Urmărește-ne în Social Media

rock, pop, rap

Summer Well 2019: Trupe indie de pus pe rană, freamăt la afterparty cu SPP şi multe activităţi extra-muzicale

Dacă 2018 a fost anul în care Summer Well m-a surprins plăcut cu vibe-urile scenei Red Bull și a extins experiențele extra-muzicale, în 2019 metamorfoza a continuat. Nu mai e vorba neapărat de activări și opțiuni de mâncare, cât de o paletă mai largă de forme de divertisment, care transcend muzica. Totuşi, liantul participanţilor rămâne selecţia proiectelor indie de pansat răni sufleteşti. Aflați din articol cum a fost la ediţia Summer Well 2019!

Publicat

pe

Proiecția Summer Well pe lac
Proiecția Summer Well pe lac

Cea de-a noua ediției Summer Well s-a desfăşurat conform tradiției pe Domeniul Știrbey din Buftea, între 9 şi 11 august. Festivalul e total schimbat față de ce vedeam la primele ediţii, crescând în anvergură, chiar dacă nu prin numele headlinerilor.

Atmosferă & organizare

Parcă a fost ceva mai cald față de anul trecut, dar pădurea a scăzut temperatura cu câteva grade bune. Cozi decente la orice food truck sau zonă de luat băuturi, deci o bilă albă. Pe de altă parte la intrare a fost o coadă gigantică, cât vreo 5 autobuze lungime şi asta chiar şi în orele mai târzii ale evenimentului. Aş zice că a fost mai multă lume, dar mai răspândită, fiind mai uşor de traversat întreaga zonă de picnic de la Main Stage.

Ca de obicei, publicul a fost majoritar feminin și au fost foarte multe familii cu copii (intrarea minorilor sub 12 ani fiind gratuită ca în fiecare an). Am descoperit un vibe pozitiv, zen, fără participanți agresivi, nemulţumiți sau cu vreo frustrare. Brăţara luată la intrare se încărca cu credit la Top Up, iar cu ea plăteai via contactless mâncarea, băutura şi divertismentul. Nu a funcționat încărcarea online. Publicul de la Main Stage a părut mai apatic, fiind ceva mai înflăcărată prezența de la scena Red Bull. Multă lume pe telefoane, dar asta e o meteahnă a societăţii actuale.

Muzica de la Summer Well 2019

Totul a început vineri seara, cu un concert Son Lux, o trupă de post rock şi muzică experimentală, care induce o reverie psihedelică. Înainte de acest moment visător am putut asculta Orchestra Simfonică Bucureşti, pentru o mică doză de muzică clasică.

Bucharest Symphony Orchestra la Summer Well 2019

Bucharest Symphony Orchestra la Summer Well 2019

Sâmbătă distracţia a început cu Red Rum Club, o trupă din Liverpool care se declară influenţată de compozitorul Ennio Morricone. Trompetistul lor face toţi banii.

Au urmat Tender, cu o muzică prea sensibilă pentru un festival în pădure. E genul de muzică pe care te simţi sexy şi visător, muzica pe care se îmbracă fotomodelele sau o muzică de preludiu. Toată discografia sa e despre dragoste şi nu e nimic în neregulă cu asta, doar că nu prea merge la festival. Avem poze cu ei aici.

Tender la Summer Well 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Pale Waves ne-a adus un synth pop ca de la mama lui de acasă, din Manchester, combinat cu elemente de goth pop şi dream pop. Solista mi-a amintit de un Robert Smith de la The Cure doar că în varianta feminină. Am remarcat o inocenţă şi o întunecime veselă la această trupă, care îi face pe muzicieni să merite atenţia publicului şi pe viitor. Câteva riff-uri catchy de chitară.

Pale Waves la Summer Well pe 10 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

A urmat Jungle, care a adus un pic de soul şi funk pe scena principală de la Summer Well.

Trupa Jungle la Summer Well 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

The 1975 au fost headlinerii primei seri, cu vocea foarte jucăuşă a lui Matthew Healy, care a apărut pe scenă cu o pălărie funky. A injectat din optimismul său şi publicului. The 1975 e trupa pe care îţi aminteşti de prima întâlnire şi pe care tânjeşti să o retrăieşti.

The 1975 la Festivalul Summer Well pe 10 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze The 1975 la Summer Well 2019

Am auzit piese ca "Chocolate" şi "Sex" la bis, artiştii păstrând ce era mai bun pentru final. Nu puteau lipsi hiturile "Robbers" sau "Somebody Else".

 

La cealaltă scenă, Subcarpaţi făceau furori, cu un battle între producători de muzică/DJ, plus un moment în care au schimbat 4 genuri muzicale în 50 de secunde. Ne-au trecut prin trip-hop, apoi rock, folclor şi apoi drum 'n bass. Mircea a câştigat trofeul BEAT Makers Battle.

Summer Well 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

O surpriză a fost flow-ul micului Misha, fiul lui MC Bean. Erau sufocant de mulţi fani la scena Red Bull, poate chiar mai mulţi decât la primele formaţii de la Main Stage.

Am ascultat şi IAMDDB, o artistă de 23 de ani foarte îndrăzneaţă şi care a adus ceva vibe jamaican la Buftea. A cântat track-uri ca "More" şi "Vibe" şi a stârnit chiar un mini mosh pit pe piesa "Shade".

Punctul culminant al serii a fost la ora 23:00 la afterparty, când a făcut senzaţie trupa SPP. Cel mai inedit grup românesc văzut de mine în acţiune a ridicat temperatura la 60 de grade într-un cort alb, plin de fani care ţopăiau pe o combinaţie de techno-rave cu punk şi rock, cântat ironic şi uneori cu o pseudo manea sau baladă aruncată din senin. Se cântă despre sex cu roboţi, shaorma de la Dristor, dansuri de conga, foarte mult sex şi odată la 40 de secunde apare pe versuri numele trupei.

Basul dat extrem de tare a atras mulţi curioşi de la Main Stage, iar solistul cu costum şi ochelari cu LED-uri orbitoare era o figură ultra-carismatică (cumva grotească), de care la care nu îţi puteai lua ochii. SPP e ca un accident de maşină în desfăşurare pe care nu îl poţi opri, e teribil, dar nu îţi poţi lua ochii de la el. E genul de trupă "pe care ţi-a spus mama ta să nu o mai asculţi", cam asta e concluzia. Bonus: dansatoare cu măşti horror şi gheare de Freddy Krueger.

Ziua de duminică a început cu Zola Blood, un pop electronic care uneori mă ducea cu gândul la Moderat sau Apparat.

Black Honey a urmat pe scena principală, fiind o trupă lansată de 2-3 ani, care spune poveşti dramatice în clipuri video şi sună ca Lana del Rey dacă ar fi pusă să cânte un soundtrack de film "James Bond".

Black Honey la Summer Well 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze Black Honey la Summer Well 2019

Am ascultat şi puţin Maribou State între 2 incursiuni la burgeri şi cidru, descoperind o muzică chillout de feel good şi exagerat de multe mixaje suprapuse.

Ne-am luat apoi doza de stoner rock cu Razorlight, care aduceau şi un uşor aer de post punk în imnuri ce sunau foarte american pentru nişte băieţi englezi. Am remarcat chitara cu mult ecou şi o mulţime animată, plus un solist carismatic şi cu o voce de rock star al anilor '70.

Totul a fost încununat cu sosirea celor de la The National, definiţia creatorilor de piese pansament pentru rănile sufleteşti.

Matt Berninger

The National la Summer Well pe 11 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Solistul îmi amintea de personajul Bates din serialul "Californication", dar unul cu demonii rezolvaţi. Părea un scriitor în vârstă care s-a apucat de muzică. The National cântă ca pentru un soundtrack de film etern şi are un chitarist destul de capabil. Cumva nu am putut rezona cu solistul, care părea prea prins în lumea proprie şi prea puţin ancorat în cea reală. (Sper să nu se fi rănit atunci când a căzut între boxele din fața scenei, încercând să se sprijine pe un speaker mobil).

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze The National la Summer Well 2019

Trupa a fost generoasă cu setlist-ul, cu 19 piese, inclusiv "Light Years", "Day I Die", "I Need My Girl" şi "Graceless". "Day I Die" a pus atât de multă lume pe gânduri că fanii au uitat să mai fredoneze piesa. Plecai cu ceva introspecţie de la numărul veteranilor din Ohio. E ca şi cum Morrissey ar fi găsit mântuirea în DMT şi ar fi luat-o pe făgaşul completării, nu frustrării.

RedBull la Summer Well 2019

RedBull la Summer Well 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La Red Bull Music Stage am ascultat un Bobby Basil care era un pic prea trap şi prea prins de el însuşi să livreze un show coerent. Era plin de energie şi a transmis şi un mesaj de rezistenţă, dar prea frenetic aş spune. AJ Tracey a lăsat senzaţia unui A$AP Rocky reinventat şi a surprins cu sample-uri din opere clasice. Am auzit şi ritmuri afro pe piesa "Butterflies".

O descoperire interesantă în ultima seară a fost trupa Zimbru, care a cântat în cortul SPP şi care are poate cel mai nordic sunet din România. Aşa sintetizatoare nu a avut muzica românească niciodată, iar vocea este perfectă pentru scenele mari din afară.

Despre mâncarea și băutura de la Summer Well 2019

Dacă anul trecut mi s-a părut că am avut enorm de multe food truck-uri... acum au fost şi mai multe. Unele se dublau chiar, iar Plescaviţa spre exemplu avea 2 truck-uri aici. A venit şi Flying Pig cu pulled pork, Camionetta cu o pizza foarte bună, dar scumpă la 32 de lei pentru dimensiunea ei. Indivan a avut cel mai bun (şi picant) butter chicken mâncat de mine, iar Bubble Waffle oferea supradoză de Nutella, gofre şi banane.

S-au înmulţit deserturile funky, cu truck-uri ca Şugubăţ şi încă unul cu îngheţată artizanală al cărui nume nu îl reţin. Parcă s-a mai domolit trendul cu burgerii, participanţii la festival putând încerca Arepas Colombianas, caracatiţă pane sau pulled duck. La băuturi aveai Stella fără alcool şi am descoperi că Stella face şi un cidru foarte bun, nou pe piaţă, Cidre (dar scump la 20 de lei).

În rest, clasicele sucuri şi beri, cu accentul pe Limonada Merlin's pe care am descoperit-o acum un an şi rămâne foarte bună. Era şi ceva socată handmade, care merită menţionată.

Alte activităţi descoperite la Summer Well 2019

În 2019 au fost şi mai multe activităţi decât în anii trecuţi. Acum am avut şi o zonă specială de gaming, afiliată Bucharest Gaming Week, unde a fost adus un PC old school cu primul Counter Strike instalat. Te puteai juca FIFA 19 pe PS4, Mortal Kombat, Guitar Hero, dar şi Counter Strike cel nou cu o hartă aniversară de 20 de ani pe PC-uri puternice. Şi chiar dacă nu erai gamer, intrai în acea incintă pentru... aer condiţionat.

Tiroliana a rămas activă, am avut şi un set de tobe la câte te puteai juca la standul Beck's, dar şi ceva foarte tare la scena Red Bull.

Subcarpaţi au creat un concept numit Iarmaroc, cu cursuri de olărit, pielărie şi opincărie. Meşteri cu straie tradiţionale şi barba până la brâu îţi arătau cum făceau străbunii hainele. Era şi un stand de la Bocceluţa cu Bucate cu gemuri, zacuscă, cârnaţi şi alte preparate neaoşe. Au fost şi artefacte din cauciucuri de Dacia 1100, opinci custom şi cursuri de caval şi nai.

Tot la scena Red Bull puteai să te joci cu realitate augmentată punându-ţi măştile de la Fantome, Celulă de Criză şi alte proiecte artistice asociate Culese din Cartier.

La cortul Orange + Huawei te puteai juca cu telefoanele Huawei P30 Pro, să sari pe trambulină (doar copiii mici) sau să îţi faci poză cu nişte globuri stroboscopice hipnotizante.

Era şi o piscină acolo şi o zonă de relaxare pe bean bags, plus o zonă de tatuaje cu hena şi un PlayStation VR sau două.

Orange a oferit la Summer Well 2019 şi un ecran de 16 metri pe care vedeai concertul filmat din dronă 4K şi transmis live via 5G. Am văzut şi animatoare dansând provocator la Dunhill, dar şi o zonă interesantă Sensory Playground, în care l-am remarcat pe Smiley. Din ce am înţeles două globuri roşii de pe scenă ajutau persoanele cu probleme de auz să simtă muzica prin vibraţii.

Trebuie spus că și cei de la Subcarpaţi au adus propriul "traducător" în limbaj de semne pentru muzică, în faţa scenei.

Luna artificială de la Summer Well 2019

Luna artificială de la Summer Well 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Orange a oferit o zonă specială de cinema, cu o uriaşă Lună bună de Instagram şi proiectând filme încă în vogă ca "Venom" sau "Spider-Man: Into the Spider-Verse". Nici urmă de zbor cu balonul cu aer cald de această dată.

Ce mi-a plăcut:

 • organizare mult mai bună decât anul trecut
 • autobuze STB din belşug
 • fără cozi la mâncare, băutura, top up
 • multe activităţi extra
 • Subcarpati şi SPP au făcut show
 • sonorizare bună
 • facilităţi pentru cei cu probleme de auz
 • public variat
 • artiştii au sosit la timp
 • prioritate pentru intrarea părinţilor cu copii
 • au iluminat zona de trecere spre scena Red Bull faţă de 2018

Ce nu mi-a plăcut:

 • coadă mare la intrare
 • line-up în scădere de câţiva ani
 • Bobby Basil
 • bucăţile de cauciuc au fost puse haotic peste iarbă şi noroi, creând denivelări prea mari în unele locuri
 • cozile formate la traversarea podului
 • preţuri exagerate la unele food trucks
 • temperatura extrem de mare la cortul de afterparty
 • semnal slab la Vodafone
 • aglomeraţie prea mare la Subcarpaţi

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Sărbătoarea Subcarpați 2022 - Program și reguli de acces

Subcarpați reîncepe întâlnirile anuale cu fanii de ziua trupei, pe 1 decembrie, în cadrul Sărbătorii Subcarpați. Evenimentul are loc la Arenele Romane în cort încălzit. Invitații speciali sunt Floare de Maidan și Frate Gheorghe. Te invităm să afli programul evenimentului și regulile de acces.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Subcarpați s-a născut în 2010, la inițiativa lui MC Bean. La granița dintre folclor și ritmuri moderne, de electro și hip-hop, trupa pune preț pe tot ce înseamnă tradițional românesc.

Subcarpați reinterpretează folclorul în manieră proprie și aduce în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Vorbește despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale fără să le transforme într-un discurs patetic.

Program:

 • OPEN DOORS - 18:00
 • Floare de Maidan 19:00-19:30
 • Frate Gheorghe 20:00-20:30
 • Subcarpați - 21:00

Reguli de acces:

 • ATENȚIE: FUMATUL în cortul încălzit al Arenelor Romane ESTE INTERZIS!!! Se fumează doar în locurile special amenajate!!!
 • Porțile Arenelor Romane se deschid la ora 18:00, iar concertele încep la ora 19:00. După deschiderea porților, puteți sosi la orice ora doriți pentru a vă vedea trupele favorite.
 • Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.
 • La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi controlați în bagaje de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, obiecte periculoase;
 • arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii
 • substanțe interzise cf. legii 143 / 2000
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie sa aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor pazi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări:

- Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură data. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

- Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

- Posesorii de bilete la categoria Golden Circle vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățară la acces.

- Categoria Golden Circle - Fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet, precum și în zona Acces General.

- Categoria Acces General - Fără loc, în spatele categoriei Golden Circle. Nu vor primi brățară și nu vor avea acces la categoria Golden Circle.

Bilete Sărbătoare Subcarpați 2022

 • Presale - 109 lei Acces General și 179 lei Golden Circle
 • La intrare: 150 de lei Acces General și 230 de lei Golden Circle

*Zona Golden Circle se afla în fața scenei, în picioare, cu bar separat și are doar 400 de locuri.

**La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de procesare de 10 lei.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află programul pe zile al festivalului Summer Well 2022

Summer Well 2022 își va deschide porțile în curând, iar organizatorii au pus la curent participanții în legătură cu programul festivalului. Te invităm să îl afli și tu.

Publicat

pe

Arctic Monkeys și Nothing But Thieves
Arctic Monkeys și Nothing But Thieves │ FOTO: Zackery Michael / captură YouTube

Summer Well revine vara aceasta cu o nouă ediție de neratat. Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 august la Domeniul Știrbey din Buftea. Lineup-ul festivalului înglobează trupe care au mai vizitat țara noastră, dar și premiere naționale, așa cum este trupa Artic Monkeys.

Programul pe zile Summer Well 2022:

Vineri, 12 august

Main Stage:

 • Future Islands
 • Channel Tres
 • Sad Night Dynamite
 • Lea Porcelain
 • Dylan Fraser

Wiiings Stage:

 • Șuie Paparude

After-party Stage:

 • Flight Facilities

Hidden Tracks Stage:

 • rareș
 • Cătălina Cara

Sâmbătă, 13 august

Main Stage:

 • Arctic Monkeys
 • Inhaler
 • Alice Merton
 • Blu Detiger
 • Hayes & Y

Wiiings Stage:

 • Goldlink
 • Amuly

After-party Stage:

 • Digitalism

Hidden Tracks Stage:

 • The Schnitzels
 • D.E.N.I.S.

Duminică, 14 august

Main Stage:

 • Nothing But Thieves
 • Jungle
 • Roosevelt
 • Zack Fox
 • Jadu Heart

Wiiings Stage:

 • Tkay Maidza
 • Killa Fonic

After-party Stage:

 • Bob Moses

Hidden Tracks Stage:

 • LVX Machina
 • Soundopamine

Apasă pe săgeată:

Așa cum și-a obișnuit participanții, Summer Well va cuprinde trei zile de natură, muzică de calitate și o atmosferă prietenoasă. Pentru detalii privind prețurile biletelor, accesați Agenda InfoMusic.

Anul trecut, Summer Well a găzduit o ediție specială - Limited Edition. Evenimentul a avut loc în perioada 12 - 15 august, din line-up făcând parte artiști precum Woodkid, Balthazar, L'Imperatrice, Modeselektor, Lola Marsh, Fatoumata Diawara, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats, Hip Hop la Feminin, Rejjie Snow, Princess Nokia, Moonlight Breakfast, Hercules & Love Affair, Valeria Stoica, Zimbru și Bruja.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Focus in The Park 2022 ale loc în luna august; Vezi lineup-ul

Focus in The Park revine în 2022 cu o nouă ediție. Festivalul va avea loc în parcul Sub Arini din Sibiu, având confirmați în lineup artiști și trupe precum Irina Rimes, Subcarpați, Omul cu șobolani și Partizan. Organizatorii promit "cel mai frumos Focus in the Park de până acum".

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Focus in The Park, "festivalul pentru un stil de viață alternativ", va avea loc anul acesta în perioada 24 - 28 august. Organizatorii au stabilit deja lineup-ul final, gândit pentru a satisface orice iubitor de muzică alterantivă. Ca de obicei, intrarea la evenimentul din Sibiu este liberă.

"Anul acesta ne vedem în parcul Sub Arini cu artiști unul și unul, la cel mai frumos Focus in the Park de până acum", au transmis organizatorii.

Lineup-ul Focus in The Park 2022:

Pe scenă vor urca:

 • Subcarpați
 • Irina Rimes
 • Șuie Paparude
 • Partizan
 • Omul cu șobolani
 • Basska
 • byron cu Filarmonica de Stat Sibiu
 • Moonlight Breakfast
 • Jazzybit

La eveniment vor cânta și artiști locali precum: onenightstand, Wildchild Band, The Noise, Crocodile Paradox și Charlie Fălămaș.

Muzica nu se va opri niciodată pentru că la butoane vor fi: Vlad Dobrescu, Yardie Flo, DjDark, FunkyDrop, Coralie de Gonzaga, Lowelt, Disconnected, Tutzi, Mate, Ioana și Kiki.

Despre Focus in The Park

Focus in the Park este un eveniment dedicat muzicii alternative, jazz și contemporane. Dincolo de asta, organizatorii invită publicul la o experiență mai complexă, care îmbină perfect muzica cu activitățile în aer liber și gastronomia.

Prima ediție a festivalului Focus in The Park a avut loc în 2018. Publicul s-a putut bucura de Street Food in the Park, Picnic in the Park și Craft Beer in the Park, din lineup făcând parte trupe ca Șuie Paparude, The Mono Jacks și Coma.

Citește în continuare

Trending