasice preferate şi să creeze coveruri pentru ele, rezultatul fiind albumul "Turning to Crime".

Acolo veţi găsi variante noi ale unor piese de la artişti ca Bob Dylan, Cream, Bob Seger, Fleetwood Mac, dar şi The Yardbirds. Nu au trecut nici măcar 2 ani de la ultimul album de studio Deep Purple, "apreciatul "Whoosh!" şi trupa a revenit în studio alături de producătorul Bob Ezrin, pentru a crea materialul discografic cu numărul 22. Ultimul LP a debutat pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în Marea Britanie şi a apărut şi în topurile US Independent Album and Hard Music.

Iată cum arată tracklist-ul noului disc, alături de artiştii care au creat piesele originale:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Ride! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Acest LP s-a născut din surplusul de timp liber al formaţiei, care nu a mai apucat să plece în turneu cu precendentul album. Asta deşi avea programat un turneu global amplu. În august 2020 Deep Purple lansa albumul "Whoosh!" prin casa de discuri earMUSIC, iar printre single-uri s-au numărat "Nothing at All" şi "Throw My Bones". Videoclipurile asociate au avut o tematică cosmică a unui astronaut care a ajuns pe o planetă străină şi îi e greu să se adapteze.

Formaţia activă din 1968 a concertat în România în 2019, la Cluj-Napoca, în sala BT Arena.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31