Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - 7 and 7 Is

Deep Purple a lansat videoclipul piesei "7 and 7 Is", poate cea mai scurtă piesă rock progresiv din ultima vreme. Acesta este un single de pe albumul de coveruri al formaţiei britanice, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noiembrie. Clipul se vede chiar aici, fiind o colecţie de filmări din studio cu artiştii din trupă.

Muzicienii din Deep Purple sunt într-o formă excelentă în aceste filmări din studio şi nu par a încetini în ciuda vârstei avansate. "7 and 7 Is" ţine mereu ritmul alert şi piperează atmosfera cu un sintetizator cu adevărat psihedelic spre final, care se înlănţuie magic întâi cu basul şi apoi cu chitara. Deep Purple a decis să adune o serie de piese clasice preferate şi să creeze coveruri pentru ele, rezultatul fiind albumul "Turning to Crime".

Acolo veţi găsi variante noi ale unor piese de la artişti ca Bob Dylan, Cream, Bob Seger, Fleetwood Mac, dar şi The Yardbirds. Nu au trecut nici măcar 2 ani de la ultimul album de studio Deep Purple, "apreciatul "Whoosh!" şi trupa a revenit în studio alături de producătorul Bob Ezrin, pentru a crea materialul discografic cu numărul 22. Ultimul LP a debutat pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în Marea Britanie şi a apărut şi în topurile US Independent Album and Hard Music.

Iată cum arată tracklist-ul noului disc, alături de artiştii care au creat piesele originale:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Ride! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Acest LP s-a născut din surplusul de timp liber al formaţiei, care nu a mai apucat să plece în turneu cu precendentul album. Asta deşi avea programat un turneu global amplu. În august 2020 Deep Purple lansa albumul "Whoosh!" prin casa de discuri earMUSIC, iar printre single-uri s-au numărat "Nothing at All" şi "Throw My Bones". Videoclipurile asociate au avut o tematică cosmică a unui astronaut care a ajuns pe o planetă străină şi îi e greu să se adapteze.

Formaţia activă din 1968 a concertat în România în 2019, la Cluj-Napoca, în sala BT Arena.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Deep Purple concertează din nou la Romexpo, în vara lui 2023

Celebra trupă britanică Deep Purple revine în România cu un concert de neratat. Evenimentul are loc la Romexpo, în aer liber. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple anunță un nou concert în țara noastră. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, muzicienii au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale, ce se îndepărtează de sfera muzicii "grele".

Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lume, confirmă măreția muzicală a trupei britanice.

Anul trecut, Deep Purple a lansat "Turning to Crime", un album de cover-uri. Pe tracklist se găsesc reinterpretări ale unor piese clasice, semnate original de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM sau The Yardbirds. Anterior, Deep Purple a lansat "Whoosh!", material ce s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 și 10 decembrie 2019.

Bilete concert Deep Purple la Romexpo

Biletele se pun în vânzare începând cu 9 decembrie, la prețuri cuprinse între 299 și 800 lei, în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Mai mult, fanii pot opta și pentru suplimente Meet & Greet, valabile doar cu bilet de acces deja cumpărat. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare