Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii românești despre femeie

De 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, echipa InfoMusic le urează La Mulţi Ani! tuturor Doamnelor şi Domnișoarelor, dedicându-le această selecţie de melodii ce au în prim-plan Femeia. În multe țări, printre care și România, se serbează și Ziua Mamei.

Publicat

pe

Imagine din public de la SummerWell 2015
Imagine din public de la SummerWell 2015

"Ce este femeia?" este o întrebare cu un număr infinit de răspunsuri de toate genurile, fie glumețe, ironice , emoționante sau filosofice. Femeia este o veșnică enigmă pe care bărbatul încearcă să o înțeleagă dintotdeauna. În același timp femeia a fost și este o muză pentru artistul masculin indiferent că-i pictor, sculptor, scriitor sau muzician. În selecția de mai jos cu melodii despre femeie veți regăsi piese care la momentul lansării s-au bucurat de o mare popularitate, dar și cântece mai puțin cunoscute de publicul larg. Acestea prezintă atât perspective feminine, cât și masculine. Care sunt percepute anumite experiențe de către femei și cum este văzută femeia prin ochii bărbaților, descoperiți într-o serie de melodii 100% românești.

Loredana - Femeia ta

Artista evidențiază latura senzuală a femeii. Loredana denotă energie, încredere în sine, putere și determinare - calități greu de rezistat pentru orice bărbat. În videoclipul îndrăzneț apare Florin Călinescu în rolul unui împărat care încearcă să o cucerească pe Loredana. "Femeia ta" este inclus pe albumul "Fata cu șosete de diamant" și a fost promovat ca single în 2003. Melodia a fost extrem de bine primită de public și s-a aflat în playlisturile tuturor radiourile de profil din România.

Bosquito - Femeia

Formaţia dedică femeii o piesă energică ale cărei versuri de început "Să cânte chitara cântec despre cine face să îţi fiarbă sângele în vine!" spun totul. Bosquito este o formației cunoscută pentru melodiile pline de pasiune cu ritmuri latino, iar melodia "Femeia" păstrează rețeta. Aceasta descrie trăirile unui bărbat îndrăgostit și înnebunit după femeia sa, care trece prin gelozie, pasiune, dar și momente frumoase de tandrețe. Deși suferă uneori din cauza ei, în același timp nu poate trăi fără ea.

Ștefan Bănică JR - Te iubesc femeie

Acest videoclip a marcat începutul unei relații celebre în lumea mondenă românească. Ștefan Bănică a dedicat această piesă soției sale, Andreea Marin. Energia unei relații noi se poate vedea în clipul în care apare și prezentatoarea TV. Deşi este uneori este încăpăţânată, capricioasă şi schimbătoare, artistul cântă despre faptul că nu se poate fără femeie. Melodia "Te iubesc femeie" arată o latură extrem de sensibilă, romantică și vulnerabilă a artistului, considerat un sex simbol al mai multor generații. Cântecul s-a bucurat de o mare popularitate, iar videoclipul nu a lipsit de la posturile muzicale de pe TV.

Ovidiu Scridon - Femeia

O odă adusă femeii ce uneori trebuie sa fie mamă, iubită, prietenă și soție în acceași ființă. Ovidiu Scridon este un artist al scenei folk, care a rămas mereu fidel muzicii pe care o iubește. Se descrie ca fiind un om liber, cu energie pozitivă, mereu însoțit de chitară și muzicuțele sale cu ajutorul cărora își împărtășește emoțiile în fața publicului. Acesta a compus numeroase melodii despre sexul frumos, iar "Femeia" este una la auzul căreia fanii au vibrat cel mai bine. Timbrul cald al lui Scridon și sound-ul calm fac din piesă o dedicație perfectă de 8 martie.

Andra - Femeia

Femeile sunt privite de multe ori drept ființe gingașe, delicate și fragile. Andra vorbește despre cât de puternică poate deveni o femeie în fața încercărilor vieții. Bărbații uită uneori să aprecieze femeia de lângă ei. Melodia ne aduce aminte că femeia este o luptătoare, care în ciuda momentelor grele nu renunță niciodată. Aceasta este un adevărat partener pentru bărbat și se dedică total relației. Există și momente de cumpănă, dar tocmai atunci bărbatul nu trebuie să se îndepărteze, ci să-i arate cât de mult o iubește pe femeia sa.

Tudor Gheorghe - Iubesc femeia

Există fel și fel de fete și femei - blonde, brune, înalte, scude, rubiconde și așa mai departe. Maestrul Tudor Gheorghe ne învață că toate sunt frumoase în felul lor pentru cei ce au ochi să le vadă. Fiind un bărbat cu experiență și trecut prin viață, Tudor Gheorghe vorbește cu înțelepciune despre femeie și de ce trebuie iubită. Frumusețea fizică este trecătoare, dar cea sufletească este pentru totdeauna. Melodia este ca o pildă pentru sexul masculin și ne învață să vedem adevărata frumusețe a femeii.

Cargo (Kempes) - Femeia

Kempes împreună cu Cargo au scris o piesă de dragoste un pic diferită față de cele de mai sus. Femeia de data aceasta întârzie să apară, cu toate că ar putea să aline sufletul unui rocker înfocat. Trecut prin numeroase greutăți și suferințe, solistul strigă după femeia iubită care nu mai vine. Acesta își aduce aminte de fericirea trăită împreună, dar tristețea apare imediat deoarece aceasta nu mai este lângă el. Melodia lui Kempes cu Cargo descrie durerea pe care o poate provoca despărțirea de femeia dragă.

Maria Dragomiroiu - Tot femeia e mai tare

O melodie veselă din folclorul românesc în care artista vorbește despre latura puternică a femeii și despre capacitatea sa de a conduce din spatele bărbatului. Maria Dragomiroiu este mândră că este femeie și prin cântecul său amintește ascultătorului că sexul feminin, în ciuda aparențelor, este asemeni unei stânci și are o forță incredibilă atunci când este pusă la încercare. Melodia ne aduce aminte de celebra frază "În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie puternică".

Stigma - Rămâi, femeie

Melodia celor de la Stigma este o rugăminte la adresa femeii, pe care solistul o roagă să rămână în viața lui pentru că a redescoperit viața alături de ea. Viața bărbatului s-a schimbat în momentul în care a întâlnit femeia și acesta nu vrea să renunțe la relația care îl face fericit. Cântecul îi oferă femeii o aură de înțelepciune, fiind o ființă care învață bărbatul să trăiască.

Tatiana Stepa - Soartă de femeie

Regretata artistă vorbește despre femeia ce nu are întotdeauna cea mai ușoară existență și de modul în care depune eforturi permanente pentru a avea grijă de familie, uitându-se de multe ori pe sine. Melodia evidențiază spiritul de sacrificiu de care dă dovadă femeia și care nu este apreciat mereu de cei din jur.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Cargo și White Walls au participat la proiectul "Musink for Humanity", o compilație înregistrată în scopuri caritabile

Asociațiile non-profit Ink for Humanity și Bikers for Humanity au lansat în această vară prima compilație muzicală 100% românească ce include piese compuse pentru promovarea culturii tatuajelor. Printre trupele și artiștii care s-au alăturat proiectului "Musink for Humanity" se numără Cargo, Altar și White Walls. Misiunea campaniei este să îndrume cât mai mulți iubitori de artă și muzică rock în direcția de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Publicat

pe

Compilație muzicală pentru programe sociale
Compilație muzicală pentru programe sociale │ FOTO: PR

Povestea frumoasă cu motocicliști, cu creatori de tatuaje și artiști, oameni minunați ce au o inimă uriașă, continuă cu noi fapte bune. Muzica și arta tatuajului fac bine, mai ales împreună. Pasiunea pentru tatuaje și muzică a dat naștere acestui proiect umanitar, care aduce împreună unele dintre cele mai importante trupe din România cu câte-un nou single în care cântă despre tatuaje.

"După succesul piesei "Next Level Tattoo" by Adrian Igrișan (feat. Monica Anghel, Luminița Anghel, Toni Dijmarescu și Freaka DaDisk), ne-am propus să aducem împreună diverși artiști care să compună câte o melodie, în stilul propriu al fiecăruia, având ca idee centrală lumea tatuajului", declară Asociația Tattoo & Piercing.

"Musink for Humanity", o nouă colecție de piese înregistrate de trupe ca Antract, Cargo și White Walls

Printre trupele participante, care promovează tatuajele ca simbol al identității și culturii sociale și provoacă percepția conform căreia tatuajele servesc doar o funcție individualistă, decorativă, regăsim: Cargo, Antract, Altar și White Walls. Piesele din colecția "Musink for Humanity" prezintă și ne ajută să înțelegem modul în care menirea unui artist pe pământ este aceea de a dărui.

Colecția de single-uri înregistrate în 2022, exclusiv pentru această cauză, se numește "Musink for Humanity" și poate fi achiziționată din magazinele de specialitate atât în formatul digital, cât și pe suport fizic în formatul digipack CD si 12″ LP vinil, ediție limitată. Toate fondurile generate vor fi folosite pentru evenimentele caritabile deja cunoscute, organizate de asociații, donații la case de copii și evenimente pentru grupuri sociale defavorizate. De asemenea, prin implicarea trupelor participante, organizatorii vor să readucă zâmbetul tuturor celor care au nevoie, ajutând necondiționat, transparent și cu dedicație.

"Mintea noastră are o putere incredibilă și poate face minuni, iar susținută de o inimă darnică, universul poate să ia altă formă. Evident universul celor din jurul nostru care nu au fost suficient de norocoși să aibă ce avem fiecare dintre noi acum și din care putem dărui mai departe", precizează Asociația Bikers for Humanity.

Lansarea oficială a colecției "MusInk for Humanity" a avut loc în cadrul festivalului Bikers for Humanity de la sfârșitul lunii iunie, la Brezoi, unde formația Cargo a susținut un concert extraordinar și a cântat în premieră melodia nouă numită "Cruce-n destin", una dintre cele 17 piese dedicate scopurilor caritabile din tracklist.

Tracklist "Musink for Humanity":

 1. Intro – Creation (Paul Booth feat. Claudiu Cîrțînă)
 2. Altar – The Game
 3. Cargo – Cruce-n destin
 4. MBP – Skin
 5. C.A.S.H. – Ink-curable
 6. Anton – Cerneală albastră
 7. The Sign – Dreams
 8. Punkarta – Tatuaje
 9. Nor-Man-Dee – Tattooed On My Soul
 10. Antract – Adu-o
 11. Scarlet Aura – Rock în sânge și voință
 12. Gothic – We Are The Underground
 13. Nexus – Draw Under My Skin
 14. White Walls – The Gift
 15. Scandal – Tattoos
 16. Trans Express – Blue On My Skin
 17. Next Level Family – Next Level (feat. Adrian “Baciu” Igrișan, Bob Tyrrell, Monica Anghel, Luminița Anghel, Freakadadisk, Toni Dijmărescu, Andrei Coman)
Citește în continuare

Concerte & turnee

Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022 - Program și reguli de acces

Cargo, Bucovina și Timpuri Noi vor urca vara aceasta pe aceeași scenă, în cadrul Bucharest Metal Nights 2022. Evenimentul va avea loc pe 21 iulie la Arenele Romane, în aer liber. Consultă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Bucovina în concert la Stelele Rockului Romanesc 2 pe 16 aprilie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La aproape 10 ani de la precedenta ediție, METALHEAD repornește seria de concerte cu trupe locale de calibru sub egida Bucharest Metal Nights, un brand cu o istorie de 17 ani, prima ediție având loc la Baza Militara în 2005.

Programul concertelor Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022:

 • 18:00 - Open Doors
 • 18:30 - 19:30 - Timpuri Noi
 • 20:00 - 21:00 - Bucovina
 • 21:30 - 23:00 - CARGO

Reguli de acces

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:00, iar concertele încep la ora 18:30. După deschiderea porților, publicul poate sosi la orice oră pentru a vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. La intrarea în perimetrul evenimentului, toti participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (sunt permise pelerinele);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie sa aiba asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului! La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Accesul copiilor la Bucharest Metal Nights 2022

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet și doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului. Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și daca doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Posesorii de bilete la categoriile VIP și Golden Circle vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățară la acces.

 • Categoria VIP - Cu loc în sectoarele K si E. Vor primi brățari care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zonele Golden Circle și Acces General
 • Categoria Golden Circle - Fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General. Nu vor avea acces în zona VIP
 • Categoria Acces General - Cu loc în Arenă, mai puțin sectoarele K si E și fără loc în spatele categoriei Golden Circle. Nu vor primi brățări. Nu vor avea acces în zona VIP si Golden Circle.

Bilete la Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022:

Biletele se găsesc la următoarele prețuri:

Earlybird:

 • Golden Circle - 99 lei (fără loc, în fața scenei)
 • Acces General (cu loc sau fără loc în Arenă) - 69 lei

Presale: 

 • Golden Circle - 109 lei
 • Acces General - 79 lei

La intrare:

 • Golden Circle - 150 lei
 • Acces General - 100 lei

*Biletele VIP costă 149 de lei și sunt aproape de scenă, în sectoarele K și E ale Arenelor Romane. La intrare acestea vor costa 180 lei.

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei. La minim 4 bilete cumpărate se aplică un discount de 10%.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

11 finaliști se luptă pentru trofeul Românii au talent 2022; Publicul poate câștiga un premiu oferit de PRO TV prin concurs

PRO TV difuzează vineri, 27 mai, marea finală Românii au talent 2022. În această etapă au ajuns 11 concurenți, câștigătorul urmând a fi decis de către public. Premiile din această seară nu sunt doar pentru concurenți, ci și pentru telespectatori, PRO TV oferind prin concurs un premiu de fidelitate.

Publicat

pe

Juriul și prezentatorii Românii au talent 2022
Juriul și prezentatorii Românii au talent 2022 │ FOTO: PRO TV

Au visat. Au muncit. Au oferit moment de neuitat. Au avut parte de cele mai intense trăiri. 11 concurenți vor oferi în finala Românii au talent 2022 un spectacol de neratat. Cu gândul la marele premiu de 120.000 euro, fiecare dintre aceștia și-a propus să se autodepășească și să îi surprindă pe toți cei de acasă cu prestațiile lor. Și de această dată, decizia este în totalitate a publicului.

În această seară, românii își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1264 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), după START VOT, folosind codurile care vor fi afișate pe ecran în timpul emisiunii. Sms-urile pot fi trimise doar pe teritoriul României, acest serviciu nu este disponibil în afara țării. Totodată, telespectatorii vor putea vota și online pe romaniiautalent.protv.ro.

Cine sunt finaliștii Românii au talent 2022

11 concurenți se vor lupta vineri seară pentru marele trofeu și premiul în valoare de de 120.000 de euro:

Momentele finaliștilor Românii au talent 2022 care le-au adus calificarea

VIDEO: Darius Mabda la Românii au talent 2022

VIDEO: Ana-Maria Mircea la Românii au talent 2022

VIDEO: Emanuel Ion la Românii au talent 2022

VIDEO: Aurel Niamțu la Românii au talent 2022

VIDEO: Bianca Ciocîrlan la Românii au talent 2022

VIDEO: X-treme Brothers la Românii au talent 2022

VIDEO: Martina Meola la Românii au talent 2022

VIDEO: Zametheea la Românii au talent 2022

VIDEO: Raisa Radu la Românii au talent 2022

VIDEO: Alex Dowis la Românii au talent 2022

VIDEO: Gabriela Dincă la Românii au talent 2022

Cine se luptă pentru premiul de originalitate

Tot în seara finalei Românii au talent 2022, Alex Dowis, DJ Hugo, Eva Nicolescu și Darius Mabda vor afla cine a reușit să-i convingă pe telespectatori că merită premiul de originalitate, în valoare de 10.000 euro pentru care se votează de la sfârșitul ultimei semifinale.

Concursul pentru public lansat de PRO TV în seara finalei Românii au talent 2022

PRO TV oferă prin concurs un Bang & Olufsen Soundbar BeoSound Stage. Pentru a intra în joc trebuie să completezi un formular cu datele personale și să încerci să ghicești cine va câștiga Românii au Talent 2022. Cei care doresc să se încrie o pot face online.

Citește în continuare

Trending