Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Nothing At All

Deep Purple a lansat un nou videoclip, cel al piesei "Nothing At All". Piesa este un single extras de pe noul album al legendarilor rockeri, "Whoosh!". LP-ul a fost produs de către canadianul Bob Ezrin, care s-a ocupat şi de discurile Deep Purple din 2013 şi 2017. Urmăreşte noul clip în articol.

"Nothing At All" continuă tema astronautului care vede lumea prin al său costum spaţial. Piesa Deep Purple începe cu o mostră de virtuozitate la chitară, cu o serie de acorduri ce vor apărea pe parcursul melodiei, amintind de o simfonie primăvăratică. Astronautul din clip este încolţit de un dandy în costum mov, care tot explorează o câmpie tipic britanică. O fetiţă a pădurii, o Mamă Natură în copilărie priveşte de undeva din eter întreaga scenă. Nu lipsesc aluziile şi mesajele ecologiste.

Dandy-ul târăşte în apa mării şi pe uscat un număr tot mai mare de gunoaie şi plastice, în vreme ce Mama Natură îi face "vrăji". Omul sfârşeşte prin a fi răpus de propriul gunoi, în vreme ce Natura îl priveşte cu ciudă şi cu milă. Astronautul se uită totuşi impasibil la copaci uscaţi şi speră la un reset al umanităţii care să salveze globul albastru pe care îl populăm.

Albumul "Whoosh!" a sosit pe 7 august prin earMUSIC şi îl urmează pe "Infinite" din 2017 şi "Now What?!" din 2013. Discul a debutat sub formă de combo CD + DVD şi mediabook, cu un video bonus de o oră, "Roger Glover and Bob Ezrin In Conversation". Un alt bonus este reprezentaţia trupei de la Hellfest 2017. Mai există şi o variantă 2LP + DVD şi un box set limitat, dar şi release-ul digital. Solistul Ian Gillan a declarat că oraşul Nashville a devenit o inspiraţie pentru el în ultimii ani.

A citat şi locul relaxant amenajat de poducatorul Bob Ezrin pentru a putea înregistra în tihnă. Noul LP are 13 piese, duce discografia trupei la 21 de albume şi a fost apreciat de fani şi publicaţiile de specialitate. Single-urile lansate până acum sunt "Throw My Bones", "Man Alive" şi "Nothing At All". "Whoosh!" a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie, cea mai înaltă clasare a unui material Deep Purple în UK în ultimii 46 de ani.

Piesa "And the Address" de pe acest disc era şi track-ul de deschidere pentru albumul de debut Deep Purple din 1968, fiind compusă de Ritchie Blackmore şi Jon Lord. O variantă bonus de "Whoosh!" are 3 piese extra, înregistrări "Live în Rio 2017".

 

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Deep Purple concertează din nou la Romexpo, în vara lui 2023

Celebra trupă britanică Deep Purple revine în România cu un concert de neratat. Evenimentul are loc la Romexpo, în aer liber. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple anunță un nou concert în țara noastră. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, muzicienii au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale, ce se îndepărtează de sfera muzicii "grele".

Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lume, confirmă măreția muzicală a trupei britanice.

Anul trecut, Deep Purple a lansat "Turning to Crime", un album de cover-uri. Pe tracklist se găsesc reinterpretări ale unor piese clasice, semnate original de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM sau The Yardbirds. Anterior, Deep Purple a lansat "Whoosh!", material ce s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 și 10 decembrie 2019.

Bilete concert Deep Purple la Romexpo

Biletele se pun în vânzare începând cu 9 decembrie, la prețuri cuprinse între 299 și 800 lei, în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Mai mult, fanii pot opta și pentru suplimente Meet & Greet, valabile doar cu bilet de acces deja cumpărat. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2023 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5