Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii de primăvară

Reascultă cele mai frumoase 10 melodii despre Primăvară! Primește această recomandare drept un Mărțișor muzical din partea echipei InfoMusic pentru toate gusturile.

Publicat

pe

InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical
InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical │ FOTO: Aneresia W. aneresia.deviantart.com

Luna Martie marchează trecerea de la natura amorțită la cea colorată în verdele copacilor ce încep să înmugurească. Primăvara, anotimpul renașterii, al vieții și al speranței vine cu optimism și căldură. În România celebrăm acest anotimp prin sărbătoarea Mărțișorului, simbol al lunii martie. Tradiția spune că reprezintă firul zilelor din an tors de Baba Dochia în timp ce urca cu oile pe munte. Culoarea albă reprezintă frigul iernii ce se încheie, iar cea roșie căldura verii pe cale să se instaleze. Echipa InfoMusic vă oferă un mărțișor muzical, compus din piese românești despre primăvară menite să satisfacă gusturi cât mai variate.

Vama Veche - Primăvara

O colaborare extrem de reușită între Mara și Vama Veche, care din păcate nu s-a bucurat de o promovare în media, dar care merită să ajungă la ascultător măcar o dată, într-o zi de primăvară. Înainte de a începe muzica, iată cum descrie în cuvinte Tudor Chirilă o primă zi din anotimpul renașterii:

"Când am ieșit astăzi din casă iarna ceda insistențelor primăverii ca o femeie dezolată și dezorientată care nu reușește să reziste farmecelor unui bărbat atrăgător.

E acel miros al primăverii pe care îl știm cu toții. Atunci când simțim că se sfârșește, dar mai ales că începe. E ceva sublim și măreț în schimbarea anotimpurilor care parcă vindecă, pentru un timp scurt, orice rană omenească acumulată peste iarnă. E ca și cum sufletul intră într-o comă indusă sau într-un soi de meditație care îi netezește asperitățile și îl șlefuiește întru perfecțiune.

Apoi, miracolul se sfârșește, primăvara se instalează. Închideți televizoarele și lăsați-i să se bălăcărească singuri. Aveți nevoie de liniște, de dragoste și de speranță. Nu le găsiți la televizor. Ci în parfumul etern al primăverii." - Tudor Chirilă - Se apropie...(4 martie 2011)

Holograf - Primăvara începe cu tine

Piesa a fost lansată de Holograf în anul 2009 și se bucură de un videoclip ale cărui scenariu și regie sunt semnate de Marian Crișan. "Primăvara începe cu tine" a fost extrem de bine primită de public, fiind una dintre dintre cele mai difuzate piese din acea perioadă. În plus, cântecul dă numele celui de-al 15-lea album al trupei, o compilație cu cele mai bune balade lansate de-a lungul carierei.

"Primăvara cred că e un moment în care trebuie să ne dezghețăm puțim după o iarnă lungă și friguroasă și să privim cu optimism la criza asta care ne înconjoară. Noi ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută tuturor și să începem primăvara așa cum o începem noi de 31 de ani - cu cântec", declara Dan Bittman în 2009 pentru apropo.ro.

Pasărea Colibri - Vis de primăvară

Formată în 1992, la inițiativă artiștilor Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Florian Pittiș, trupa Pasărea Colibri rămâne o emblemă a muzicii folk - rock din țara noastră. Muzica grupului a încântat sufletele românilor și a venit într-o perioadă, în care socitatea culturală avea nevoie de un suflu nou. Nu putem să vorbim despre un playlist de primăvară fără să reascultăm piesa "Vis de primăvară", ale cărui versuri sunt, precum textele lui Caragiale, foarte actuale.

Zdob și Zdub - Primăvara

Primăvara înseamnă veselie, renaștere, viață, iar cei de la Zdob și Zdub știu mereu să trezească viața în noi prin muzica lor. Ritmurile de rock alternativ cu influențe puternice din folclor dau naștere ușor unei bătai din picior acompaniată de un zâmbet. Cum spun versurile:

"Toată lumea, hai la joc!
Sar scânteile din foc.
Un pahar de vin gustos,
Joacă fetele frumos.

Primăvara vine-n țară,
Primăvara vine-n sat,
Primăvara vine-n casă,
Primăvara vine-n cap."

Tudor Gheorghe - Primăvara mea

Tudor Gheorghe nu are doar o piesă dedicată anotimpului renașterii, ci un întreg spectacol pe care îl susține în fiecare an în România. Intitulată "Primăvara Simfonic", reprezentația maestrului este plină de emoție și reprezintă de fiecare dată o exploatarea unor noi dimensiuni sonore, inconfundabile stilului unic al artistului. Poezia și muzica sunt îmbinate într-o manifestare a sufletului uman plină de senzații acustice înălțătoare. Piesa "Primăvara mea" reprezintă un mic fragment din întreaga poveste pe care Tudor Gheorghe o împărtășește publicului român.

Direcția 5 feat. Andra - Primele zile de primăvară

În 2011 Direcția 5 a lansat albumul "Beautiful Jazz Duets", un material alcătuit din colaborări cu unele dintre cele mai bune voci feminine din muzica românească. Printre acestea se numără și o baladă caldă interpretată alături de Andra. "Primele zile de primăvară" este o piesă de iubire, plină de sesibilitate. Aceasta reprezintă cea de-a doua colaborare dintre artistă și Direcția 5, prima fiind melodia "Ploaia", inclusă pe materialul "Duete" din 2002.

Haarp Cord - Primăvara feat. Chimie

După rock, folk, pop și folclor avem o primăvară și pe ritmuri de hip-hop. Cântecul este interpretat de grupul Haarp Cord în colaborare cu  Chimie și este inclus pe albumul "Vremurile Din Urmă". Acesta prezintă o perspectivă mai dramatică, iar versurile transmit o stare mixată, de speranță, dar apăsătoare în același timp. În plus, saxofonul oferă o notă melancolică.

Silent Strike - Primăvara

Pentru că dorim să încântăm fanii (aproape) tuturor genurilor muzicale, am selectat și o piesă tehno-electro-ambientală, dedicată primăverii. Piesa este semnată de Silent Strike, un compozitor de muzică electronică apreciat pe plaiurile mioritice. Acesta a deschis concerte importante precum Faithless, Amon Tobin, Saul Williams, Bonobo, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova sau Meeble și colaborează constant cu rapperi români.

Direcția 5 - O zi de primăvară

Direcția 5 se află cu încă o piesă în nominalizările noastre, de această dată fiind vorba doar de o compoziție instrumentală, fără voce. "O zi de primăvară" este melodia ce dă titlul unui întreg album dedicat anotimpului, pe care formația l-a lansat în 2005. Piesa este asemeni unui boboc ce răsare în primele zile de căldură și care încet-încet crește până devine o floare matură plină de culoare.

Antonio Vivaldi - Spring (Primavara)

Nu există primăvară fără compoziția lui Vivaldi din celebra operă "The Four Seasons". Compusă în 1723, aceasta reprezintă o capodoperă muzicală, fiind una dintre cele mai populare piese din perioada barocă. Considerată un imn al primăverii, "Spring" cucerește în fiecare an sufletele unor noi generații, ceea ce o face o piesă nemuritoare.

Concerte & turnee

Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak urcă pe scena principală Rocanotherworld 2024

Organizatorii Rocanotherworld au anunțat și mai mulți artiști care vor transforma mainstage-ul festivalului într-o experiență de neuitat. Totodată, lor li se alătură și primele nume care vor încinge spiritele pentru Electro Stage, grație unui mix de diversitate și pasiune.

Publicat

pe

Deliric / Jurjak / Coma
Deliric / Jurjak / Coma │ FOTO: capturi YouTube

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024. Lineup-ului de pe Main Stage i se alătură Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm, iar primii artiști anunțați la scena de muzică electronică sunt Rosario Internullo și GALA.

Artiști scena principală Rocanotherworld 2024:

Deliric își alimentează pasiunea pentru hip-hop încă de la o vârstă fragedă, fiind fascinat de poezia și ritmurile acestui gen. Fondator Facem Records, primul label independent de hip-hop din România și membru al trupei C.T.C., acesta a devenit cunoscut pentru sinceritatea și transparența exprimate în muzică. Colaborarea sa cu Silent Strike a dat naștere unor piese de referință, precum "Ambrozie" (2011), care le-au consolidat reputația în industria muzicală.

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, urcă din nou pe scenă la Rocanotherworld 2024. S-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul lor de debut, "Somn", lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-le nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002.

De-a lungul anilor, Coma a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase formații și artiști internaționali de renume, printre care Linkin Park, Korn, Deftones sau Iggy Pop.

Muzica lui Jurjak este o combinație de blues, electro, rock și folk, conturând un stil propriu recunoscut încă de la primele acorduri. Noile single-uri "Vorbe din popor", "Doar în zori" și "Meduza" continuă să exprime acest lucru, anticipând cel de-al patrulea album de studio. George Petroșel aka Jurjak este nu doar un muzician talentat, ci și regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Rapid, a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști alternativi din România. Până în prezent, a lansat trei albume de studio: "Lemon Blues" (2016), "Blues Berry" (2018), care include piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila", și "Hoții de vise" (2022).

Fără Zahăr este o trupă ce îmbină muzica și umorul, explorând diverse genuri muzicale pe versuri comice și satirice. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop ("Sandu", "Lav-stori"), folk ("D'la munte", "O, cal frumos"), latino ("Stella"), punk rock ("The MF Song", "Zob da club") și metal ("Dunitru", "Diesel").

Denorm este o trupă din Chișinău care vine cu un amestec exploziv de synthwave/retrowave și cu o doză sănătoasă de metal. Muzica lor are un impact emoțional puternic, ducând ascultătorii într-o călătorie profundă prin combinarea reverberațiilor și a sunetului amplu, ce menține totuși o notă de intimitate.

Formația a luat naștere în 2018, când Jin și Spaceman (Evgeny Bereckelea și Evgeny Oleinic) au decis să oficializeze acest proiect, după o colaborare muzicală anterioară. Aceștia i-au adus în echipă pe Mark Perlov și Evgeny Berdea, iar în scurt timp au lansat primul set de piese înregistrate live. De atunci, Denorm a continuat să susțină sesiuni live, spectacole și să lanseze EP-uri.

Primele nume confirmate pentru Electro Stage

Pe scena de muzică electronică va urca anul acesta Rosario Internullo, dj-ul italian care reușește să captiveze publicul datorită stilului său inconfundabil, fapt ce l-a propulsat rapid în topul celor mai îndrăgiți DJ-i. În 2003, a compus hitul "A fost o vremea", iar în 2007, împreună cu Rhaddoo, au remixat piesa și au lansat-o sub numele "Sentimente". A devenit un succes imens și a fost interpretată de mari DJ-i precum Carola, Sven, Carl Cox, Nina Kravitz. A mixat în cluburile de top din România și Europa, fiind o prezență constantă în lineup-uri alături de renumiți DJ-i internaționali precum Joseph Capriati, Solomun, Fat Boy Slim, Tiesto și mulți alții.

Pe aceeași scena va mixa și GALA. Cu o experiență de 12 ani în industria muzicală, aduce un amestec de house old school și breakbeat în seturile sale, cu o notă de tech house și minimal, completată de ritmuri groovy. De la debutul său în 2020, a cucerit publicul din Ucraina și din țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia, Georgia și România.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 225 lei (+comision) și 450 lei (+comision).
  • Biletele pe zile vor fi disponibile începând cu data de 20 aprilie și vor avea prețul de 150 lei / zi până pe 15 mai, și de 200 de lei / zi de pe 16 mai până pe 23 iunie inclusiv.
  • Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe site-ul festivalului - secțiunea "Free Pass". Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Electric Castle 2024 a anunțat un nou val de artiști; Paolo Nutini, Sevdaliza, Sean Paul fac parte din lineup

Festivalul Electric Castle își desăvârșește lineup-ul ediției din acest an. Organizatorii au anunțat o serie proaspătă de artiști care vor urca pe scenă cu cele mai tari show-uri. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Paolo Nutini, Fall in Love (Mogosoaia), 4 septembrie 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Electric Castle revine anul acesta cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au completat lineup-ul cu noi artiști, astfel:

  • Sean Paul
  • Paolo Nutini
  • Sevdaliza
  • Kungs
  • L'entourloop
  • Apashe with Brass Orchestra
  • Hernan Cattaneo B2B Sasha
  • Honeyluv
  • Vama
  • Șuie Paparude
  • CTC
  • Delia
  • Andy Purnell
  • BAO G
  • Mel Woods
  • Aris & Edi
  • Azteka
  • Palaye Royale

Aceștia li se adaugă muzicienilor deja anunțați la sfârșitul anului trecut, printre care Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age și Chase & Status.

Sean Paul este unul dintre cei mai importanți pionieri ai muzicii dancehall. Piesele "Get Busy/Like Glue," "Temperature", "Baby Boy" împreună cu Beyonce, "Rockabye" cu Clean Bandit sau "Cheap Thrills" cu Sia sunt hit-uri de neuitat. În 2004 a câștigat premiul Grammy pentru "Best Reggae Album", în 2005 la American Music Award a câștigat "Best Pop/Rock Male Artist", iar în 2009 a câștigat "Best Reggae Artist" la Soul Train Award. Sean a avut și alte nominalizări la unele dintre cele mai prestigioase gale de premii din muzică.

De-a lungul carierei sale, Sean Paul s-a făcut remarcat drept un artist cu o abordare muzicală unică. Capacitatea sa de a arăta puterea și unitatea în muzică prin diverse colaborări, în mai multe genuri, i-a catapultat cariera în diferite topuri, aducându-i, în același timp, numeroase premii, dar și un fanbase uriaș.

Paolo Nutini este un cântăreț, compozitor și muzician scoțian. Albumul său de debut, "These Streets" (2006), a ajuns pe locul trei în UK Albums Chart. Următorul său disc, "Sunny Side Up" (2009), a debutat pe primul loc în UK Albums Chart. Cinci ani mai târziu, Nutini a lansat al treilea album de studio, "Caustic Love", în aprilie 2014. Materialul a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali și a debutat pe primul loc în topurile albumelor din Marea Britanie. Cel mai recent album al artistului este "Last Night in the Bittersweet".

Paolo Nutini a concertat pentru prima dată în România în 2022, în cadrul festivalului Fall in Love.

Sevdaliza, pe numele real Sevda Alizadeh, este cântăreață, compozitoare, producătoare și regizoare irano-olandeză. A devenit activă pe scena muzicală în 2014, iar un an mai târziu a lansat două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk". Primul său album de studio, "ISON", a fost publicat pe 26 aprilie 2017 prin casa ei de discuri, Twisted Elegance. În 2018, a lansat un al treilea EP, "The Calling", urmat de al doilea album de studio, "Shabrang", în 2020.

Mai multe despre muzica Electric Castle 2024:

Electric Castle înseamnă 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs, Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival. Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura, ce au reînregistrat două dintre albumele "clasice" ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 493,02 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află lineup-ul complet al festivalului Massif 2024

Festivalul Massif se pregătește de o nouă ediție de neratat pentru iubitorii de muzică și activități montane. Organizatorii au completat lineup-ul și te invităm să-l afli și tu în articol.

Publicat

pe

Poze Massif 2023 in Poiana Brasov

În Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie, fanii se vor bucura de cele mai tari petreceri alături de artiștii prezenți în festival pe scena principală, G.O.A.T. (Greatest Of All Time), Massif x Nuba VIP Afterparty, George Music Hideout și la apres-ski-urile partenere, Nuba Chalet Stage și Yager Chalet Stage.

Mainstage

Mahmut Orhan, Claptone, maestrul afro-tech Shimza, unul dintre cei mai frumoși nebuni ai scenei electronice, GORDO, la care se adaugă producătorul deep house, Grigoré, sunt artiștii care vor ajunge la scena principală Massif, în cele patru zile de festival, alături de Dirty Nano, Mahony, HVMZA, Valeron, Sezer Uysal, Adrian Șaguna, Arias, Dark & Menthol, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Akos.

G.O.A.T. Stage

Chase & Status, Netsky, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Villain, DWLS, HVNDS, Grasu XXL, Șuie Paparude, CTC, Puya, Aurik & Pelin, 4AWL, Andi Moisescu, The Hollygood Gang, Killa Fonic, Deliric x Silent Strike, Cucugram b2b Deny, Memphis and Blocksberg, Pappa M & Mc Dylma și Hip-Hop Takeovers vor genera euforie la scena G.O.A.T.

Iubitorii de drum and bass și dubstep au toate motivele să-vină la Massif. Anul acesta, în Poiana Brașov, vor ajunge Saul Milton și Will Kennard, membrii legendarului proiect Chase & Status.

Scenele Massif x Nuba VIP Afterparty și La Yager Chalet

Scena Massif x Nuba VIP Afterparty asigură distracția de seară cu The Hollygood Gang, Deny, Poltom, Grigoré și Dirty Nano.

Cele mai cunoscute apres-ski-uri din România vor găzdui petreceri unice pentru fanii festivalului Massif, pe timp de zi. La Yager Chalet Stage fanii vor petrece alături de 4AWL, Adrian Șaguna, Andi Moisescu, Andrew Maze, Deny, Fogoros & Modoi, HVMZA, Just Eddie & Norris Gabriel, Marinesc Who, MC Răzvan Stroe, Paul Damixie, Rux, Poltom, Sezer Uysal și Shaun Warner.

Ce artiști români cântă la Massif 2024

Cele mai cunoscute nume din muzica românească Killa Fonic, Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude, alături de artiști consacrați din dubstep, grime, trap, hip-hop și dance, vor ajunge în luna martie în Poiana Brașov pentru cea de-a doua experiență Massif.

Organizatorii promit o producție care va duce entertainment-ul de iarnă din România la un alt nivel, iar festivalul Massif va transforma, pentru al doilea an la rând, stațiunea Poiana Brașov în cea mai dorită și căutată destinație montană de către tinerii din Europa.

Prețuri bilete Massif 2024

  • Abonamentele și biletele de o zi pentru ediția din acest an a festivalului Massif se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 39 de euro + taxe. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending