Urmărește-ne în Social Media

VAMA - Forever

VAMA ne spune că o să trăiască veșnic prin noua piesă - "Forever". Melodia este lansată alături de un videoclip disponibil în articol.

"Proiectul ăsta a trecut ca un fulger. La noi a fost viteză, habar n-am când a apărut refrenul, când au apărut versurile pe care le-am scris dintr-o suflare, așa ca un dicteu apărut de nicăieri. După aia avionul, aeroportul și studioul, Londra cosmopolită din care n-am apucat să vedem nimic cu excepția câtorva ore însorite într-un parc din Brixton când parcă timpul s-a oprit un pic. În studio presiunea a crescut, pentru că timpul, cum altfel, e împotriva ta. Dar ne-am dus pregătiți, cu idei, cu variante, ne-am învățat lecția de data trecută. Dacă e să o dăm mai departe către o trupă mai tânără, ar suna așa: e foarte important să lucrezi cu un producător, dar el nu cântă la instrument pentru tine și nici nu e creativ în locul tău. Ideea că vine producătorul pe cal alb și se așază la toate instrumentele în timp ce tu stai la coffee shop, nu funcționează. Și măcar pentru asta, și tot merită să lucrezi cu un producător.

Despre ce e <<Forever>>? Despre vitalitatea pe care ți-o poate da o relație bolnăvicioasă, neliniștită, de tip roller coaster emoțional. Call it f_ck friend, f_ck budby, lovesick, da, sunt niște momente, fie că e vorba despre sex sau doar o leneveală la cafea, care te trimit în nirvana. Te fac să te simți veșnic, muți lumea cu degetul mic. Chiar dacă plătești cu vârf și îndesat pentru momentele astea de grație, mai vrei. E ca atunci când după o mahmureală groaznică juri că nu mai bei niciodată, dar știi că asta nu se va întâmpla", a declarat VAMA despre piesa "Forever".

VAMA are la activ trei albume, cel mai recent fiind "Better" (2017). Materialul discografic este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez James Lewis.

Recent, trupa l-a învins pe Killa Fonic în competiția Red Bull SoundClash, iar pe 29 iulie a susținut tradiționalul concert de la Arenele Romane. Evenimentul a marcat revenirea trupei, după un an de întrerupere, la această serie de concerte. În 2020, VAMA a susținut singurul show din acea vară la Arene, pentru ca un an mai târziu, membrii trupei să se întoarcă cu un concert care a beneficiat de relaxarea unor restricții.

Tot în luna iulie, VAMA a lansat o piesa "Vara Pe Repeat".

Comentarii

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare