Urmărește-ne în Social Media

The National - Eucalyptus

The National, una dintre cele mai apreciate trupe de la festivalurile Summer Well are material nou pentru noi: piesa şi videoclipul "Eucalyptus". Este un single de pe un nou album, care va sosi în aprilie 2023.

"Eucalyptus" este o piesă The National despre despărţirea unui cuplu şi despre modul în care îşi împart posesiunile după ce nu mai sunt împreună. Tonul este melancolic, dureros, plin de reproşuri nespuse şi durere. Este al treilea single de pe noul album al formaţiei, "First Two Pages of Frankenstein", care va sosi pe 28 aprilie prin casa de discuri 4AD. Primele două single-uri au fost "New Order T-Shirt" şi "Tropic Morning News".

Pe LP vom găsi colaborări cu Taylor Swift, Phoebe Bridgers şi Sufjan Stevens. Cât despre piesa nouă, Bryce Dessner i-a trimis piesa lui Matt Berninger cu multă vreme în urmă, apoi solistul i-a adăugat versurile după ce şi-a amintit melodia. Apoi a cerut să o cânte prima dată live la un soundcheck anul trecut. A fost repetată de două ori fără să aibă un demo realizat şi chiar interpretată pentru public, iar ceea ce vom auzi pe album e ce s-a înregistrat în acea seară.

E acel sentiment de "crud", de "pur", care trebuia păstrat. Motivul relaţiei din acest single se va regăsi şi pe album se pare. "Eucalyptus" este despre împărţirea bunurlor după despărţire, care merge în zone ridicole, precum apa de izvor livrată pentru plantele de apartament. E vorba de micile lucruri care te pot aduce la disperare. Noile piese sunt comparate cu cele de pe albumul "Boxer", dar cu momente experimentale în stil "Sleep Well Beast" sau dure ca "Alligator".

The National pleacă în turneu european în septembrie, cu cei de la Soccer Mommy în deschidere. Formaţia din Ohio este activă din 1999 şi are 8 albume lansate până acum. În aprilie ne aşteaptă albumul 9, cu 47 de minute de muzică împărţite în 11 piese. O parte din muzică este co-scrisă de soţia solistului, Carin Besser.

Comentarii