Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Disputa dintre membrii Soundgarden și Vicky Cornell s-a încheiat; vor fi lansate ultimele înregistrări ale lui Chris Cornell cu Soundgarden

Vicky Cornell și membrii trupei Soundgarden - Kim Thayil, Matt Cameron și Ben Shepard - au soluționat o bătălie juridică controversată, lucru ce va permite lansarea unor piese la care trupa a lucrat până la moartea lui Chris Cornell. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Soundgarden și soția regretatului Chris Cornell au ajuns la o rezolvare amiabilă extrajudiciară, punând astfel capăt disputei începute în 2019. Acordul va duce la lansarea înregistrărilor finale ale lui Chris Cornell cu Soundgarden, acesta fiind unul dintre aspectele față de care nu s-au pus de acord cele două părți implicate.

Potrivit unei declarații dezvăluite de Soundgarden și Chris Cornell Estate:

"Soundgarden și Vicky Cornell, în numele patrimoniului lui Chris Cornell, sunt bucuroși să anunțe că au ajuns la o rezolvare pe cale amiabilă în afara instanței. Reconcilierea marchează un nou parteneriat între cele două părți, care va permite fanilor Soundgarden din întreaga lume să asculte ultimele melodii la care trupa și Chris lucrau. Cele două părți se unesc pentru a propulsa, onora și valorifica incredibila moștenire a trupei Soundgarden, precum și amprenta incontestabilă a lui Chris în istoria muzicii - ca unul dintre cei mai mari compozitori și vocaliști ai tuturor timpurilor".

Vicky Cornell a dat în judecată membrii trupei pentru prima dată în 2019 pentru redevențe și drepturile de autor a șapte melodii nelansate care se aflau în diferite stări de concretizare. Un an mai târziu, Soundgarden au intentat un proces legat de niște înregistrări nelansate și statutul canalelor de socializare ale trupei, pe care au susținut că Vicky le-a preluat fără permisiune. De asemenea, au susținut că Vicky a folosit veniturile din concertele caritabile în scopuri personale.

În ceea ce privește aspectele financiare, printre care și valoarea participării lui Chris Cornell în afacerile Soundgarden, Vicky a declarat că i s-a propus o ofertă de cumpărare ridicol de mică și a cerut ca bunurile membrilor grupului să fie verificate profesional.

Într-o plângere din 2021, Vicky Cornell a afirmat că a încercat să rezolve problema oferind fiecăruia dintre membrii trupei 4 milioane de dolari pentru implicarea în parteneriatul Soundgarden, iar apoi, când acea ofertă a fost refuzată, 7 milioane de dolari. Dosarul procesului a susținut că grupul a refuzat să ofere date referitoare la valoarea parteneriatului.

Comentează

Trending