Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Trupa Rammstein e în mijlocul unui scandal: acuzaţii de viol, hărţuire sexuală, droguri în băutură

În ultima săptămână trupa germană Rammstein s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de hărţuire sexuală, viol şi droguri în băutură. Solistul Till Lindemann a fost acuzat de comportament sexual neadecvat şi de faptul că ar fi pus "ceva" în băutura unei fane.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Acuzaţiile au apărut de fapt în luna mai, atunci când o fană a postat pe social media (pe Reddit) că la o petrecere înainte de un show al trupei i s-a pus ceva în băutură. Apoi s-a trezit cu o vânătaie mare şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, suspectând că ar fi fost violată. Acuzaţiile care circulau pe Internet cu privire la concertul din Lituania au făcut ca şi alte fete să îşi spună povestea şi să declare că există o practică a trupei de a face preselecţie de fete tinere pentru petreceri cu trupa înainte şi după show-uri.

Miezul scandalului provine de la utilizatorul Twitter Shelby69666, care a detaliat acuzațiile din Vilnius. Ar fi primit un mesaj de la o femeie numită Aleena Makeeva (detalii pe Reddit), care ar fi recrutat femei să stea în rândul "Zero" de la concertele Rammstein şi care aveau voie apoi la afterparty. A existat în Lituania şi un pre-party, acolo unde prima acuzatoare şi alte fete au fost nevoite să îşi lase telefoanele pe masă şi li s-au oferit băuturi alcoolice de către trupă.

Fata, cunoscută ca Shelby Lynn afirmă că a băut doar două băuturi şi apoi s-a simţit foarte ameţită restul serii. Lui Lynn i s-a zis că solistul Till Lindemann dorea să o cunoască sub scenă în timpul momentului dedicat DJ-ului la concert. După ce a întrebat dacă e vorba de sex i s-a răspuns doar că Till este un gentleman.

Apoi fata îşi aminteşte că a fost dusă la artist şi i-a spus că nu vrea să facă sex cu el, după care el a reacţionat nervos şi a plecat. Fata a negat totuşi acuzaţiile de viol. Apoi a revenit în "Rândul Zero", dar nu mai are amintiri clare de la afterparty, între vomitatul în baie şi revenirea în camera de hotel. Sunt şi fotografii pe contul său de Twitter, mesaje text şi video-uri de la party.

Au apărut şi reacţii, iar editura care trebuia să publice o carte a lui Till Lindemann a renunţat la colaborarea cu el.

Între timp trupa Rammstein a emis un comunicat oficial pentru a răspunde acuzaţiilor:

Lucrurile publicate în ultimele zile au provocat iritare şi întrebări în cadrul publicului şi mai ales în rândul fanilor noştri. Acuzaţiile ne-au lovit foarte tare şi luăm aceste lucruri foarte în serios. Le spunem fanilor: este important pentru noi să vă simţiţi confortabil şi în siguranţă la show-urile noastre: în faţa şi în spatele scenei.

Condamnăm orice tip de infracţiune şi vă cerem să nu aveţi prejudecăţi publice de nici un fel împotriva celor care au făcut acuzaţiile. Aveţi dreptul la punctul de vedere. Dar noi, trupa, avem de asemenea un drept: de a nu fi prejudiciaţi.

Lindemann nu a reacţionat încă la acuzaţii.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending