Urmărește-ne în Social Media

Subcarpaţi - Numai Unii Ştiu să Asculte

Subcarpaţi ne oferă prima piesă din 2024 şi o face în stil mare, păstrând tradiţia de a lansa track-uri în preajma zilei de naştere a liderului sau, MC Bean. Noul track, "Numai Unii Ştiu să Asculte" e o colaborare cu Dope D.O.D. şi Vali Umbră şi primeşte un videoclip filmat în străinătate.

După o perioadă lungă de experimentare, Subcarpaţi revine la abordarea hip-hop, care l-a consacrat pe MC Bean. "Numai Unii Ştiu Să Asculte" ni-l prezintă şi pe Vali Umbră, indignat pe versuri cu privire la starea actuală a muzicii. Piesa e lungă pentru a fi prietenoasă cu airplay-uri şi da senzaţia de mai multe melodii într-una.

Avem şi throwback la "Valea Voltului", album lansat de Subcarpaţi pe 1 decembrie 2023. Bean şi al său crew fac o incursiune în Belgia, de acolo fiind şi filmările din acest videoclip. Marea surpriză e spre final de piesă şi videoclip, când apar cei de la Dope D.O.D, o formaţie de rap din Groningen, Olanda. Ei au urcat pe scenă live alături de Subcarpaţi, pe Le Madeleine, în februarie 2024. Dope D.O.D. este un grup activ din anul 2006 şi a abordat şi genuri atipice, ca dubstep, grime, horrorcore şi trap. Ultimul album de studio al trupei a fost "Shotgunz În Hell", lansat în 2017.

În 2023 Subcarpaţi s-a văzut la Electric Castle 2023, iunde a închis scena principală şi a adus un concept inedit la MIEZ Festival 2023. "Numai Unii Ştiu Să Asculte" este prima melodie lansată de Subcarpaţi după albumul "Valea Voltului". În 2023 trupa ne-a mai oferit single-ul "Când a fost la '89", dar şi "Cine Aude Gura Mea", care a debutat pe 16 februarie 2023.

Această formaţie lua naştere în 2010 şi combină multiple genuri muzicale, dar la bază este o infuzie de hip-hop cu folclor autentic românesc. Plus elemente de electro, trip-hop şi muzică underground. S-au alăturat proiectului o sumedenie de artişti, de la Omu' Gnom (Raparta), DJ Limun, Psihotrop, Mara, Dragonu, VJ Andri, Argatu', Esqu.

Are şi colaborări cu Surorile Osoianu, Chimie şi AFO. Primul concert Subcarpaţi a avut loc la Tmbase Timişoara, în octombrie 2010. Primul album de studio a fost "Subcarpaţi", lansat în 2010.

Comentarii

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare