Urmărește-ne în Social Media

rock

TOP 10: Cele mai frumoase melodii de Crăciun - AUDIO

Când pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă sunt în linie dreaptă, InfoMusic vine cu un playlist de colinde celebre potrivite pentru împodobirea bradului și întâmpinarea Crăciunului.

Publicat

pe

Colinde internaționale de Craciun

Sunt colinde internaționale cunoscute, printre cele mai frumoase și mai ascultate în perioada Sărbătorilor. Selecția noastră are două pagini cu melodii de Crăciun, nu le ratați pe cele din vârful topului :)

10. Vaughn Monroe - Let it Snow!

Scris de Sammy Cahn şi Jule Styne în 1945, cântecul a fost înregistrat prima dată în Hollywood, California, într-o zi extrem de călduroasă. După ce Vaughn Monroe l-a preluat, cântecul a devenit foarte popular, ajungând chiar pe prima poziție în topul Billboard în anul 1950. În prezent este considerat unul dintre cele mai vândute cântece din toate timpurile.

9. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming To Town

Scrisă de John Frederick Coots şi Haven Gillespie, melodia a fost difuzată prima dată la radio în 1934. A devenit instant un hit, vânzându-se în 100.000 de copii în ziua precedentă difuzării şi în peste 400.000 de copii în perioada apropiată Crăciunului.

Bruce Springsteen a înregistrat melodia în decembrie 1975, în timpul unui concert din Long Island şi a lansat-o ca parte a single-ului My Hometown în 1985.

8. Paul McCartney - Wonderful Christmastime

Este un cântec de Crăciun scris de Paul McCartney în 1979 şi lansat ca bonus track pe CD-ul Wings Back to the Egg. Crăciunul anului '79 a fost probabil foarte bun pentru artist, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre începutul anului 1980. Legendarul cântăreţ a fost prins într-un aeroport din Japonia cu 7,7 grame de marijuana, fapt pentru care a petrecut 10 zile în spatele gratiilor.

7. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Scrisă de Mariah Carey şi Walter Afanasieff, piesa a fost lansată 1994 ca melodie principală pe Merry Christmas, cel de-al patrulea album de studio din cariera cântăreţei. Mariah a reînregistrat-o în 2010 pentru a o include pe cel de-al doilea material de Crăciun al său, Merry Christmas II You.

6. Bing Crosby - Silent Night

Silent Night (germană: "Stille Nacht, heilige Nacht") este o piesă specifică sărbătorilor de iarnă cu versuri scrise de preotul austriac Joseph Mohr. În 1859 John Freeman Young (preot la Episcopia din Florida) a publicat traducerea în limba engleză, populară astăzi. Versiunea înregistrată de Bing Crosby se află în Top 30 piese vândute în peste 10 milioane de exemplare la nivel mondial.

5. John Lennon - Happy Christmas (War Is Over)

Scrisă de John Lennon şi Yoko Ono, melodia a fost lansată în 1971. Versurile sunt bazate pe campania împotriva războiului din Vietnam iniţiată la sfârşitul anului 1969 de Lennon şi Ono. Cei doi au postat pe panouri publicitare din cele mai importante orașe din Statele Unite mesajul: "Războiul se poate termina (dacă asta vrei)! Crăciun fericit de la John şi Yoko!". În ultimii 40 de ani însă, melodia a devenit una clasică de sărbătoare, pierzându-şi mesajul original.

4. Bobby Helms - Jingle Bell Rock

Este un cântec compus de Joseph Carleton Beal şi James Ross Boothe. Înregistrarea lansată de Bobby Helms în 1957, i-a adus celebritatea și numeroase difuzări la radiourile americane în perioada Crăciunului.

3. Jose Feliciano - Feliz Navidad

Cântecul a fost scris în 1970 de către portoricanul José Feliciano. Versul "Vă urez un Crăciun fericit din toată inima" a făcut înconjurul lumii trecând prin Statele Unite, Filipine, Canada şi întreaga lume vorbitoare de limbă spaniolă.

Versiunea lui Feliciano este recunoscută de ASCAP (Asociaţia Americană a Compozitorilor şi Autorilor) ca fiind una dintre cele mai bune 25 de melodii de Crăciun din toate timpurile.

2. Nana Mouskouri - Amazing Grace

Este un imn creştin scris de poetul englez John Newton (1725-1807) și publicat în 1779. Este una dintre cele mai cunoscute melodii în limba engleză din întreaga lume. Autorul Gilbert Chase scrie că melodia este "fără nici o îndoială cel mai cunoscut dintre toate imnurile populare", iar Jonathan Aitken, biograful lui Newton, estimează că această piesă este cântată de aproximativ 10 milioane de ori pe an.

1. Chuck Berry - Run Rudolph Run

Este un cântec vesel scris de Johnny Marks şi Marvin Brodie. După ce în 1958 a fost înregistrat de Chuck Berry, cântecul a devenit extrem de popular, atingând chiar poziţia #69 în Topul Billboard Hot 100.

PUBLICITATE
Comentează

Trending