Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Nothing At All

Deep Purple a lansat un nou videoclip, cel al piesei "Nothing At All". Piesa este un single extras de pe noul album al legendarilor rockeri, "Whoosh!". LP-ul a fost produs de către canadianul Bob Ezrin, care s-a ocupat şi de discurile Deep Purple din 2013 şi 2017. Urmăreşte noul clip în articol.

"Nothing At All" continuă tema astronautului care vede lumea prin al său costum spaţial. Piesa Deep Purple începe cu o mostră de virtuozitate la chitară, cu o serie de acorduri ce vor apărea pe parcursul melodiei, amintind de o simfonie primăvăratică. Astronautul din clip este încolţit de un dandy în costum mov, care tot explorează o câmpie tipic britanică. O fetiţă a pădurii, o Mamă Natură în copilărie priveşte de undeva din eter întreaga scenă. Nu lipsesc aluziile şi mesajele ecologiste.

Dandy-ul târăşte în apa mării şi pe uscat un număr tot mai mare de gunoaie şi plastice, în vreme ce Mama Natură îi face "vrăji". Omul sfârşeşte prin a fi răpus de propriul gunoi, în vreme ce Natura îl priveşte cu ciudă şi cu milă. Astronautul se uită totuşi impasibil la copaci uscaţi şi speră la un reset al umanităţii care să salveze globul albastru pe care îl populăm.

Albumul "Whoosh!" a sosit pe 7 august prin earMUSIC şi îl urmează pe "Infinite" din 2017 şi "Now What?!" din 2013. Discul a debutat sub formă de combo CD + DVD şi mediabook, cu un video bonus de o oră, "Roger Glover and Bob Ezrin In Conversation". Un alt bonus este reprezentaţia trupei de la Hellfest 2017. Mai există şi o variantă 2LP + DVD şi un box set limitat, dar şi release-ul digital. Solistul Ian Gillan a declarat că oraşul Nashville a devenit o inspiraţie pentru el în ultimii ani.

A citat şi locul relaxant amenajat de poducatorul Bob Ezrin pentru a putea înregistra în tihnă. Noul LP are 13 piese, duce discografia trupei la 21 de albume şi a fost apreciat de fani şi publicaţiile de specialitate. Single-urile lansate până acum sunt "Throw My Bones", "Man Alive" şi "Nothing At All". "Whoosh!" a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie, cea mai înaltă clasare a unui material Deep Purple în UK în ultimii 46 de ani.

Piesa "And the Address" de pe acest disc era şi track-ul de deschidere pentru albumul de debut Deep Purple din 1968, fiind compusă de Ritchie Blackmore şi Jon Lord. O variantă bonus de "Whoosh!" are 3 piese extra, înregistrări "Live în Rio 2017".

 

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare