Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Cine sunt favoriţii la câştigarea Eurovision Song Contest 2024?

Ca în fiecare an în apropierea începutului de lună mai, ne gândim tot mai mult la Eurovision Song Contest. Din păcate în acest an România nu participa, dar putem să le ţinem pumnii celor din Moldova. Între timp aflăm care sunt favoriţii ediţiei din acest an.

Publicat

pe

Eurovision Song Contest 2024 banner
Eurovision Song Contest 2024 banner │ FOTO: EBU

E vorba despre clasicele cote la pariuri pentru favoriţii la câştigarea trofeului Eurovision Song Contest 2024. Pe primul loc se află NEMO din Elveţia, cu 25% şanse să ia "aurul" la competiţie, cu piesa "The Code". Pe locul 2 între favoriţi este Croaţia, cu Baby Lasagna, care are şanse de 17% să ducă următoarea ediţie acasă. Prin piesa foarte catchy "Rim Tim Tăgi Dim".

Olanda stă şi ea bine, pe locul 3, cu Joost Klein şi melodia "Europapa". În ultimii 2 ani Ucraina a fost favorită la câştigarea Eurovision Song Contest şi chiar a şi câştigat în 2022. Ei bine acum a picat pe locul 5, rapperii Alyona Alyona şi J. Heil nemaifiind capabili să stârnească la fel de multă simpatie. Suedia e ţara gazdă în 2024 şi nu apare nici măcar în top 10, pentru prima dată din 2021. E abia pe un modest loc 15.

Iată întregul top 10 conform pariorilor:

Switzerland – Nemo – "The Code" – 25.3%
Croaţia – Baby Lasagna – "Rim Tim Tăgi Dim" – 18.0%
Netherlands – Joost Klein – "Europapa" – 12.1%
Italy – Angelina Mango – "La noia" – 10.9%
Ukraine – Alyona Alyona and Jerry Heil – "Teresa & Maria" – 6.0%
France – Slimane – "Mon amour" – 5.0%
Greece – Marina Satti – "Zări" – 2.8%
Israel – Eden Golan – "Hurricane" – 2.2%
Belgium – Mustii – "Before the Party’s Over" – 1.8%
Ireland – Bambie Thug – "Doomsday Blue" – 1.1%

Ediţia din acest an stă sub semnul controversei, deoarece unii artişti au fost criticaţi de fani pentru că participă la competiţie şi li s-a cerut să boicoteze ediţia actuală. Motivul? Participarea Israelului, pe fondul luptelor din Fâşia Gaza. Peste 1000 de artişti din Suedia au solicitat interdicţia participării Israelului în 2024, iar printre ei se numără şi Robyn, Fever Ray şi First Aid Kit.

1400 de experţi în muzică din Finlanda au creat o petiţie pe aceeaşi temă. Şi Olly Alexander din Marea Britanie a primit multe mesaje şi a fost hărţuit pentru a boicota evenimentului. Până la urmă s-a decis să participe. Între timp există o controversă care spune că melodia lui Olly "Dizzy" seamănă cam prea amult cu "It's a Sân" de la Pet Shop Boys.

Comentează

Trending