Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - The Four Horsemen ft. Rob Trujillo

Apocalyptica a lansat cover-ul piesei "The Four Horsemen", lansată original de Metallica în 1983. Mai mult, muzicienii finlandezi l-au cooptat pe Robert Trujillo, actualul basist al formației. Mai multe detalii și video în articol.

Apocalyptica și-a început cariera în 1996 cu un album tribut Metallica, intitulat "Plays Metallica With Four Cellos". Aproape 30 de ani mai târziu, trupa este pregătită pentru o continuare și a anunțat un nou LP bazat pe hit-urile trupei Metallica.

Pentru acest album, denumit "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", finlandezii se întorc la rădăcinile lor pentru a completa imaginea de ansamblu a unei povești legendare. Mai mult, discul include o serie de surprize, inclusiv colaborarea cu Robert Trujillo pentru "The Four Horsemen".

"Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2" va fi lansat pe 7 iunie, iar tracklist-ul cuprinde, printre altele, reinterpretări ale "Ride the Lightning", "One" sau "The Call of Ktulu". Fanii din România vor putea auzi live aceste piese pe 26 și 27 noiembrie 2024 când Apocalyptica va concerta la Cluj-Napoca și București.

TRACKLIST "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2"

  1. Ride the Lightning
  2. St. Anger
  3. The Unforgiven II
  4. Blackened
  5. The Call of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
  6. The Four Horsemen (ft. Rob Trujillo)
  7. Holier Than Thou
  8. To Live Is To Die
  9. One
  10. One (Instrumental)
Comentarii

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare