Urmărește-ne în Social Media

The National - Dreaming

The National a lansat piesa şi videoclipul "Dreaming" la mijloc de lună octombrie 2023. Acesta este ultimul single de pe albumul-surpriză, "Laugh Track", lansat şi el în octombrie. Ce ne oferă acest LP melancolic aflaţi în articol.

The National, trupa care ne-a încântat la Summer Well în 2019 ne oferă un track visător, prin "Dreaming". Single-ul este preluat de pe albumul surpriză "Laugh Track", care serveşte ca a doua jumătate a unui album dublu. Debutul său avea loc în aprili 2023, cu release-ul "First Two Pages of Frankenstein". Pe noul disc auzim şi colaborări de marcă, cu Phoebe Bridgers, Rosanne Cash şi Bon Iver.

Acest final de capitol a fost anunţat de The National pe scenă în urmă cu doar o săptămână în cadrul Homecoming Festival, în Ohio. În septembrie ascultasem single-urile "Space Invader" şi "Alphabet City". Încă din august 2022 s-a auzit şi colaborarea cu Bon Iver "Weird Goodbyes". Piesele de pe "Laugh Track" au fost scrise împreună cu cele de pe "Frankenstein" şi s-a lucrat la ele pe parcursul turneului trupei din 2022.

În 2023 a apărut doar prima parte de album, deoarece The National a dorit să mai lucreze la restul, înregistrând până la urmă 9 din 12 melodii în cadrul unor sesiuni ad hoc într-un studio din Portland.

Odată cu noul LP, The National ajunge la o discografie de 10 titluri şi creierul trupei, Aaron Desner descrie materialul ca "finalul a ceva şi începutul a ceva". "Laugh Track" e mai puţin melancolic decât "Last Two Pages of Frankenstein", merge mai mult pe catharsis şi pe piese care sună a imnuri.

Dessner a câştigat încredere în sine după ce a lucrat în ultima vreme cu Ed Sheeran şi Taylor Swift. Taylor Swift a primit cel mai mult credit pentru creativitatea regăsită a trupei. E cea mai prolifică perioadă a grupului american de la formarea sa din 1999, asta e clar. Taylor a apărut de altfel pe albumul din aprilie, "Frankenstein".

Comentarii