Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Platforma Twitter este dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor muzicale

Twitter ar putea plăti daune în valoare de 250 de milioane de dolari după ce Asociația Națională a Editorilor de Muzică a intentat un proces pentru drepturi de autor, susținând că platforma de socializare a permis încălcarea drepturilor de autor în cazul a peste 1.700 de melodii.

Publicat

pe

Logo Twitter
Logo Twitter │ FOTO: Twitter www.facebook.com

Potrivit Variety, plângerea a fost depusă în numele a 17 editori de muzică și susține că Twitter își alimentează afacerea cu numeroase încălcări ale drepturi de autor din compozițiile muzicale, lucru care dăunează artiștilor. De asemenea, Asociația a mai declarat că Twitter nu a asigurat cu bună știință licențe pentru utilizarea muzicii pe platformă.

"Conduita ilegală a [platformei] Twitter a cauzat și continuă să cauzeze daune substanțiale și ireparabile editorilor, compozitorilor și întregului ecosistem muzical. Comportamentul ilegal îmbogățește Twitter pe cheltuiala editorilor și a compozitorilor, și în detrimentul compozițiilor muzicale protejate prin drepturi de autor. Twitter a respins cererile de a obține licențe sau alte acorduri necesare pentru ca compozițiile muzicale să fie utilizate în mod legal pe platforma sa", este o parte din plângerea depusă.

Twitter s-a mai confruntat cu astfel de situații și în trecut. De exemplu, în luna ianuarie a acestui an, Dr. Dre a reușit să o oprească pe politiciana Marjorie Taylor Greene să-i folosească muzica în orice context care are legătură cu cariera ei politică. Aceasta a folosit piesa "Still Dre" drept coloană sonoră pentru un videoclip promoțional.

În mai 2023, platforma a facilitat, în esență, pirateria de filme, după ce o nouă funcție a permis utilizatorilor să încarce videoclipuri de două ore.

Trending