Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Till Lindemann (Rammstein), despăgubit de Apocalyptica

Publicat

pe

Till-Lindemann
Till-Lindemann

Till-LindemannSolistul trupei Rammstein, Till Lindemann va fi despăgubit cu 45.000 de euro de către formația Apocalyptica după ce a câștigat un proces pentru încălcarea drepturilor de autor.

Finlandezii de la Apocalyptica au fost dați în judecată deoarece s-au folosit de imaginea rockerului german interpretând o piesă pentru campania de promovare desfășurată în 2007 pentru albumul Worlds Collide.

Till Lindemann a fost cooptat ca invitat special pentru acest disc care în Germania s-a vândut însoțit de un sticker 'Featuring Rammstein'. 

Apocalyptica au fost nevoiți să renunțe la vocile înregistrate de solistul Brent Smith (Shinedown) pentru single-ul Not Strong Enough de pe albumul 7th Sympohny. Însă o sursă declara că Apocalyptica nu au reușit să obțină drepturile necesare pentru difuzarea piesei la posturile de radio. Parte din vină o poartă Atlantic Records.

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare

Trending