Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica & Epica - Rise Again

Apocalyptica şi Epica ne oferă colaborarea anului, strict în segmentul rock-ului simfonic. Cele două trupe au lansat împreună piesa "Rise Again", completată de un videoclip de o puritate deosebită. În lumina răsăritului strălucesc picături de apă pe violoncele şi prin părul solistei Epica.

De fapt "Rise Again" este o colaborare între Apocalyptica şi solista Epica, Simone Simons. Single-ul include şi sample-uri de percuţie ce duc cu gândul la trip-hop. Ca o impresie personală, mi se pare că vocea lui Simone a fost mixată prea tare faţă de restul piesei. Videoclipul este semnat Lisa Mann şi include o colorizare cu tente de magenta, de altfel culoarea anului 2023.

Pentru cei care recunosc piesa şi le sună familiar, aflaţi că e vorba despre track-ul instrumental "Rise" de la Apocalyptica, peste care a fost pusă vocea lui Simone Simons. Acesl single este extras de pe ultimul album Apocalyptica, "Cell-0", care a debutat în ianuarie 2020. Apocalyptica şi Epica se pregătesc să plece în turneu împreună, seria de concerte purtând numele de "Epic Apocalypse" şi debutând pe 23 ianuarie la Oslo. Se va încheia pe 29 martie în Germania, în Leipzig, iar în deschidere vor cânta cei de la Wheel.

Apocalyptica nu ştie exact când va mai lansa un album nou, cel puţin aşa afirmă liderul formaţiei, Eicca Toppinen, într-un interviu recent cu Knotfest. Formaţia finlandeză tocmai a lansat un EP numit "Metal Classic, Classic Metal", care include reinterpretări cu o tuşă metal a unor piese din muzica clasică. De abia prin 2024 am putea primi un album complet nou, conform aceluiaşi muzician.

EP-ul de coveruri metal a sosit în luna septembrie şi are ca single principal "Flight of the Bumblebes", în original de la Nikolai Rimski-Korsakow. Este inclusă şi o versiune complet nouă a "Simfoniei a Cincea" a lui Beethoven, plus un remake al lui "Bolero" de Maurice Ravel. În martie 2022 a debutat single-ul "I'll Get Through It", compusă pentru trupă de către compozitorul multi premiat Diane Warren. Îl include şi pe Franky Perez, solist Apocalyptica pe albumul "Shadowmaker", dar şi pe Geezer Butler, basist Black Sabbath.

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2