Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus & Apocalyptica - Venomous Moon

The Rasmus şi Apocalyptica ne fac să ne simţim ca în 2003, printr-o colaborare care va aprinde multe nostalgii. Piesa se numeşte "Venomous Moon" şi uneşte două dintre cele mai de succes produse de export ale Finlandei. Dacă era şi HIM în ecuaţie, ar fi fost tripleta perfectă. Videoclipul piesei se vede chiar aici.

Neaşteptata colaborare a apărut pe 3 septembrie 2021, iar Apocalyptica contribuie cu secţiunea ritmică la "Venomous Moon", în vreme ce The Rasmus aduce vocea trademark a lui Lauri şi câteva clape melancolice, plus chitara şi tobele. Clipul prezintă artiştii cântând acoperiţi de ceaţă, în vreme ce o echipă de puştani a la "Stranger Things" fac camping într-o pădure bântuită de o creatură ciudată şi înfricoşătoare.

Melodia e mai degrabă pop-rock, nu e chiar heavy şi are ceva pur şi naiv, un aer de liceean care citeşte romane cu vampiri. Acest track este al doilea single de pe noul album The Rasmus, înregistrat pe parcursul pandemiei. Membrii trupei erau blocaţi în părţi diferite ale globului: Hawaii, Helsinki şi Sydney, iar producătorul Joshua se afla în Marea Britanie. Noul LP este co-produs de Martin Hansen, care a mai lucrat cu The Rasmus la 4 albume, inclusiv legendarul "In The Shadows".

Nu e prima colaborare între aceste forţe ale muzicii finlandeze, care au mai cântat împreună pe piesele "Bittersweet" (alături de Ville Valo), dar şi mai greul "Life Burns". Tema lui "Venomous Moon" este conform lui Lauri Ylonen, solistul The Rasmus izolarea şi separarea de lume, cu toate că a fost scrisă înainte de apariţia virusului. Videoclipul este regizat de către Vertti Virkajarvi şi produs de No Office.

Ultimul album lansat de The Rasmus a fost "Dark Matters" în 2017, iar cel mai apreciat single a fost "Paradise". De pe acelaşi LP au devenit single-uri "Silver Night", "Nothing" şi "Wonderman", dar şi "Something In the Dark". Apocalyptica pe de altă parte a lansat în 2020 albumul "Cell-0", unul complet instrumental după multă vreme. În 2021 a lansat colaborarea cu solistul Papa Roach "White Room".

În această toamnă îi aşteptăm pe finlandezii mânuitori de violoncel la Arenele Romane, în cadrul unui concert în aer liber, care va promova albumul de anul trecut. Tot în octombrie ajung şi la Cluj-Napoca, pentru un alt concert. Ultima lor vizita în România a fost în toamna lui 2019, când au venit cu coveruri după Metallica, dar au sunat mai mult a cover band grăbit. Au fost ceva mai impresionanţi în 2017 la Sala Palatului.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Rasmus a lansat o nouă piesă, "Bones"; Grupul pregăteşte al zecelea album

The Rasmus a lansat o nouă piesă pe 14 mai 2021, "Bones", care primeşte un videoclip cu versuri. Acesta este doar un preview pentru al zecelea album al finlandezilor, care vine după o pauză de 4 ani şi înregistrări prolifice pe durata pandemiei. Noul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

The Rasmus
The Rasmus │ FOTO: www.facebook.com

The Rasmus lansa albumul "Dark Matters" în 2017, iar acum e gata să ne ofere un material nou, al zecelea disc din cariera sa. Noul LP a fost înregistrat alături de producătorul Joshua, născut în Danemarca, dar stabilit în Marea Britanie. Are în CV colaborări cu Kent, Mew, Kashmir, Guano Apes şi Carpark North. "Bones" este un single destul de calm şi visător, o baladă romantică despre atingerile a doi îndrăgostiţi care le fac fizicul să vibreze, să se înfioare. Este o abordare interesantă a contopirii fizice, versurile citând o întunecime şi "oase fragile".

Solistul Lauri Ylonen, care domina paginile revistelor Coolgirl şi Bravo cu 15 ani în urmă a descris astfel mesajul piesei:

Este despre karma negativă. Orice laşi în urmă în viaţa veţi găsi în faţa ta într-o bună zi. Această melodie prezintă un sunet uşor diferit dar are tipicul strat de întunecime specific The Rasmus.

"Bones" va fi urmat şi de alte single-uri, care vor sosi la toamnă, în vreme ce albumul complet va sosi în 2022. The Rasmus pregăteşte şi un turneu global în 2022, pentru a promova noul LP. Au fost anunţate concerte în Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, Italia, dar şi Ucraina şi Rusia. Cu puţin noroc poate îi vedem şi în România.

The Rasmus lua naştere în 1995, atunci când artiştii erau încă la liceu. Primul album, "Peep" a primit discul de aur în ţara natală FInlanda, iar apoi al doilea disc, "Playboys" le-a adus băieţilor un disc Emma, un fel de Grammy finlandez. De abia la începutul anilor 2000 grupul a cunoscut faima internaţională, odată cu apariţia albumului cu numărul 5, "Dead Letters" în 2003. Single-ul "In The Shadows" a fost un mega hit. Formaţia a făcut o pauză între 2012 şi 2017 şi solistul Lauri s-a mutat în Los Angeles.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31