Urmărește-ne în Social Media

rock

TOP 10: Cele mai frumoase melodii de Crăciun - AUDIO

Când pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă sunt în linie dreaptă, InfoMusic vine cu un playlist de colinde celebre potrivite pentru împodobirea bradului și întâmpinarea Crăciunului.

Publicat

pe

Colinde internaționale de Craciun

Sunt colinde internaționale cunoscute, printre cele mai frumoase și mai ascultate în perioada Sărbătorilor. Selecția noastră are două pagini cu melodii de Crăciun, nu le ratați pe cele din vârful topului :)

10. Vaughn Monroe - Let it Snow!

Scris de Sammy Cahn şi Jule Styne în 1945, cântecul a fost înregistrat prima dată în Hollywood, California, într-o zi extrem de călduroasă. După ce Vaughn Monroe l-a preluat, cântecul a devenit foarte popular, ajungând chiar pe prima poziție în topul Billboard în anul 1950. În prezent este considerat unul dintre cele mai vândute cântece din toate timpurile.

9. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming To Town

Scrisă de John Frederick Coots şi Haven Gillespie, melodia a fost difuzată prima dată la radio în 1934. A devenit instant un hit, vânzându-se în 100.000 de copii în ziua precedentă difuzării şi în peste 400.000 de copii în perioada apropiată Crăciunului.

Bruce Springsteen a înregistrat melodia în decembrie 1975, în timpul unui concert din Long Island şi a lansat-o ca parte a single-ului My Hometown în 1985.

8. Paul McCartney - Wonderful Christmastime

Este un cântec de Crăciun scris de Paul McCartney în 1979 şi lansat ca bonus track pe CD-ul Wings Back to the Egg. Crăciunul anului '79 a fost probabil foarte bun pentru artist, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre începutul anului 1980. Legendarul cântăreţ a fost prins într-un aeroport din Japonia cu 7,7 grame de marijuana, fapt pentru care a petrecut 10 zile în spatele gratiilor.

7. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Scrisă de Mariah Carey şi Walter Afanasieff, piesa a fost lansată 1994 ca melodie principală pe Merry Christmas, cel de-al patrulea album de studio din cariera cântăreţei. Mariah a reînregistrat-o în 2010 pentru a o include pe cel de-al doilea material de Crăciun al său, Merry Christmas II You.

6. Bing Crosby - Silent Night

Silent Night (germană: "Stille Nacht, heilige Nacht") este o piesă specifică sărbătorilor de iarnă cu versuri scrise de preotul austriac Joseph Mohr. În 1859 John Freeman Young (preot la Episcopia din Florida) a publicat traducerea în limba engleză, populară astăzi. Versiunea înregistrată de Bing Crosby se află în Top 30 piese vândute în peste 10 milioane de exemplare la nivel mondial.

5. John Lennon - Happy Christmas (War Is Over)

Scrisă de John Lennon şi Yoko Ono, melodia a fost lansată în 1971. Versurile sunt bazate pe campania împotriva războiului din Vietnam iniţiată la sfârşitul anului 1969 de Lennon şi Ono. Cei doi au postat pe panouri publicitare din cele mai importante orașe din Statele Unite mesajul: "Războiul se poate termina (dacă asta vrei)! Crăciun fericit de la John şi Yoko!". În ultimii 40 de ani însă, melodia a devenit una clasică de sărbătoare, pierzându-şi mesajul original.

4. Bobby Helms - Jingle Bell Rock

Este un cântec compus de Joseph Carleton Beal şi James Ross Boothe. Înregistrarea lansată de Bobby Helms în 1957, i-a adus celebritatea și numeroase difuzări la radiourile americane în perioada Crăciunului.

3. Jose Feliciano - Feliz Navidad

Cântecul a fost scris în 1970 de către portoricanul José Feliciano. Versul "Vă urez un Crăciun fericit din toată inima" a făcut înconjurul lumii trecând prin Statele Unite, Filipine, Canada şi întreaga lume vorbitoare de limbă spaniolă.

Versiunea lui Feliciano este recunoscută de ASCAP (Asociaţia Americană a Compozitorilor şi Autorilor) ca fiind una dintre cele mai bune 25 de melodii de Crăciun din toate timpurile.

2. Nana Mouskouri - Amazing Grace

Este un imn creştin scris de poetul englez John Newton (1725-1807) și publicat în 1779. Este una dintre cele mai cunoscute melodii în limba engleză din întreaga lume. Autorul Gilbert Chase scrie că melodia este "fără nici o îndoială cel mai cunoscut dintre toate imnurile populare", iar Jonathan Aitken, biograful lui Newton, estimează că această piesă este cântată de aproximativ 10 milioane de ori pe an.

1. Chuck Berry - Run Rudolph Run

Este un cântec vesel scris de Johnny Marks şi Marvin Brodie. După ce în 1958 a fost înregistrat de Chuck Berry, cântecul a devenit extrem de popular, atingând chiar poziţia #69 în Topul Billboard Hot 100.

Muzică nouă

Bruce Springsteen, Eddie Vedder şi Tom Morello cântă piesa AC/DC "Highway to Hell" - AUDIO

Coverul neaşteptat al săptămânii vine de la 3 monştri sacri ai muzicii rock, care au decis să dea un nou suflu piesei AC/DC "Highway to Hell". E vorba despre chitaristul Rage Against the Machine Tom Morello, despre solistul Pearl Jam, Eddie Vedder şi legendarul Bruce Springsteen. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell
Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell │ FOTO: Tom Morello

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a coagulat aceste talente în jurul noului single. Coverul este doar un preview pentru noul album solo al lui Morello, "The Atlas Underground", care s-a azit în premieră pe canalele SiriusXM, unde lumea îl ascultă pe Howard Stern. Revenind la "Highway to Hell", Bruce Springsteen domină acest cover cu vocea sa impunătoare, iar Eddie Vedder de la Pearl Jam i se alătură pentru un plus de dramatism.

Pe lângă chitara clasică AC/DC, auzim şi câteva floricele specifice lui Morello, poate cu mai puţină pedală Wah decât ne-am fi aşteptat. Spre final apare totuşi o secţiune rock alternativ delicioasă pentru fanii RATM şi nu numai. Noul album va sosi pe 15 octombrie prin casa de discuri Mom + Pop Music. Include 12 piese, printre care colaborări cu Bring Me the Horizon, Phantogram, Chris Stapleton, Mike Posner şi Grandson.

Iată ce a declarat Morello despre coverul AC/DC:

Versiunea noastră de "Highway" to Hell" aduce un omagiu celor de la AC/DC, dar cu Bruce Springsteen şi Eddie Vedder, am adus această melodie legendară în viitor. Unul dintre cele mai mari cântece rock 'n' roll din toate timpurile cântat de către doi dintre cei mai mari muzicieni rock 'n' roll din toate timpurile. Şi apoi apar eu cu un solo cu shredding. Vă mulţumesc şi noapte bună!

Albumul solo a fost înregistrat în pandemie, în lockdown, cu idei şi secţiuni de chitară pe care Morello le păstrase pe telefon. Tom nu e la primul cover după AC/DC, el având în repertoriu şi o variantă de "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", pentru compilaţia din 2018 "Appleseed's 21st Anniversay: Roots and Branches". Chitaristul RATM are şi propria emisiune la SiriusXM, "Tom Morello's Radio Comandante", cu câte o temă muzicală diferită săptămânal.

În plus are şi podcastul "Tom Morello's Maximum Firepower".

Citește în continuare

Lifestyle

Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

Mariah Carey folosește orice prilej pentru a-și impresiona fanii. Aflată la un centru de vaccinare împotriva COVID-19, artista încurajează publicul să-i urmeze exemplul, dar o face într-un mod aparte, tipic Mariah.

Publicat

pe

Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19
Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19 │ FOTO: Captură Instagram

Chiar și în prezența medicilor, Mariah Carey nu își poate cenzura personalitatea efervescentă. Filmată în timp ce se pregătește să primească prima doză de vaccin, artista nu se poate opri din vorbit, admițând acest lucru chiar în timpul filmării.

"Ei îmi povestesc despre vaccin, iar eu sunt aici, entuziasmată și puțin anxioasă în legătură cu injecția. Masca asta îi distrage puțin, dar mă știți pe mine, vorbesc mult și nu mă pot opri.

Acum încerc să mă calmez, sunt puțin stresată că urmează să primesc prima doză de vaccin. Iată că am ajuns aici...totul a început de la acea primă postare în care mă spălam pe mâini împreună cu Roc și Roe, în New York, încerând să-i încurajăm pe oameni să aibă grijă de ei. Încă ducem această luptă împreună. Uite cine e alături de noi, spiritual vorbind (camera se îndreaptă spre un tricou cu Prince).

OK, hai să facem asta. Sper să edităm clipul ăsta, pentru că e mai mult despre mine vorbind peste alte persoane, dar cred că ne-am obișnuit cu toții cu chestia asta", spune Mariah în clip.

Momentul injecției este marcat de un țipăt a la Mariah, artista atingând o notă înaltă aproape involuntar. Urmează apoi un îndemn adresat publicului:

"Iată-ne aici, sperând că totul va fi bine și încurajându-vă și pe voi să faceți asta atunci când puteți. Suntem împreună în situația asta", a declarat Mariah la finalul clipului.

VIDEO: Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19

Anul trecut, artista a lansat cartea de memorii "The Meaning of Mariah Carey", care a devenit devenit New York Times Best Seller la doar o săptămână de la lansare. În acest volum, scris de Mariah împreună cu Michaela Angela Davis, artista prezintă povestea sa de viață nefiltrată, atingând subiecte precum probleme rasiale, identitate de sine, copilărie, traume familiale și povești nevăzute din culisele succesului.

Citește în continuare

Trending