Urmărește-ne în Social Media

The National - Eucalyptus

The National, una dintre cele mai apreciate trupe de la festivalurile Summer Well are material nou pentru noi: piesa şi videoclipul "Eucalyptus". Este un single de pe un nou album, care va sosi în aprilie 2023.

"Eucalyptus" este o piesă The National despre despărţirea unui cuplu şi despre modul în care îşi împart posesiunile după ce nu mai sunt împreună. Tonul este melancolic, dureros, plin de reproşuri nespuse şi durere. Este al treilea single de pe noul album al formaţiei, "First Two Pages of Frankenstein", care va sosi pe 28 aprilie prin casa de discuri 4AD. Primele două single-uri au fost "New Order T-Shirt" şi "Tropic Morning News".

Pe LP vom găsi colaborări cu Taylor Swift, Phoebe Bridgers şi Sufjan Stevens. Cât despre piesa nouă, Bryce Dessner i-a trimis piesa lui Matt Berninger cu multă vreme în urmă, apoi solistul i-a adăugat versurile după ce şi-a amintit melodia. Apoi a cerut să o cânte prima dată live la un soundcheck anul trecut. A fost repetată de două ori fără să aibă un demo realizat şi chiar interpretată pentru public, iar ceea ce vom auzi pe album e ce s-a înregistrat în acea seară.

E acel sentiment de "crud", de "pur", care trebuia păstrat. Motivul relaţiei din acest single se va regăsi şi pe album se pare. "Eucalyptus" este despre împărţirea bunurlor după despărţire, care merge în zone ridicole, precum apa de izvor livrată pentru plantele de apartament. E vorba de micile lucruri care te pot aduce la disperare. Noile piese sunt comparate cu cele de pe albumul "Boxer", dar cu momente experimentale în stil "Sleep Well Beast" sau dure ca "Alligator".

The National pleacă în turneu european în septembrie, cu cei de la Soccer Mommy în deschidere. Formaţia din Ohio este activă din 1999 şi are 8 albume lansate până acum. În aprilie ne aşteaptă albumul 9, cu 47 de minute de muzică împărţite în 11 piese. O parte din muzică este co-scrisă de soţia solistului, Carin Besser.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The National lansează piesa "Tropic Morning News", anunţă un nou album

The National, una dintre trupele care ne-au fermecat la Summer Well cu ani în urmă se pregăteşte să ne ofere un nou album în 2023. Primul single de pe LP tocmai a sosit şi se numeşte "Tropic Morning News". Când vine noul disc aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Coperta album The National First Two Pages of Frankenstein
Coperta album The National First Two Pages of Frankenstein │ FOTO: The National

"Tropic Morning News" este primul single de pe noul album The National, intitulat "First Two Pages of Frankenstein". LP-ul va debut pe 28 aprilie prin 4AD. Judecând după noua piesă The National, ne aşteptăm la un album melancolic şi reflectiv. Sună a road movie, a momentul când eşti la apus şi îţi aminteşti de toate lucrurile importante din viaţă, în vreme ce rulezi cu o decapotabilă pe o autostradă interminabilă din SUA.

Pentru noul album se anunţă super colaborări. Una va fi cu Taylor Swift, pe piesa "The Allcott", iar Phoebe Bridgers apare pe alte două melodii ("This Isn't Helping" şi "Your Mind Is Not Your Friend"). Sufjan Stevens este şi el pe lista de colaboratori. Revenind puţin la single, el a fost scris de solistul şi liderul grupului, Matt Berninger împreună cu soţia sa Carin Besser. Numele melodiei se inspiră de la o expresie pe care Besser a inventat-o pentru a descrie rutina de doomscrolling.

Ce este doomscrolling? Momentul acela când se întâmplă ceva rău, război sau pandemie şi tot ce faci este să dai scroll pe aplicaţii de socializare şi site-uri de ştiri, înecându-te în angoasă şi groază timp de ore întregi. Aflăm de la solist că discul a stagnat iniţial, de vreme ce artistul a ajuns într-o zonă foarte întunecată, în care nu mai putea venea cu melodii şi cu versuri noi. Se pare că a fost un writer's block grav.

Iată tracklist-ul noului album:

 • Once Upon A Poolside (feat. Sufjan Stevens)
 • Eucalyptus
 • New Order T-Shirt
 • This Isn’t Helping (feat. Phoebe Bridgers)
 • Tropic Morning News
 • Alien
 • The Alcott (feat. Taylor Swift)
 • Grease In Your Hair
 • Ice Machines
 • Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)’
 • Send For Me

The National a anunţat şi o serie de concerte şi turnee în Marea Britanie, UE şi America de Nord. Printre ele se numără o super reprezentaţie alături de Patti Smith pe 18 august, la Madison Square Garden. The National a cântat la Summer Well în 2019.

Citește în continuare