Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO

Toni Cornell, fiica de 15 ani a regretatului vocalist Soundgarden, a realizat un cover încărcat de emoție după piesa ”Black” a trupei Pearl Jam. Tânăra a dedicat interpretara sa tatălui ei, ce s-a stins din viață în 2017.

Publicat

pe

Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020
Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020

Toni Cornell a surprins plăcut audiența cu un moment live emoționant. Invitată în cadrul ediției online a Lollapalooza 2020, tânăra de 15 ani a interpretat cunoscuta baladă a trupei Pearl Jam, "Black". I-a dedicat-o tatălui, pe care l-a pierdut în urmă cu 3 ani.

"Muzica era viața noastră, așa că a creat o conexiune specială între noi", a declarat Toni Cornell.

Chris Cornell i-a cumpărat lui Toni prima sa chitară când avea 10 sau 11 ani, învățând-o să cânte folosind numai trei degete, câtă vreme o rană pe care o avea la mână se vindeca. Când Toni a împlinit 12 ani, cei doi au înregistrat în duet piesa "Nothing Compares 2 U", cover ce a fost lansat în 2018 și a strâns anul acesta 20,000 de dolari pentru cauze caritabile.

Piesa "Black" i-a fost dedicată lui Chris Cornell și de către Eddie Vedder, vocalistul Pearl Jam declarând în cadrul unui concert din 2017: "Suntem mulți, suntem împreună, și probabil cu toții am trecut, la un moment dat, prin clipe întunecate".

VIDEO: Toni Cornell cântând "Black" de la Pearl Jam (Lollapalooza 2020)

În luna aprilie, Toni Cornell a participat la un eveniment caritabil, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19. Toni a interpretat atunci o piesă din repertoriul Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell. Ca și acum, momentul a fost dedicat tatălui ei.

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Trending