Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii românești despre femeie

De 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, echipa InfoMusic le urează La Mulţi Ani! tuturor Doamnelor şi Domnișoarelor, dedicându-le această selecţie de melodii ce au în prim-plan Femeia. În multe țări, printre care și România, se serbează și Ziua Mamei.

Publicat

pe

Imagine din public de la SummerWell 2015
Imagine din public de la SummerWell 2015

"Ce este femeia?" este o întrebare cu un număr infinit de răspunsuri de toate genurile, fie glumețe, ironice , emoționante sau filosofice. Femeia este o veșnică enigmă pe care bărbatul încearcă să o înțeleagă dintotdeauna. În același timp femeia a fost și este o muză pentru artistul masculin indiferent că-i pictor, sculptor, scriitor sau muzician. În selecția de mai jos cu melodii despre femeie veți regăsi piese care la momentul lansării s-au bucurat de o mare popularitate, dar și cântece mai puțin cunoscute de publicul larg. Acestea prezintă atât perspective feminine, cât și masculine. Care sunt percepute anumite experiențe de către femei și cum este văzută femeia prin ochii bărbaților, descoperiți într-o serie de melodii 100% românești.

Loredana - Femeia ta

Artista evidențiază latura senzuală a femeii. Loredana denotă energie, încredere în sine, putere și determinare - calități greu de rezistat pentru orice bărbat. În videoclipul îndrăzneț apare Florin Călinescu în rolul unui împărat care încearcă să o cucerească pe Loredana. "Femeia ta" este inclus pe albumul "Fata cu șosete de diamant" și a fost promovat ca single în 2003. Melodia a fost extrem de bine primită de public și s-a aflat în playlisturile tuturor radiourile de profil din România.

Bosquito - Femeia

Formaţia dedică femeii o piesă energică ale cărei versuri de început "Să cânte chitara cântec despre cine face să îţi fiarbă sângele în vine!" spun totul. Bosquito este o formației cunoscută pentru melodiile pline de pasiune cu ritmuri latino, iar melodia "Femeia" păstrează rețeta. Aceasta descrie trăirile unui bărbat îndrăgostit și înnebunit după femeia sa, care trece prin gelozie, pasiune, dar și momente frumoase de tandrețe. Deși suferă uneori din cauza ei, în același timp nu poate trăi fără ea.

Ștefan Bănică JR - Te iubesc femeie

Acest videoclip a marcat începutul unei relații celebre în lumea mondenă românească. Ștefan Bănică a dedicat această piesă soției sale, Andreea Marin. Energia unei relații noi se poate vedea în clipul în care apare și prezentatoarea TV. Deşi este uneori este încăpăţânată, capricioasă şi schimbătoare, artistul cântă despre faptul că nu se poate fără femeie. Melodia "Te iubesc femeie" arată o latură extrem de sensibilă, romantică și vulnerabilă a artistului, considerat un sex simbol al mai multor generații. Cântecul s-a bucurat de o mare popularitate, iar videoclipul nu a lipsit de la posturile muzicale de pe TV.

Ovidiu Scridon - Femeia

O odă adusă femeii ce uneori trebuie sa fie mamă, iubită, prietenă și soție în acceași ființă. Ovidiu Scridon este un artist al scenei folk, care a rămas mereu fidel muzicii pe care o iubește. Se descrie ca fiind un om liber, cu energie pozitivă, mereu însoțit de chitară și muzicuțele sale cu ajutorul cărora își împărtășește emoțiile în fața publicului. Acesta a compus numeroase melodii despre sexul frumos, iar "Femeia" este una la auzul căreia fanii au vibrat cel mai bine. Timbrul cald al lui Scridon și sound-ul calm fac din piesă o dedicație perfectă de 8 martie.

Andra - Femeia

Femeile sunt privite de multe ori drept ființe gingașe, delicate și fragile. Andra vorbește despre cât de puternică poate deveni o femeie în fața încercărilor vieții. Bărbații uită uneori să aprecieze femeia de lângă ei. Melodia ne aduce aminte că femeia este o luptătoare, care în ciuda momentelor grele nu renunță niciodată. Aceasta este un adevărat partener pentru bărbat și se dedică total relației. Există și momente de cumpănă, dar tocmai atunci bărbatul nu trebuie să se îndepărteze, ci să-i arate cât de mult o iubește pe femeia sa.

Tudor Gheorghe - Iubesc femeia

Există fel și fel de fete și femei - blonde, brune, înalte, scude, rubiconde și așa mai departe. Maestrul Tudor Gheorghe ne învață că toate sunt frumoase în felul lor pentru cei ce au ochi să le vadă. Fiind un bărbat cu experiență și trecut prin viață, Tudor Gheorghe vorbește cu înțelepciune despre femeie și de ce trebuie iubită. Frumusețea fizică este trecătoare, dar cea sufletească este pentru totdeauna. Melodia este ca o pildă pentru sexul masculin și ne învață să vedem adevărata frumusețe a femeii.

Cargo (Kempes) - Femeia

Kempes împreună cu Cargo au scris o piesă de dragoste un pic diferită față de cele de mai sus. Femeia de data aceasta întârzie să apară, cu toate că ar putea să aline sufletul unui rocker înfocat. Trecut prin numeroase greutăți și suferințe, solistul strigă după femeia iubită care nu mai vine. Acesta își aduce aminte de fericirea trăită împreună, dar tristețea apare imediat deoarece aceasta nu mai este lângă el. Melodia lui Kempes cu Cargo descrie durerea pe care o poate provoca despărțirea de femeia dragă.

Maria Dragomiroiu - Tot femeia e mai tare

O melodie veselă din folclorul românesc în care artista vorbește despre latura puternică a femeii și despre capacitatea sa de a conduce din spatele bărbatului. Maria Dragomiroiu este mândră că este femeie și prin cântecul său amintește ascultătorului că sexul feminin, în ciuda aparențelor, este asemeni unei stânci și are o forță incredibilă atunci când este pusă la încercare. Melodia ne aduce aminte de celebra frază "În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie puternică".

Stigma - Rămâi, femeie

Melodia celor de la Stigma este o rugăminte la adresa femeii, pe care solistul o roagă să rămână în viața lui pentru că a redescoperit viața alături de ea. Viața bărbatului s-a schimbat în momentul în care a întâlnit femeia și acesta nu vrea să renunțe la relația care îl face fericit. Cântecul îi oferă femeii o aură de înțelepciune, fiind o ființă care învață bărbatul să trăiască.

Tatiana Stepa - Soartă de femeie

Regretata artistă vorbește despre femeia ce nu are întotdeauna cea mai ușoară existență și de modul în care depune eforturi permanente pentru a avea grijă de familie, uitându-se de multe ori pe sine. Melodia evidențiază spiritul de sacrificiu de care dă dovadă femeia și care nu este apreciat mereu de cei din jur.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

"În fața unei asemenea voci trebuie să mă ridic", a spus Andra la "Românii au talent" - VIDEO

Andrada Olteanu a interpretat piesa lui Amy Winehouse, "Back To Black". Concurenta de 16 ani a mers mai departe cu 4 DA. Te invităm să urmărești momentul.

Publicat

pe

Andrada Olteanu la "Românii au talent" 2021
Andrada Olteanu la "Românii au talent" 2021 │ FOTO: PRO TV

Andrada este originară din Constanța și este elevă. Concurenta a mărturisit că a moștenit talentul muzical de la tatăl său, acesta fiind și cel mai mare susținător. Andrada a cântat într-un cor timp de mai mulți ani. În același timp, a luat lecții de chitară și pian.

La "Românii au talent", Andrada i-a impresionat pe jurați cu interpretarea piesei "Back To Black". Andra s-a ridicat în picioare și a declarat:

"În fața unei asemenea voci trebuie să mă ridic. Să mă înclin, să aplaud, să apreciez. Așa-i frumos. Așa mi se pare normal. Am rezonat cu tot ce ai cântat, cu fiecare <<floricică>>, cu timbrul tău superb. Ești minunată! Ai o voce superbă!"

Smiley a complimentat-o pe Andrada:

"Andrada, într-adevăr, ai o voce foarte frumoasă și faci niște <<floricele>> foarte bine studiate. Cântecul asta nu este un cântec foarte bun pentru audiții. Nu e foarte bun pentru că e un cântec monoton. El are un feeling deosebit, e un cântec pe care îți face plăcere să-l asculți, dar cumva, pentru o audiție de voce, nu te ajută foarte mult. Tu ai reușit să te pui în valoare pe o piesă care, de obicei, nu-i ajută pe alții. Mie mi-a plăcut cum ai cântat".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Liliana Khemi i-a surprins pe jurații de la "Românii au talent" cu vocea sa

Concurenta de 60 ani a cucerit cu o interpretare emoționantă. Jurații emisiunii "Românii au talent" au apreciat vocea specială a Lilianei și i-au oferit 4 DA.

Publicat

pe

Liliana Khemi la "Românii au talent" 2021
Liliana Khemi la "Românii au talent" 2021 │ FOTO: PRO TV

Liliana vine din București și este casnică. Concurenta a mărturisit că a lucrat cu copii în cadrul unor programe de tip afterschool în Israel și Australia. Liliana a trecut prin momente dificile în urma unui diagnostic crunt - cancer la sân. "Jumătate din tratament sunt voința și optimismul", a declarat Liliana.

Liliana și-a descoperit talentul muzical după ce s-a dus într-un bar de karaoke. A început să cânte și și-a dat seama că îi place sentimentul pe care muzica i-l oferă. De atunci cântă tot timpul și a venit la "Românii au talent" pentru a încânta telespectatorii cu vocea sa. Concurenta a interpretat piesa "Time Flies" (Vaya Con Dios) și a primit 4 DA.

"Vai, cât de frumos a fost! Am plecat puțin sceptică, dar am așteptat să-ți revii și ai revenit atât de frumos și am descoperit un timbru frumos, un plâns în voce care e extraordinar, notele atacate acolo unde trebuie. Aveți o răgușeala de care ar trebui să profitați. Este foarte frumos!", a spus Andra.

Alexandra Dinu a spus:

"Mi-a plăcut vocea. Aveți un timbru special. Am simțit și emoția și am simțit că v-ați simțit bine cântând. Sunteți chiar foarte tânără, nu mă așteptam, a fost o surpriză vârsta pe care spuneți că o aveți. Felicitări!"

Smiley a avut, de asemenea, de spus cuvinte de laudă la adresa interpretării concurentei:

"Doamna Liliana, v-am ascultat cu mare plăcere și cred că și piesa asta reprezintă ceva pentru dumneavoastră pentru că eu așa am simțit. Ce e important la performance-ul dumneavoastră a fost că eu am simțit că piesa asta e importantă pentru dumneavoastră și că vă reprezintă. Asta e cel mai important dintr-un performance: ca oamenii din fața dumneavoastră să simtă ceea ce simțiți dumneavoastră atunci când cântați".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

"Românii au talent": Andrei Trandafir a încins atmosfera cu o interpretare electrizantă la chitară

Concurentul de 18 ani a creat pe scena de la "Românii au talent" un moment desprins parcă dintr-un concert rock. Andrei a trecut în etapa următoare cu 4 DA.

Publicat

pe

Andrei Trandafir la "Românii au talent" 2021
Andrei Trandafir la "Românii au talent" 2021 │ FOTO: PRO TV

Andrei este originar din București și este elev în clasa a 12-a. Concurentul a mărturisit că ultimul an a fost unul copleșitor din cauza contextului global. Nu îi place școala online și a devenit dificil să stea tot timpul în casă. A simțit că dorește să facă ceva cu talentul său, să îl scoată la suprafață și să îl prezinte unui public cât mai larg.

Andrei studiază chitara de opt ani. Este pasionat de muzica rock și îi plac trupe ca Metallica, Korn, Slipknot sau Avenged Sevenfold. La "Românii au talent", Andrei i-a bucurat pe jurați cu o interpretare la chitara electrică.

"Ești foarte bun! Merg bine degetele pe chitară. Talentat ești, serios ești, tuns ești. Ai stilul tău foarte clar. La un moment dat, o sa mai descoperi și alte genuri muzicale care te vor ajuta să evoluezi ca și chitarist", l-a sfătuit Smiley.

Andra a spus:

"În momentul în care începi să cânți, se transformă totul. Dintr-un om <<normal>>, devii artist. Pur și simplu, cântând câteva note, cântându-ți sufletul. Indiferent de ce stil: rock, pop... Mi se pare că are loc o magie atunci când omul începe și dă frâu liber sentimentelor față de muzică".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE