Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii românești despre femeie

De 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, echipa InfoMusic le urează La Mulţi Ani! tuturor Doamnelor şi Domnișoarelor, dedicându-le această selecţie de melodii ce au în prim-plan Femeia. În multe țări, printre care și România, se serbează și Ziua Mamei.

Publicat

pe

Imagine din public de la SummerWell 2015
Imagine din public de la SummerWell 2015

"Ce este femeia?" este o întrebare cu un număr infinit de răspunsuri de toate genurile, fie glumețe, ironice , emoționante sau filosofice. Femeia este o veșnică enigmă pe care bărbatul încearcă să o înțeleagă dintotdeauna. În același timp femeia a fost și este o muză pentru artistul masculin indiferent că-i pictor, sculptor, scriitor sau muzician. În selecția de mai jos cu melodii despre femeie veți regăsi piese care la momentul lansării s-au bucurat de o mare popularitate, dar și cântece mai puțin cunoscute de publicul larg. Acestea prezintă atât perspective feminine, cât și masculine. Care sunt percepute anumite experiențe de către femei și cum este văzută femeia prin ochii bărbaților, descoperiți într-o serie de melodii 100% românești.

Loredana - Femeia ta

Artista evidențiază latura senzuală a femeii. Loredana denotă energie, încredere în sine, putere și determinare - calități greu de rezistat pentru orice bărbat. În videoclipul îndrăzneț apare Florin Călinescu în rolul unui împărat care încearcă să o cucerească pe Loredana. "Femeia ta" este inclus pe albumul "Fata cu șosete de diamant" și a fost promovat ca single în 2003. Melodia a fost extrem de bine primită de public și s-a aflat în playlisturile tuturor radiourile de profil din România.

Bosquito - Femeia

Formaţia dedică femeii o piesă energică ale cărei versuri de început "Să cânte chitara cântec despre cine face să îţi fiarbă sângele în vine!" spun totul. Bosquito este o formației cunoscută pentru melodiile pline de pasiune cu ritmuri latino, iar melodia "Femeia" păstrează rețeta. Aceasta descrie trăirile unui bărbat îndrăgostit și înnebunit după femeia sa, care trece prin gelozie, pasiune, dar și momente frumoase de tandrețe. Deși suferă uneori din cauza ei, în același timp nu poate trăi fără ea.

Ștefan Bănică JR - Te iubesc femeie

Acest videoclip a marcat începutul unei relații celebre în lumea mondenă românească. Ștefan Bănică a dedicat această piesă soției sale, Andreea Marin. Energia unei relații noi se poate vedea în clipul în care apare și prezentatoarea TV. Deşi este uneori este încăpăţânată, capricioasă şi schimbătoare, artistul cântă despre faptul că nu se poate fără femeie. Melodia "Te iubesc femeie" arată o latură extrem de sensibilă, romantică și vulnerabilă a artistului, considerat un sex simbol al mai multor generații. Cântecul s-a bucurat de o mare popularitate, iar videoclipul nu a lipsit de la posturile muzicale de pe TV.

Ovidiu Scridon - Femeia

O odă adusă femeii ce uneori trebuie sa fie mamă, iubită, prietenă și soție în acceași ființă. Ovidiu Scridon este un artist al scenei folk, care a rămas mereu fidel muzicii pe care o iubește. Se descrie ca fiind un om liber, cu energie pozitivă, mereu însoțit de chitară și muzicuțele sale cu ajutorul cărora își împărtășește emoțiile în fața publicului. Acesta a compus numeroase melodii despre sexul frumos, iar "Femeia" este una la auzul căreia fanii au vibrat cel mai bine. Timbrul cald al lui Scridon și sound-ul calm fac din piesă o dedicație perfectă de 8 martie.

Andra - Femeia

Femeile sunt privite de multe ori drept ființe gingașe, delicate și fragile. Andra vorbește despre cât de puternică poate deveni o femeie în fața încercărilor vieții. Bărbații uită uneori să aprecieze femeia de lângă ei. Melodia ne aduce aminte că femeia este o luptătoare, care în ciuda momentelor grele nu renunță niciodată. Aceasta este un adevărat partener pentru bărbat și se dedică total relației. Există și momente de cumpănă, dar tocmai atunci bărbatul nu trebuie să se îndepărteze, ci să-i arate cât de mult o iubește pe femeia sa.

Tudor Gheorghe - Iubesc femeia

Există fel și fel de fete și femei - blonde, brune, înalte, scude, rubiconde și așa mai departe. Maestrul Tudor Gheorghe ne învață că toate sunt frumoase în felul lor pentru cei ce au ochi să le vadă. Fiind un bărbat cu experiență și trecut prin viață, Tudor Gheorghe vorbește cu înțelepciune despre femeie și de ce trebuie iubită. Frumusețea fizică este trecătoare, dar cea sufletească este pentru totdeauna. Melodia este ca o pildă pentru sexul masculin și ne învață să vedem adevărata frumusețe a femeii.

Cargo (Kempes) - Femeia

Kempes împreună cu Cargo au scris o piesă de dragoste un pic diferită față de cele de mai sus. Femeia de data aceasta întârzie să apară, cu toate că ar putea să aline sufletul unui rocker înfocat. Trecut prin numeroase greutăți și suferințe, solistul strigă după femeia iubită care nu mai vine. Acesta își aduce aminte de fericirea trăită împreună, dar tristețea apare imediat deoarece aceasta nu mai este lângă el. Melodia lui Kempes cu Cargo descrie durerea pe care o poate provoca despărțirea de femeia dragă.

Maria Dragomiroiu - Tot femeia e mai tare

O melodie veselă din folclorul românesc în care artista vorbește despre latura puternică a femeii și despre capacitatea sa de a conduce din spatele bărbatului. Maria Dragomiroiu este mândră că este femeie și prin cântecul său amintește ascultătorului că sexul feminin, în ciuda aparențelor, este asemeni unei stânci și are o forță incredibilă atunci când este pusă la încercare. Melodia ne aduce aminte de celebra frază "În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie puternică".

Stigma - Rămâi, femeie

Melodia celor de la Stigma este o rugăminte la adresa femeii, pe care solistul o roagă să rămână în viața lui pentru că a redescoperit viața alături de ea. Viața bărbatului s-a schimbat în momentul în care a întâlnit femeia și acesta nu vrea să renunțe la relația care îl face fericit. Cântecul îi oferă femeii o aură de înțelepciune, fiind o ființă care învață bărbatul să trăiască.

Tatiana Stepa - Soartă de femeie

Regretata artistă vorbește despre femeia ce nu are întotdeauna cea mai ușoară existență și de modul în care depune eforturi permanente pentru a avea grijă de familie, uitându-se de multe ori pe sine. Melodia evidențiază spiritul de sacrificiu de care dă dovadă femeia și care nu este apreciat mereu de cei din jur.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

În februarie, "Românii au talent" revine la PRO TV; Când începe sezonul 12 și ce declară noii jurați

2022 aduce la PRO TV sezonul 12 al emisiunii "Românii au talent". Longevivul show de talente revine pe micile ecrane în februarie, cu doi jurați noi: Mihai Bobonete și Dragoș Bucur.

Publicat

pe

Mihai Bobonete și Dragoș Bucur, noii jurați de la ”Românii au talent”
Mihai Bobonete și Dragoș Bucur, noii jurați de la ”Românii au talent” │ FOTO: Colaj capturi YouTube

"Românii au talent", unul dintre cele mai longevive show-uri de televiziune, revine în 2022 la PRO TV cu cel de-al 12-lea sezon. Juriul este format din Andi Moisescu, Andra, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur. Aflați în juriu încă de la primul sezon, Andi și Andra îi vor avea alături pe nou veniții Bobo și Bucur.

Când începe sezonul 12 "Românii au talent"

Noul sezon "Românii au talent" va fi difuzat la PRO TV începând de vineri, 4 februarie. Alături de cei patru jurați se vor afla, în culise, cei doi prezentatori nelipsiți ai show-ului: Smiley și Pavel Bartoș.

Ce declară noii jurați de la "Românii au talent" / Sezonul 12

Mihai Bobonete consideră că statutul de jurat este doar o formalitate, ce nu-l va împiedica să se distreze și să se bucure de momentele concurenților, în vreme ce Dragoș Bucur e convins că participanții vor da dovadă de talent și creativitate.

Bobonete: "Mă aștept să mă distrez foarte tare"

"Eu plec cu maximă pozitivitate, adică mă aștept să mă distrez foarte tare. Eu asta cu rolul de jurat nu o iau atât de tare în serios. Eu vreau să văd români talentați și să mă bucur de ceea ce știu ei să facă. Doar vă spun să fiți cu ochii pe noi, pentru că sezonul ăsta se anunță a fi ceva mai tare decât celelalte sezoane", a declarat Mihai Bobonete pentru Știrile PRO TV.

Dragoș Bucur: "Eu chiar cred că românii au talent"

"Mie mi se pare foarte frumos că există un tip de emisiune ca ăsta, pentru că eu chiar cred că românii au talent, și nu numai că avem un suflet mare, așa cum zice toată lumea și toată Europa, nu numai că suntem foarte primitori și foarte inventivi, dar cred că suntem și foarte talentați", e de părere Dragoș Bucur, făcând această declarație tot în cadrul jurnalului de știri de la PRO TV.

Ce spun vechii jurați Andi Moisescu și Andra despre sezonul 12 "Românii au talent"

Andi Moisescu și Andra jurizează concurenții de la "Românii au talent" de 11 sezoane. Experiența lor va juca un rol important în noul sezon din 2022.

"Am văzut foarte multe. După 11 sezoane, ai zice că aproape ai văzut tot, ceea ce este, evident, fals. De fiecare dată o să apară ceva ce nu mi-a trecut prin cap", a declarat Andi Moisescu.

"Mi-am propus să nu mai aștept nimic. Doar să fiu surprinsă. Sunt cea mai fericită că am cele mai bune locuri, acolo, în față, la cel mai bun spectacol din România", spune Andra.

Sezonul anterior al emisiunii "Românii au talent" a fost câștigat de Ana-Maria Mărgean. Tânăra primise la audiții Golden Buzz de la Andra.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

De ce a fost PROTEVELION-ul lider de audiență; Urmărește momentele serii - VIDEO

PROTEVELION-ul a fost cel mai urmărit program de Revelion 2022. Maratonul oferit de PRO TV la trecerea dintre ani s-a plasat pe primul loc în topul preferințelor românilor, înaintea Revelionului realizat de Dan Negru. Performanța a fost atinsă grație unui show presărat cu muzică și momente de umor savurate de public, dar și a unui premiu în bani considerabil.

Publicat

pe

Irina Rimes, Horațiu Mălăele, Andra, Marius Manole, Zdob și Zdub la PROTEVELION 2022
Irina Rimes, Horațiu Mălăele, Andra, Marius Manole, Zdob și Zdub la PROTEVELION 2022 │ FOTO: Colaj capturi YouTube

Într-o seară cu o concurență acerbă, programul de Revelion 2022 oferit de PRO TV a fost lider de audiență. Ingredientele folosite pentru atingererea acestui succes cu PROTEVELION-ul au fost variate. Producătorii au invitat atât vedete din cadrul trustului, cât și din afara lui, melanjul de pop / rock / muzică populară / scenete umoristice fiind pe placul a peste un milion de români. Postul a oferit și un premiu consistent în bani pentru telespectatori - nu mai puțin de 10,000 de euro, detaliu observat și de Dan Negru, clasat pentru prima oară în 22 de ani pe poziția a doua în topul Revelioanelor de la TV.

Dan Negru: "Niciodată în istoria tv nu au existat premii de 10 mii de euro pentru telespectatori"

"Am văzut ieri breaking-news-uri şi zeci de ştiri in care eram subiectul principal şi am promis echipei mele că vin cu o lămurire publică: 26,2 Pro şi 24,2 Antena a fost audienţa reală a Revelionului în toată ţara, pe publicul naţional, de la copii la seniori.

După 22 de ani, e prima dată când liderul televiziunilor, Pro TV, e umăr la umăr cu Revelionul nostru. Îi aplaud cu fair-play şi îi aştept în ring la anul! (...)

Anul ăsta cel mai performant revelion cost-rezultat a fost, probabil, România TV, după cum cel mai scump a fost ProTv.  Niciodată în istoria tv nu au existat premii de 10 mii de euro pt telespectatori şi Pro merită felicitat că a găsit resursele financiare!", a scris Dan Negru într-o postare pe Facebook.

O mare parte dintre momentele muzicale și umoristice din cadrul PROTEVELION-ului au devenit disponibile și în online. Le puteți urmări mai jos pe cele care au cumulat cele mai multe vizualizări.

Momente muzicale la PROTEVELION 2022:

VIDEO: Andra si Orchestra Fraților Advahov

VIDEO: Smiley - "Adeline" (cover Timpuri Noi)

VIDEO: Zdob și Zdub & Frații Advahov - "Trece vremea omului" / "Zdubii bateți tare" / "Videli Noch" / "Trenulețul"

VIDEO: Irina Rimes - "Hora din Moldova"

VIDEO: Horia Brenciu și Theo Rose au creat un moment magic

VIDEO: Mihai Mărgineanu Medley

VIDEO: Carla's Dreams - "Zi una mai săltăreață"

VIDEO: Emilia Dorobanțu și Muzica Reprezentativă a Armatei

Momente umoristice la PROTEVELION 2022

VIDEO: Horațiu Mălăele: "Căsătoria este principalul motiv al divorțului"

VIDEO: Mihaela Rădulescu și Carmen Tănase, într-o scenetă amuzantă

VIDEO: Anii ’80 sau prezentul? Emilia Popescu a arătat care sunt diferențele

VIDEO: Medeea Marinescu și Marius Manole, scenetă despre "cozonaci"

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Nick Casciaro a câștigat marele trofeu X Factor 2021

Nick Casciaro, finalistul Loredanei în cel de-al zecelea sezon X Factor, a câștigat marele trofeu al emisiunii și premiul de 50.000 de euro. Urmărește momentele muzicale susținute de Nick Casciaro în marea finală a show-ului de la Antena 1.

Publicat

pe

Nick Casciaro în finala X Factor 2021
Nick Casciaro în finala X Factor 2021 │ FOTO: Antena 1

Marea finală de la X Factor 2021 a avut loc pe 23 decembrie. Cei patru mentori, Ștefan, Loredana, Delia și Florin au creat momente de excepție alături de finaliștii lor: Andrei Duțu, Nick Casciaro, Jomajii și Bryana Holingher. Însă doar unul a câștigat marele trofeu, iar acela a fost Nick Casciaro. Decizia a stat doar în mâinile publicului, iar pentru a-și susține favoritul, telespectatorii au trimis un sms cu numele acestuia.

Istoria lui Nick Casciaro la X Factor 2021:

Nick a venit din Italia să cucerească publicul român cu vocea sa. La audiții a cântat piesa "Leave a Light On" și a mers direct în Bootcamp cu 4 DA. Aici, concurentul a adus pe scena X Factor 2021 un moment de excepție interpretând "Don't You Worry Child" de la Swedish House Mafia ft. John Martin.

A urmat etapa Duelurilor unde vocea puternică și gravă a fost pusă în evidență de melodia "Unchained Melody", interpretată ireproșabil. Nick a creat o atmosferă emoționantă și candidă, ce a cucerit audiența. Momentul său din semifinală, când a cântat "Hallelujah" a convins-o pe Loredana să meargă cu el în marea finală X Factor 2021.

Nick Casciaro în finala X Factor 2021:

În finala X Factor 2021, Nick Casciaro a susținut trei momente muzicale: unul cu un invitat special, unul alături de mentorul său (Loredana) și un moment solo.

Primul moment muzical al concurentului a fost alături de un invitat special. În cazul lui Nick, a fost vorba de doi artiști pasionați de muzică - Andrei Calancea, fostul coleg din grupa Loredanei și de Dinu Iancu Sălăjanu. Cei trei au interpretat "Ciobănaș cu 300 de oi". Apoi Dinu Iancu-Sălăjanu l-a provocat pe Nick să cânte și o melodie în italiană - "Funiculì, funiculà".

"Cred că niciunul nu ne-am fi gândit la această piesă. Surprinzător! A sunat foarte bine în formula asta!", a spus Delia.

Nick a susținut un nou moment acompaniat de un artist, de data aceasta fiind vorba despre nimeni alta decât Loredana. Cei doi nu doar că au cântat piesa "Dirty Dancing", dar au și dansat, oferind un număr complet.

"A fost cel mai dulce moment ever. N-ai cum să nu te topești", a spus Delia.

Nick a încheiat călătoria X Factor 2021 cu melodia "Who Wants To Live Forever". Concurentul a demonstrat până în ultima clipă că deține forță, dar și vulnerabilitate, putere, dar și emoție.

"Eu încă tremur. Mi-e puțin greu să vorbesc pentru că am simțit ca o rugăciune acest cântec", a spus Loredana.

Ce piese au cântat ceilalți 3 finaliști X Factor 2021:

Andrei Duțu

  • "My Love Is Your Love" - ft. Lora
  • "Nu trece zi" - ft. Ștefan Bănică
  • "Say Something" - solo

Jomajii

  • "Dirty Diana" - ft. Zanni
  • "Beggin" + "Da, Mamă" - ft. Delia
  • "The Winner Takes It All" - solo

Bryana Holingher

  • "Don't Let The Sun Go Down On Me" - ft. Super 4 și Alin Teodorescu (FreeStay)
  • "One Sweet Day" - ft. Florin Ristei
  • "Talking To The Moon" - solo
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending