Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus & Apocalyptica - Venomous Moon

The Rasmus şi Apocalyptica ne fac să ne simţim ca în 2003, printr-o colaborare care va aprinde multe nostalgii. Piesa se numeşte "Venomous Moon" şi uneşte două dintre cele mai de succes produse de export ale Finlandei. Dacă era şi HIM în ecuaţie, ar fi fost tripleta perfectă. Videoclipul piesei se vede chiar aici.

Neaşteptata colaborare a apărut pe 3 septembrie 2021, iar Apocalyptica contribuie cu secţiunea ritmică la "Venomous Moon", în vreme ce The Rasmus aduce vocea trademark a lui Lauri şi câteva clape melancolice, plus chitara şi tobele. Clipul prezintă artiştii cântând acoperiţi de ceaţă, în vreme ce o echipă de puştani a la "Stranger Things" fac camping într-o pădure bântuită de o creatură ciudată şi înfricoşătoare.

Melodia e mai degrabă pop-rock, nu e chiar heavy şi are ceva pur şi naiv, un aer de liceean care citeşte romane cu vampiri. Acest track este al doilea single de pe noul album The Rasmus, înregistrat pe parcursul pandemiei. Membrii trupei erau blocaţi în părţi diferite ale globului: Hawaii, Helsinki şi Sydney, iar producătorul Joshua se afla în Marea Britanie. Noul LP este co-produs de Martin Hansen, care a mai lucrat cu The Rasmus la 4 albume, inclusiv legendarul "In The Shadows".

Nu e prima colaborare între aceste forţe ale muzicii finlandeze, care au mai cântat împreună pe piesele "Bittersweet" (alături de Ville Valo), dar şi mai greul "Life Burns". Tema lui "Venomous Moon" este conform lui Lauri Ylonen, solistul The Rasmus izolarea şi separarea de lume, cu toate că a fost scrisă înainte de apariţia virusului. Videoclipul este regizat de către Vertti Virkajarvi şi produs de No Office.

Ultimul album lansat de The Rasmus a fost "Dark Matters" în 2017, iar cel mai apreciat single a fost "Paradise". De pe acelaşi LP au devenit single-uri "Silver Night", "Nothing" şi "Wonderman", dar şi "Something In the Dark". Apocalyptica pe de altă parte a lansat în 2020 albumul "Cell-0", unul complet instrumental după multă vreme. În 2021 a lansat colaborarea cu solistul Papa Roach "White Room".

În această toamnă îi aşteptăm pe finlandezii mânuitori de violoncel la Arenele Romane, în cadrul unui concert în aer liber, care va promova albumul de anul trecut. Tot în octombrie ajung şi la Cluj-Napoca, pentru un alt concert. Ultima lor vizita în România a fost în toamna lui 2019, când au venit cu coveruri după Metallica, dar au sunat mai mult a cover band grăbit. Au fost ceva mai impresionanţi în 2017 la Sala Palatului.

Comentarii

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare