Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Deutschland (NSFW)

Rammstein rămâne trupa regină a controverselor prin noul videoclip lansat, intitulat "Deutschland". Clipul ilustrează prima piesă a trupei în aproape un deceniu, care precede albumul "Rammstein". Urmăreşte noul clip în articol, dar atenţie, căci este un material NSFW.

"Deutschland" a stârnit o sumedenie de controverse încă de când era doar un teaser. Clipul poartă semnătura Universal Music şi Specter Berlin. Nu se fereşte de cadrele dure, din lagăre de concentrare, pentru care trupa a fost intens criticată. Totul porneşte cu imaginea unor triburi care atacă soldaţi romani. Cumva ajungem într-un viitor distopic, în care Rammstein interacţionează cu astronauţi şi o regină nubiană plină de bijuterii.

Piesa în sine este surprinzător de blândă pentru Rammstein, iar riff-urile de la început promit multe şi nu livrează ceva special. Culmea e că Rammstein se apropie mai mult de synthpop pe acest track, decât de industrialul pentru care este cunoscută. Cumva chitara rămâne cea mai prolifică parte a acestui single. Till Lindemann, solistul îşi bifează porţia de "Du Hast", cu un backing vocal cu mult ecou.

În traducere liberă, versurile piesei fac aluzie la superioritatea Germaniei, care este asociată cu redundanţa şi pierzania morală sau decăderea. "Deutschland" este primul single de pe viitorul album "Rammstein", care debutează pe 17 mai. Au trecut 10 ani de la ultimul disc al nemţilor, "Liebe ist fur alle da". Trupa a promis că va lansa 5 clipuri împreună cu piesele acestui LP.

Judecând după prima melodie, e clar că veteranii rock-ului industrial ar face orice să şocheze şi să iasă din zona de confort, deja lărgită pe parcursul anilor. Imagistica clipului este extrem de puternică, de la simboluri religioase, la cele istorice, cavaleri, lasere, rachete şi oameni care se înfruptă cu oameni. În acest poutpouri de anti clişee este greu să găseşti o semnificaţie, în afară de "shock and awe".

Consiliul Evreilor din Germania protestează contra acestui material, considerându-l o trivializare a Holocaustului. Încă de la teasere, imaginile au stârnit nemulţumiri. Să nu vă surprindă dacă acest clip va fi scos de pe YouTube, asta dacă Universal Music nu înlătură părţile controversate şi urcă eventual altă versiune.

Noul album Rammstein a fost produs de către Olsen Involtini şi mixat la un studiu din Santa Monica, alături de Rich Costey. Acesta a lucrat cu Muse, Rage Against the Machine şi Franz Ferdinand. Rammstein a concertat în România în 2010 şi 2013 la Romexpo, cu efecte speciale pirotehnice memorabile în show.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Rammstein colaborează cu Balenciaga, lansând o colecţie de haine şi un playlist Apple Music

Rammstein ne-a obişnuit cu proiecte trăznite, de la videoclipuri XXX şi jucării erotice cu mulaje ale muzicienilor la merch-ul generic pentru formaţiile rock. De această dată îşi asociază numele cu o casă de modă high end, Balenciaga, pentru o serie de haine, dar şi un playlist. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Colectie haine Rammstein Balenciaga
Colectie haine Rammstein Balenciaga │ FOTO: Balenciaga www.balenciaga.com

Rammstein, trupă care a profitat de ultimul an de izolare pentru a lucra la un nou album a anunţat o colaborare cu Balenciaga. Casa de modă de lux din Spania a creat un hanorac, o şapcă, un rucsac, dar şi un playlist alături de muzicienii germani. E vorba despre o colecţie în ediţie limitată, care include produse unisex, printre care şi o jachetă, pălării şi pungi din material textil. Ele se vor vinde atât în magazine fizice, cât şi online. Preţurile sunt pe măsură, un hanorac având preţul de 995 de dolari, iar o şapcă Rammstein Balenciaga este 495 dolari.

Rucsacul ajunge la 1290 de dolari. Pare genul de colecţie care ar ajunge la proba de ghicit preţuri la show-ul YouTube Window Shopping pe PORC.TV, cu invitatul ghicind complet greşit preţurile. Imaginile cu trupa care apar pe aceste piese de îmbrăcăminte sunt preluate dintr-o sesiune foto realizată de trupă special pentru aceste produse. Câteva dintre aceste haine sunt deja sold out. Produsele sunt aici

Balenciaga a realizat şi un playlist alături de Rammstein, deja publicat pe Apple Music. În spatele său se află Balenciaga Music şi directorul său creativ, Demma Gvasalia, incluzând în playlist piese Rammstein, dar şi unele selectate chiar de Till Lindemann şi compania, de la artişti ca Slipknot, Korn, Led Zeppelin, Nine Inch Nails şi Arctic Monkeys. Playlistul se găseşte aici.

Rammstein a dezvăluit în februarie 2021 că un nou album e deja în lucru, conform lui Flake, omul de la clape. Printre temele citate pentru LP se numără "evenimente globale" şi "experienţa de zi cu zi". Ultimul disc Rammstein a sosit în 2019, sub numele "Rammstein", după 10 ani de pauză.

În 2020 în martie fanii trupei au tras o sperietură, când au apărut informaţii că solistul Till Lindemann este la terapie intensivă şi ar fi infectat cu Covid-19. S-a dovedit că nu avea avea boala, ci un început de pneumonie vindecat rapid.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3