Urmărește-ne în Social Media

rock

TOP 10: Cele mai frumoase melodii de Crăciun - AUDIO

Când pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă sunt în linie dreaptă, InfoMusic vine cu un playlist de colinde celebre potrivite pentru împodobirea bradului și întâmpinarea Crăciunului.

Publicat

pe

Colinde internaționale de Craciun

Sunt colinde internaționale cunoscute, printre cele mai frumoase și mai ascultate în perioada Sărbătorilor. Selecția noastră are două pagini cu melodii de Crăciun, nu le ratați pe cele din vârful topului :)

10. Vaughn Monroe - Let it Snow!

Scris de Sammy Cahn şi Jule Styne în 1945, cântecul a fost înregistrat prima dată în Hollywood, California, într-o zi extrem de călduroasă. După ce Vaughn Monroe l-a preluat, cântecul a devenit foarte popular, ajungând chiar pe prima poziție în topul Billboard în anul 1950. În prezent este considerat unul dintre cele mai vândute cântece din toate timpurile.

9. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming To Town

Scrisă de John Frederick Coots şi Haven Gillespie, melodia a fost difuzată prima dată la radio în 1934. A devenit instant un hit, vânzându-se în 100.000 de copii în ziua precedentă difuzării şi în peste 400.000 de copii în perioada apropiată Crăciunului.

Bruce Springsteen a înregistrat melodia în decembrie 1975, în timpul unui concert din Long Island şi a lansat-o ca parte a single-ului My Hometown în 1985.

8. Paul McCartney - Wonderful Christmastime

Este un cântec de Crăciun scris de Paul McCartney în 1979 şi lansat ca bonus track pe CD-ul Wings Back to the Egg. Crăciunul anului '79 a fost probabil foarte bun pentru artist, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre începutul anului 1980. Legendarul cântăreţ a fost prins într-un aeroport din Japonia cu 7,7 grame de marijuana, fapt pentru care a petrecut 10 zile în spatele gratiilor.

7. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Scrisă de Mariah Carey şi Walter Afanasieff, piesa a fost lansată 1994 ca melodie principală pe Merry Christmas, cel de-al patrulea album de studio din cariera cântăreţei. Mariah a reînregistrat-o în 2010 pentru a o include pe cel de-al doilea material de Crăciun al său, Merry Christmas II You.

6. Bing Crosby - Silent Night

Silent Night (germană: "Stille Nacht, heilige Nacht") este o piesă specifică sărbătorilor de iarnă cu versuri scrise de preotul austriac Joseph Mohr. În 1859 John Freeman Young (preot la Episcopia din Florida) a publicat traducerea în limba engleză, populară astăzi. Versiunea înregistrată de Bing Crosby se află în Top 30 piese vândute în peste 10 milioane de exemplare la nivel mondial.

5. John Lennon - Happy Christmas (War Is Over)

Scrisă de John Lennon şi Yoko Ono, melodia a fost lansată în 1971. Versurile sunt bazate pe campania împotriva războiului din Vietnam iniţiată la sfârşitul anului 1969 de Lennon şi Ono. Cei doi au postat pe panouri publicitare din cele mai importante orașe din Statele Unite mesajul: "Războiul se poate termina (dacă asta vrei)! Crăciun fericit de la John şi Yoko!". În ultimii 40 de ani însă, melodia a devenit una clasică de sărbătoare, pierzându-şi mesajul original.

4. Bobby Helms - Jingle Bell Rock

Este un cântec compus de Joseph Carleton Beal şi James Ross Boothe. Înregistrarea lansată de Bobby Helms în 1957, i-a adus celebritatea și numeroase difuzări la radiourile americane în perioada Crăciunului.

3. Jose Feliciano - Feliz Navidad

Cântecul a fost scris în 1970 de către portoricanul José Feliciano. Versul "Vă urez un Crăciun fericit din toată inima" a făcut înconjurul lumii trecând prin Statele Unite, Filipine, Canada şi întreaga lume vorbitoare de limbă spaniolă.

Versiunea lui Feliciano este recunoscută de ASCAP (Asociaţia Americană a Compozitorilor şi Autorilor) ca fiind una dintre cele mai bune 25 de melodii de Crăciun din toate timpurile.

2. Nana Mouskouri - Amazing Grace

Este un imn creştin scris de poetul englez John Newton (1725-1807) și publicat în 1779. Este una dintre cele mai cunoscute melodii în limba engleză din întreaga lume. Autorul Gilbert Chase scrie că melodia este "fără nici o îndoială cel mai cunoscut dintre toate imnurile populare", iar Jonathan Aitken, biograful lui Newton, estimează că această piesă este cântată de aproximativ 10 milioane de ori pe an.

1. Chuck Berry - Run Rudolph Run

Este un cântec vesel scris de Johnny Marks şi Marvin Brodie. După ce în 1958 a fost înregistrat de Chuck Berry, cântecul a devenit extrem de popular, atingând chiar poziţia #69 în Topul Billboard Hot 100.

Lifestyle

Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

Mariah Carey folosește orice prilej pentru a-și impresiona fanii. Aflată la un centru de vaccinare împotriva COVID-19, artista încurajează publicul să-i urmeze exemplul, dar o face într-un mod aparte, tipic Mariah.

Publicat

pe

Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19
Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19 │ FOTO: Captură Instagram

Chiar și în prezența medicilor, Mariah Carey nu își poate cenzura personalitatea efervescentă. Filmată în timp ce se pregătește să primească prima doză de vaccin, artista nu se poate opri din vorbit, admițând acest lucru chiar în timpul filmării.

"Ei îmi povestesc despre vaccin, iar eu sunt aici, entuziasmată și puțin anxioasă în legătură cu injecția. Masca asta îi distrage puțin, dar mă știți pe mine, vorbesc mult și nu mă pot opri.

Acum încerc să mă calmez, sunt puțin stresată că urmează să primesc prima doză de vaccin. Iată că am ajuns aici...totul a început de la acea primă postare în care mă spălam pe mâini împreună cu Roc și Roe, în New York, încerând să-i încurajăm pe oameni să aibă grijă de ei. Încă ducem această luptă împreună. Uite cine e alături de noi, spiritual vorbind (camera se îndreaptă spre un tricou cu Prince).

OK, hai să facem asta. Sper să edităm clipul ăsta, pentru că e mai mult despre mine vorbind peste alte persoane, dar cred că ne-am obișnuit cu toții cu chestia asta", spune Mariah în clip.

Momentul injecției este marcat de un țipăt a la Mariah, artista atingând o notă înaltă aproape involuntar. Urmează apoi un îndemn adresat publicului:

"Iată-ne aici, sperând că totul va fi bine și încurajându-vă și pe voi să faceți asta atunci când puteți. Suntem împreună în situația asta", a declarat Mariah la finalul clipului.

VIDEO: Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19

Anul trecut, artista a lansat cartea de memorii "The Meaning of Mariah Carey", care a devenit devenit New York Times Best Seller la doar o săptămână de la lansare. În acest volum, scris de Mariah împreună cu Michaela Angela Davis, artista prezintă povestea sa de viață nefiltrată, atingând subiecte precum probleme rasiale, identitate de sine, copilărie, traume familiale și povești nevăzute din culisele succesului.

Citește în continuare

Lifestyle

Barack Obama şi Bruce Springsteen au un podcast împreună pe Spotify: "Renegades"

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama face echipă cu Bruce Springsteen în cel mai nou podcast de pe Spotify. Acesta se numeşte "Renegades: Born în the USA" şi are doar 8 episoade pentru început. Cei doi discută despre subiecte precum paternitate, rasă, căsătorie şi starea Statelor Unite. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Podcast Barack Obama Bruce Springsteen Renegades
Podcast Barack Obama Bruce Springsteen Renegades │ FOTO: Spotify

Acesta este al doilea podcast de la casa de producţii a soţilor Obama, Higher Ground Productions, după cel lansat de Michelle Obama tot pe Spotify. Aceeaşi entitate ne va oferi şi un show de gătit pentru cei mici, cu Michelle ca protagonistă. Revenind la podcast-ul "Renegades: Born in the USA", Barack Obama şi Bruce Springsteen poartă discuţii profunde pe un ton prietenesc şi colocvial. Cei doi îşi analizează trecutul, lucrurile în care cred şi în fiecare episod ne spun ce iubesc cel mai mult la Statele Unite.

Obama şi Springsteen s-au cunoscut pentru prima oară în cadrul campaniei lui Barack din 2008. Iată spusele fostului preşedinte despre acest proiect şi prietenia cu muzicianul:

Cum am ajuns aici? Cum am putut să ne găsim drumul spre o istorie americană a unificării? Acest subiect a dominat multe dintre conversaţiile mele în ultimul an, cu Michelle, cu fiicele mele şi cu prietenii. Unul dintre acei prieteni s-a nimerit să fie Bruce Springsteen.

La suprafaţă, eu şi Bruce nu avem prea multe lucruri în comun. Totuşi pe parcursul anilor am descoperit că avem o sensibilitate în comun. E vorba despre muncă, despre familie şi despre America. În propriile noastre feluri, eu şi Bruce suntem în călătorii paralele, încercând să înţelegem această ţară, care ne-a oferit atât de multe. Încercam să scriem o cronică a poveştilor persoanelor acestei ţări şi căutăm o cale de a conecta propriile noastre căutări individuale, căutări de înţeles şi adevăr şi comunitate cu povestea cea mare a Americii.

Obama nu se fereşte să cânte în podcast, afirmând şi că el cântă de fiecare dată când are ocazia, inclusiv la duş. În vârstă de 59 de ani, fostul şef de stat discută cu The Boss, legendarul muzician de 71 de ani, iar episodul 3 spre exemplu a fost mai ales despre muzică şi influenţa sa asupra mandatului lui Obama. Episoadele ţin aproximativ o oră şi avem şi momente speciale, precum un duet pe piesa "Further Up the Road" de la Bobby Blue Band. Aflăm că primul album cumpărat cu bani de buzunar a fost "Talking Book" de Stevie Wonder pentru Barack.

Fostul preşedinte a amintit şi câţiva artişti preferaţi: Billy Paul, Earth, Wind & Fire, Joni Mitchell, dar şi Marvin Gaye.

Springsteen intră în teme personale, precum copilăria alături de un părinte schizofrenic şi fără slujbă. Vorbeşte despre New Jersey-ul care i-a şlefuit cariera şi identitatea, dar şi despre relaţia cu colegii din E Street Band.

Podcastul se ascultă AICI

Citește în continuare

Lifestyle

Mariah Carey e dată în judecată de sora ei pentru referințele "umilitoare" din cartea de memorii a artistei

Alison Carey o acuză pe sora ei, Mariah, că "i-a provocat intenționat o imensă suferință emoțională". Aceasta a dat-o în judecată pe artistă, cerând despăgubiri în valoare de 1,25 milioane de dolari.

Publicat

pe

Mariah Carey
Mariah Carey │ FOTO: Captură YouTube

Mariah Carey a fost dată în judecată de sora ei mai mare, Alison, pentru declarațiile pe care le-a făcut despre ea în cartea de memorii a artistei, lansate în 2020. Potrivit lui Alison, Mariah a supus-o "fără inimă la 0 umilință publică vicioasă, răzbunătoare, disprețuitoare și total lipsită de sens".

Alison, care se reprezintă singură în instanță, susține că în capitolul "Dandelion Tea", Mariah îi aduce grave acuzații. Artista povestește cum sora ei mai mare îi dădea valium când avea 12 ani, încercând să o facă să se ducă la prostituate, detaliind cum Alison ar fi aruncat ceai fierbinte pe artistă, cauzându-i arsuri de gradul trei. Toate aceste detalii "scandaloase" sunt negate de Alison, care-i cere acum despăgubiri surorii sale în valoare de 1,25 milioane de dolari.

Mariah Carey este acuzată de sora ei că o atacă pentru a-și vinde cartea

Mariah este, în schimb, acuzată de Alison că își folosește cartea pentru "a o umili și a o face de râs". Aceasta susține că este oricum "afectată permanent ca urmare a faptului că a fost forțată de [Mariah] și de mama ei, înainte de a fi adolescentă, să participe la întâlniri terifiante de închinare satanică în mijlocul nopții, care includeau sacrificii ritualice și activitate sexuală". Alison declară că a fost diagnosticată cu tulburare posttraumatică, anxietate și depresie, suferind și de un traumatism cerebral cauzat de un atac brutal în timpul unei spargeri a domiciliului în 2015, care a lăsat-o cu pierderi de memorie pe termen scurt și vedere deteriorată permanentă la un ochi.

Potrivit lui Alison, Mariah o atacă pentru a-și vinde cartea, chiar dacă știe că situația ei financiară nu este deloc bună. Mai mult decât atât, aceasta trece prin momente extrem de dificile, fiind abandonată chiar și de proprii copii.

Mariah Carey nu o comentat încă nimic pe tema acestor acuzații, deși reprezentanții artistei au fost contactați de Bilboard.

Cartea de memorii "The Meaning of Mariah Carey" a fost lansată pe 29 septembrie 2020 și a devenit New York Times Best Seller la doar o săptămână de la lansare. În acest volum, scris de Mariah împreună cu Michaela Angela Davis, artista prezintă povestea sa de viață nefiltrată, atingând subiecte precum probleme rasiale, identitate de sine, copilărie, traume familiale și povești nevăzute din culisele succesului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE