Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus & Apocalyptica - Venomous Moon

The Rasmus şi Apocalyptica ne fac să ne simţim ca în 2003, printr-o colaborare care va aprinde multe nostalgii. Piesa se numeşte "Venomous Moon" şi uneşte două dintre cele mai de succes produse de export ale Finlandei. Dacă era şi HIM în ecuaţie, ar fi fost tripleta perfectă. Videoclipul piesei se vede chiar aici.

Neaşteptata colaborare a apărut pe 3 septembrie 2021, iar Apocalyptica contribuie cu secţiunea ritmică la "Venomous Moon", în vreme ce The Rasmus aduce vocea trademark a lui Lauri şi câteva clape melancolice, plus chitara şi tobele. Clipul prezintă artiştii cântând acoperiţi de ceaţă, în vreme ce o echipă de puştani a la "Stranger Things" fac camping într-o pădure bântuită de o creatură ciudată şi înfricoşătoare.

Melodia e mai degrabă pop-rock, nu e chiar heavy şi are ceva pur şi naiv, un aer de liceean care citeşte romane cu vampiri. Acest track este al doilea single de pe noul album The Rasmus, înregistrat pe parcursul pandemiei. Membrii trupei erau blocaţi în părţi diferite ale globului: Hawaii, Helsinki şi Sydney, iar producătorul Joshua se afla în Marea Britanie. Noul LP este co-produs de Martin Hansen, care a mai lucrat cu The Rasmus la 4 albume, inclusiv legendarul "In The Shadows".

Nu e prima colaborare între aceste forţe ale muzicii finlandeze, care au mai cântat împreună pe piesele "Bittersweet" (alături de Ville Valo), dar şi mai greul "Life Burns". Tema lui "Venomous Moon" este conform lui Lauri Ylonen, solistul The Rasmus izolarea şi separarea de lume, cu toate că a fost scrisă înainte de apariţia virusului. Videoclipul este regizat de către Vertti Virkajarvi şi produs de No Office.

Ultimul album lansat de The Rasmus a fost "Dark Matters" în 2017, iar cel mai apreciat single a fost "Paradise". De pe acelaşi LP au devenit single-uri "Silver Night", "Nothing" şi "Wonderman", dar şi "Something In the Dark". Apocalyptica pe de altă parte a lansat în 2020 albumul "Cell-0", unul complet instrumental după multă vreme. În 2021 a lansat colaborarea cu solistul Papa Roach "White Room".

În această toamnă îi aşteptăm pe finlandezii mânuitori de violoncel la Arenele Romane, în cadrul unui concert în aer liber, care va promova albumul de anul trecut. Tot în octombrie ajung şi la Cluj-Napoca, pentru un alt concert. Ultima lor vizita în România a fost în toamna lui 2019, când au venit cu coveruri după Metallica, dar au sunat mai mult a cover band grăbit. Au fost ceva mai impresionanţi în 2017 la Sala Palatului.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica cântă cu fondatorul Black Sabbath pe piesa "I'll Get Through It"

Apocalyptica colaborează cu două staruri ale muzicii rock pe noua sa piesă, "I'll Get Through It". E vorba despre fostul solist care a însoţit grupul o parte din carieră, Franky Perez, dar şi Geezer Butler, fondatorul Black Sabbath. Ce a ieşit se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It
Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It │ FOTO: Apocalyptica

"I'll Get Through It" este o piesă de un optimism debordant, de care avem nevoie în aceste vremuri. Violoncelul care se aude în fundal aminteşte puţin de piesa "Path", care făcea furori acum un deceniu şi jumătate. Avem şi o percuţie melodramatică şi aerul unei balade, amplificat de pian. Nu sună a piesă Apocalyptica neapărat, ci a hit evergreen de pe VH1 al unei trupe mari al cărei nume îţi scapă mereu.

Franky Perez a colaborat cu Apocalyptica pe un întreg în album în 2015, "Shadowmaker", deci nu e străin de lucrul cu finlandezii. Geezer Butler este unul dintre cei mai respectaţi basişti din lume şi chitara sa bas se aude pe noul track. Piesa a luat naştere după o vizită pe care Geezer şi Franky i-au făcut-o amicei lor, Diane Warren, care compusese melodia "Not Strong Enough" pentru Apocalyptica, inclusă pe albumul din 2010 "7th Symphony".

"Shadowmaker" din 2015 a fost primul album Apocalyptica care a inclus un singur solist, pe Franky Perez. Până atunci grupul colaborase cu Corey Taylor de la Slipknot, Gavin Rossdale de la Bush şi a avut şi piese cu solişti de la HIM, The Rasmus, Three Days Grace şi mulţi alţii. În aprilie 2021 cvartetul de violoncelişti a lansat videoclipul pentru colaborarea cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, un cover după piesa Cream "White Room".

Ultimul LP de studio Apocalyptica a fost "Cell-0", care a fost lansat în ianuarie 2020, când pandemia abia îşi iţea capul. A fost primul material complet instrumental al grupului în 17 ani, cu zero voce. Acum Apocalyptica se pregăteşte de un dublu concert în România, cu o oprire la Cluj-Napoca pe 31 august la Form Space, apoi pe 1 septembrie la Bucureşti la Arenele Romane.

Grupul a cântat la noi şi în 2019, la Arene, aducând coverurile după Metallica atunci.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2022 - România e în semifinala 2; Cu ce țări concurează pentru un loc în finală

România va concura la Eurovision 2022 în cea de-a doua semifinală, programată pe 12 mai. În cadrul tragerii la sorți s-a decis și cum vor vota cele 5 țări plătitoare (big five), respectiv Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia.

Publicat

pe

România va urca pe scena Eurovision în cea de-a doua semifinală
România va urca pe scena Eurovision în cea de-a doua semifinală │ FOTO: Captură YouTube / Eurovision Song Contest

Ca în fiecare an, repartizarea țărilor participante la Eurovision pe semifinale se decide prin tragere la sorți. Ediția din 2022 nu face excepție, cele 36 de țări neplătitoare aflându-și ziua reprezentației scenice în urma unei trageri la sorți trasmise live, pentru o transparență deplină.

Evenimentul care a stabilit împărțirea țărilor pe semifinale avut loc astăzi, 25 ianuarie, la Torino, "capitala" Eurovision Song Contest 2022. În urma extragerii, România a fost repartizată în cea de-a doua parte a semifinalei 2. Țara noastră va concura, așadar, pe 12 mai, la aceeași dată urmând să urce pe scenă încă 17 țări. În prima semifinală, de pe 10 mai, concurează tot 18 țări.

Anul acesta sunt înscrise în competiție 41 de țări, însă cele 5 state plătitoare, cunoscute și sub denumirea The Big Five, nu sunt luate în calcul la repartiția pe semifinale, ele fiind calificate direct în finală. Votul lor va conta, totuși, în alegerea semifinalistelor. Franţa şi Italia vor vota în prima semifinală, iar Marea Britanie, Spania şi Germania, în a doua.

Eurovision 2022 - Repartiția țărilor pe semifinale: România concurează în semifinala 2, iar Republica Moldova în semifinala 1

Semifinala 1 are loc marți, 10 mai, iar semifinala 2 joi, 12 mai. Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior, de organizatori. Finlanda, care va concura în aceeași semifinală cu România, este reprezentată de trupa The Rasmus, cu piesa "Jezebel".

• Semifinala 1 (marți, 10 mai):

  • Prima parte: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos;
  • Partea a doua: Norvegia, Rusia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda, Grecia;

• Semifinala 2 (joi, 12 mai):

  • Prima parte: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;
  • Partea a doua: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Când va fi aleasă piesa României la Eurovision 2022

Piesa României la Eurovision 2022 va fi aleasă pe 5 martie, când va avea loc Finala Selecției Naționale. Evenimentul va fi transmis în direct la TVR.

46 de melodii s-au calificat în prima etapă a semifinalei, printre acestea numărându-se și "Doina" (Eugenia Nicolae și Cazanoi Brothers), "Ana" (Dora Gaitanovici) și "Running in Circles" (Outflow). În cea de-a doua etapă a semifinalei Selecției Naționale merg mai departe doar 20 de melodii (15 alese de juriu și 5 alese de public). Acestea vor beneficia de expunere într-un show TV, care va fi difuzat de TVR pe 12 februarie.

Echipa Eurovision România pregătește, în prezent, filmările celor 46 de piese, pentru ca la început de februarie publicul să îi poată vedea pe artiștii calificați interpretându-le live. Odată publicate versiunile live, se va deschide votul online, pe Facebook. Primii cinci din clasamentul votat de public vor merge mai departe în concurs, alături de cei 15 pe care îi vor alege jurații.

Despre Eurovision Song Contest 2022

Sub sloganul "The sound of beauty", Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie. Concursul va avea loc la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

The Rasmus prezintă piesa pentru Eurovision 2022, "Jezebel" - VIDEO

Formaţia finlandeză The Rasmus a lansat pe 17 ianuarie 2022 piesa "Jezebel", pe care a înscris-o în preselecţia pentru Eurovision Song Contest 2022. Va trebui să treacă întâi de etapele de calificare din Finlanda. Noul track se ascultă în articol, unde aflăm ce trebuie să facă grupul pentru a ajunge la Torino.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Jezebel
Videoclip The Rasmus Jezebel │ FOTO: The Rasmus

"Jezebel" este clasica melodie despre "femeia care te-a rănit şi a plecat" şi combină rock-ul alternativ cu pop-ul catchy. Include şi un solo pe la mijloc, iar vocea lui Lauri a rămas neschimbată la ani buni de la "In The Shadows". Abundenţa de elemente 3D grafice galbene îi conferă o identitate aparte clipului, ca un soi de proiecţie pe un panou ce umple acoperişurile unui oraş futurist.

Acest single a fost compus şi produs alături de colaboratorul Desmond Child, care a mai lucrat cu The Rasmus în trecut. El are în CV şi proiecte alături de KISS şi Aerosmith. Melodia va fi interpretată live pe 26 februarie în cadrul finalei televizate a preselecţiei finlandeze pentru Eurovision 2022. Competiţia se numeşte "Uuden Musiikin Kilpailu" (UMK), iar un juriu, alături de public va alege piesa care va reprezenta Finlanda în concursul european anual.

Iată cum a descris trupa piesa "Jezebel":

"Jezebel" este un omagiu, un tribut pentru femeile puternice ale momentului, care îşi asumă corpurile lor, care îşi cunosc senzualitatea, sexualitatea şi care sunt hotărâte să fie egale.

La începutul lui 2022, formaţia s-a despărţit de chitaristul şi fondatorul Pauli Rantasalmi, care a părăsit grupul. Muzicianul a fost înlocuit de Emilia "Emppu" Suhonen, care a declarat că a primit oferta de a se alătura trupei din toamna trecută. The Rasmus a lansat ultimul album, "Dark Matters" în 2017, virând şi mai mult spre pop. Optimismul şi sunetul vesel al acestui LP este asociat cu faptul că solistul Lauri s-a mutat în însoritul Los Angeles. Combina electropop cu rock electronic.

După victoria celor de la Maneskin la Eurovision 2021, ediţia din 2022 se va ţine la Torino. Finala are loc pe 14 mai. În România ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5