Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - The Unforgiven II

Apocalyptica a lansat pe 5 aprilie 2024 piesa şi videoclipul "The Unforgiven II", single de pe noul său album de coveruri după piese Metallica. Avem de-a face cu un clip elegant regizat de către Patric Ullaeus.

"The Unforgiven II" este al doilea single de pe noul album Apocalyptica, "Plays Metallica Vol. II", care se lansează pe 7 iunie 2024. Clipul îi prezintă pe muzicienii din trupa finlandeză executându-şi cu virtuozitate partiturile într-un conac excelent întreţinut. Filmările s-au făcut la Tjoloholms Slott, Kungsbacka. E vorba despre Castelul Tjoloholm, care se afla într-o peninsulă suedeză şi a fost ridicat în stil Tudor, între anii 1898 şi 1904.

Este o clădire istorică, inclusă în Patrimoniul Cultural Univers şi a fost inclus din 2022 pe lista Academiei Europene de Film pentru locaţii istorice de filmări. Revenind la Apocalyptica şi la noul său LP, acesta continuă călătoria începută de violoncelişti în 1996, când ne ofereau un album tribut pentru Metallica, plin de coveruri excepţionale.

Venind din Academia Sibelius, cei patru muzicieni aveau să schimbe modul în care ne raportăm la metal, cântându-l la violoncel. Recent ni s-a oferit ca single "The Four Horsemen", care apărea pe albumul de debut Metallica "Kill 'Em All" din 1983. Ei bine în versiunea nouă, cea Apocalyptica apare şi basistul Metallica, Robert Trujillo pe interpretare.

Aparent Apocalyptica încearcă de 20 de ani să producă un alt album cover Metallica şi iată că în sfârşit el s-a concretizat. Este şi ultimul album alături de membrul Mikko Siren, toboşarul anunţând plecarea amiabilă din trupă cu câteva zile în urmă.

"Plays Metallica Vol. 2" a fost produs de către Joe Barresi, care a mai lucrat şi cu TOOL, Queens of the Stone Age şi Soundgarden. Iată tracklist-ul său:

01. Ride The Lightning
02. St .Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (featuring Robert Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One
10. One (Instrumental)

Evident vom avea parte şi de un turneu pentru a promova acest material, care va aduce Apocalyptica inclusiv în România. Astfel grupul va interpreta piesele live la Form Space în Cluj-Napoca, pe 26 noiembrie 2024. Apoi se va opri în Bucureşti, la Sala Palatului, pe 27 noiembrie 2024.

Comentarii

Muzică nouă

Piesa "One" de la Metallica primeşte o versiune nouă

Îţi dai seama că ai reuşit ca trupă atunci când solistul original al unei piese după care faci cover apare pe melodia ta. Asta se întâmplă cu Apocalyptica, care îl are ca "guest star" pe James Hetfield pe noua versiune a piesei "One" de la Metallica.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Apocalyptica lansează în 2024 albumul "Plays Metallica Vol. 2", iar el va sosi pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi BMG Music. Va continua călătoria muzicală începută în 1996, atunci când violonceliştii din Helsinki au fermecat pe toată lumea cu variantele lor cover pentru piese Metallica. Şcoliţi la Sibelius Academy, cei 4 muzicieni şi-au continuat cariera lansând piese originale, uneori instrumentale, alteori acompaniaţi de solişti, de la Corey Taylor la Sandra Nasic de la Guano Apes.

După ce Robert Trujillo, basist Metallica a apărut pe primul single de pe noul album "The Four Horsemen!", acum e rândul lui James Hetfield să cânte pe versiunea nouă de "One". Apocalyptica ajunge astfel la 9 albume de studio şi continuă de unde a început în anii 1990. Va fi ultimul album pentru toboşarul Mikko Siren, care va părăsi grupul.

"One" se lansează pe 17 mai. "Plays Metallica Vol. 2" a fost produs de colaboratorul de lungă durată al trupei, Joe Barresi, care a lucrat cu alde TOOL, Nine Inch Nails, Soundgarden şi Queens of the Stone Age. Urmează un turneu pentru grup, pentru a promova acest LP, urmând a concerta inclusiv în România la final de an 2024.

Iată ce a spus liderul trupei, Eicca Toppinen despre disc:

Este cel mai tare lucru. Nu am insistat, a fost oferit. Am cântat primul album live și a fost mult mai distractiv și mai interesant decât ne așteptam, așa că ne-a venit ideea să facem ceva ca primul album, dar nu am putut să o facem exact în același mod – trebuia să ne provocăm. și aduc o perspectivă complet nouă energiei și emoției originale a Metallica.

Iată tracklist-ul:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Citește în continuare

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare