Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Top 10 melodii românești despre femeie

De 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, echipa InfoMusic le urează La Mulţi Ani! tuturor Doamnelor şi Domnișoarelor, dedicându-le această selecţie de melodii ce au în prim-plan Femeia. În multe țări, printre care și România, se serbează și Ziua Mamei.
Imagine din public de la SummerWell 2015

Imagine din public de la SummerWell 2015

"Ce este femeia?" este o întrebare cu un număr infinit de răspunsuri de toate genurile, fie glumețe, ironice , emoționante sau filosofice. Femeia este o veșnică enigmă pe care bărbatul încearcă să o înțeleagă dintotdeauna. În același timp femeia a fost și este o muză pentru artistul masculin indiferent că-i pictor, sculptor, scriitor sau muzician. În selecția de mai jos cu melodii despre femeie veți regăsi piese care la momentul lansării s-au bucurat de o mare popularitate, dar și cântece mai puțin cunoscute de publicul larg. Acestea prezintă atât perspective feminine, cât și masculine. Care sunt percepute anumite experiențe de către femei și cum este văzută femeia prin ochii bărbaților, descoperiți într-o serie de melodii 100% românești.

Loredana - Femeia ta

Artista evidențiază latura senzuală a femeii. Loredana denotă energie, încredere în sine, putere și determinare - calități greu de rezistat pentru orice bărbat. În videoclipul îndrăzneț apare Florin Călinescu în rolul unui împărat care încearcă să o cucerească pe Loredana. "Femeia ta" este inclus pe albumul "Fata cu șosete de diamant" și a fost promovat ca single în 2003. Melodia a fost extrem de bine primită de public și s-a aflat în playlisturile tuturor radiourile de profil din România.

Bosquito - Femeia

Formaţia dedică femeii o piesă energică ale cărei versuri de început "Să cânte chitara cântec despre cine face să îţi fiarbă sângele în vine!" spun totul. Bosquito este o formației cunoscută pentru melodiile pline de pasiune cu ritmuri latino, iar melodia "Femeia" păstrează rețeta. Aceasta descrie trăirile unui bărbat îndrăgostit și înnebunit după femeia sa, care trece prin gelozie, pasiune, dar și momente frumoase de tandrețe. Deși suferă uneori din cauza ei, în același timp nu poate trăi fără ea.

Ștefan Bănică JR - Te iubesc femeie

Acest videoclip a marcat începutul unei relații celebre în lumea mondenă românească. Ștefan Bănică a dedicat această piesă soției sale, Andreea Marin. Energia unei relații noi se poate vedea în clipul în care apare și prezentatoarea TV. Deşi este uneori este încăpăţânată, capricioasă şi schimbătoare, artistul cântă despre faptul că nu se poate fără femeie. Melodia "Te iubesc femeie" arată o latură extrem de sensibilă, romantică și vulnerabilă a artistului, considerat un sex simbol al mai multor generații. Cântecul s-a bucurat de o mare popularitate, iar videoclipul nu a lipsit de la posturile muzicale de pe TV.

Ovidiu Scridon - Femeia

O odă adusă femeii ce uneori trebuie sa fie mamă, iubită, prietenă și soție în acceași ființă. Ovidiu Scridon este un artist al scenei folk, care a rămas mereu fidel muzicii pe care o iubește. Se descrie ca fiind un om liber, cu energie pozitivă, mereu însoțit de chitară și muzicuțele sale cu ajutorul cărora își împărtășește emoțiile în fața publicului. Acesta a compus numeroase melodii despre sexul frumos, iar "Femeia" este una la auzul căreia fanii au vibrat cel mai bine. Timbrul cald al lui Scridon și sound-ul calm fac din piesă o dedicație perfectă de 8 martie.

Andra - Femeia

Femeile sunt privite de multe ori drept ființe gingașe, delicate și fragile. Andra vorbește despre cât de puternică poate deveni o femeie în fața încercărilor vieții. Bărbații uită uneori să aprecieze femeia de lângă ei. Melodia ne aduce aminte că femeia este o luptătoare, care în ciuda momentelor grele nu renunță niciodată. Aceasta este un adevărat partener pentru bărbat și se dedică total relației. Există și momente de cumpănă, dar tocmai atunci bărbatul nu trebuie să se îndepărteze, ci să-i arate cât de mult o iubește pe femeia sa.

Tudor Gheorghe - Iubesc femeia

Există fel și fel de fete și femei - blonde, brune, înalte, scude, rubiconde și așa mai departe. Maestrul Tudor Gheorghe ne învață că toate sunt frumoase în felul lor pentru cei ce au ochi să le vadă. Fiind un bărbat cu experiență și trecut prin viață, Tudor Gheorghe vorbește cu înțelepciune despre femeie și de ce trebuie iubită. Frumusețea fizică este trecătoare, dar cea sufletească este pentru totdeauna. Melodia este ca o pildă pentru sexul masculin și ne învață să vedem adevărata frumusețe a femeii.

Cargo (Kempes) - Femeia

Kempes împreună cu Cargo au scris o piesă de dragoste un pic diferită față de cele de mai sus. Femeia de data aceasta întârzie să apară, cu toate că ar putea să aline sufletul unui rocker înfocat. Trecut prin numeroase greutăți și suferințe, solistul strigă după femeia iubită care nu mai vine. Acesta își aduce aminte de fericirea trăită împreună, dar tristețea apare imediat deoarece aceasta nu mai este lângă el. Melodia lui Kempes cu Cargo descrie durerea pe care o poate provoca despărțirea de femeia dragă.

Maria Dragomiroiu - Tot femeia e mai tare

O melodie veselă din folclorul românesc în care artista vorbește despre latura puternică a femeii și despre capacitatea sa de a conduce din spatele bărbatului. Maria Dragomiroiu este mândră că este femeie și prin cântecul său amintește ascultătorului că sexul feminin, în ciuda aparențelor, este asemeni unei stânci și are o forță incredibilă atunci când este pusă la încercare. Melodia ne aduce aminte de celebra frază "În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie puternică".

Stigma - Rămâi, femeie

Melodia celor de la Stigma este o rugăminte la adresa femeii, pe care solistul o roagă să rămână în viața lui pentru că a redescoperit viața alături de ea. Viața bărbatului s-a schimbat în momentul în care a întâlnit femeia și acesta nu vrea să renunțe la relația care îl face fericit. Cântecul îi oferă femeii o aură de înțelepciune, fiind o ființă care învață bărbatul să trăiască.

Tatiana Stepa - Soartă de femeie

Regretata artistă vorbește despre femeia ce nu are întotdeauna cea mai ușoară existență și de modul în care depune eforturi permanente pentru a avea grijă de familie, uitându-se de multe ori pe sine. Melodia evidențiază spiritul de sacrificiu de care dă dovadă femeia și care nu este apreciat mereu de cei din jur.

Citește mai multe despre AndraBosquitoCargoȘtefan BănicăTatiana StepaTudor Gheorghe
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE